Ajde, ako ništa uspjeli smo fokus sa "spaljivača kočnica" dovesti u zanimljivu sferu...
zanimljiv popis. ne znam je li taj "plavi zamet" trica tamno plave, rekao bi pandurske boje. jedan takav se relativno nedavno prodavao na njuškalu, izgledao je prilično dobar. po slikama mi se činilo da je negdje kastav, ili onaj dio (pri)grada.
bijelog koji se voza po rijeci mislim da nisam nikad vidio. ovo ostalo, li-la.
ne znam je li taj "smeđi jušići" neki vozeći ili onaj jedan kojeg sam smetnuo s uma - stajao je ispod neke nadstrešnice u jušićima pitaj boga koliko godina, sav umoran.
što se tiče tog američkog, nemam slika. auto se nalazio u onoj uličici iznad kafane Viva, tko poznaje grad. bio je u dvorištu obiteljske kuće, a zbog visokog zida teško uočljiv, a još teže slikljiv.
stajao je na nekim bloketima dosta dugo vremena, čak sam imao namjeru raspitati se o autu ali eto nikad nisam.
zadnje što sam vidio je da se kuća renovira i da je taj auto nestao. baš me zanima koji je bio motor/oprema/mjenjač.
ja sam zaključio da je amerikanac po branicima i onim bočnim žmigavcima karakterističnim za njihova vozila. drugog dokaza nemam

nego, kad smo već UDBA-ši, što je sa serijom 2002 na riječkom području? taj auto mi je oduvijek bio top, a baš ih mizerno ima. čini mi se da su svega 2 u prometu. i to jedan dosta "umoran", a drugi tip top...