Autor Tema: Diže mi se..temperatura  (Posjeta: 19939 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tomislav2210

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW 1200
Odg: Diže mi se..temperatura
« Odgovori #15 : 03 Veljače, 2015, 15:32:10 »
Ako nije dobro odzraceno dize se temperatura. Kod Brava i punta se to cesto događa.
« Zadnja izmjena: 03 Veljače, 2015, 15:34:15 Tomislav2210 »

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #16 : 03 Veljače, 2015, 16:00:24 »
Veli i da mu trokira,ak mu vuće vodu u cilindar,smoći svječku.Ne mora bit da samo nabija kompresiju u vodu,može i voda ulazit u koji cilindar kada probije brtva glave.

Offline Looka-zg

• Antique Member
  • Vozilo:: Hillman Avenger mk1 1971.
« Odgovori #17 : 03 Veljače, 2015, 17:19:43 »
Ureko ti neko Fijata jer si mu popalio siber prozor pred nosom

Via Tapatalk

Offline Silver Arrow

• Oldschool member
  • Vozilo:: Opel Omega 2.o 16v LPG
« Odgovori #18 : 03 Veljače, 2015, 17:27:35 »
Taj motor se ozračuje na 3 mjesta.2 na crijevima i jedan na vrhu kilera.
Na kileru se zadnji ozračuje.Posuda na kileru,mora biti do vrha puna prije ozračivanja.
Bog je stvorio Adama,a Adam Opela

Offline Tomislav2210

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #19 : 03 Veljače, 2015, 18:30:23 »
Ako trokira onda je definitivno brtva glave.

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #20 : 03 Veljače, 2015, 19:47:46 »
Odzraci;odzraci...!nakon  :anal: sa termostatom u crijevu ostane  :biggrin2:
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline ivmatic86

« Odgovori #21 : 03 Veljače, 2015, 20:13:34 »
Pogledaj pumpu vode, to se meni dogodilo na Yužini. Počeja se pregrijavat, termostat stavljen nov (da buden iskren stari nije ni valja), i ništa se nije prominilo. Vodu nigdi nije gubija. Skinen pumpu, kad lopatice potpuno nestale  :focus: Nova pumpa i sve uredno radi bar 2 godine.  :thank_you2:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Mile850

« Odgovori #22 : 03 Veljače, 2015, 23:33:54 »
Taj motor se ozračuje na 3 mjesta.2 na crijevima i jedan na vrhu kilera.
Na kileru se zadnji ozračuje.Posuda na kileru,mora biti do vrha puna prije ozračivanja.
Ja sam imao isti problem na marei od staraca 1.6 16v jer su ostavili auto vani na parkingu mjesec dana u 12. mjesecu i zapalili na grunt a onda je bilo sine pomagaj. Sva sreća da je bio antifriz nutra inače bi bilo oca mater i obratno. Uglavnom probaj prvo samo odzračiti na kileru gore ja sam ispustio antifriz,nasipao novi,odzračio i radi normalno dan danas. Trošak je minimalan u usporedbi sa ostalim a ak buš glavu skidal tak i tak buš moral mjenjat antifriz pa ono. Ako češ skidat pumpu vode plastika zupčastog ti je na imbus 6 ili 7 i ima 7 ili 8 šarafa odmah da se pripremiš da buš ruke zgrebal  ;D
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #23 : 04 Veljače, 2015, 09:02:00 »
Sinoć probao upalit sa otvorenom ekspanzionom, i kad se zagrijao ovaj put se zagrijao i hladnjak a iz ekspanzione izlazi pritisak u valovima bez mjehurića zraka, ali crijeva sa druge strane termostata i dalje hladna i kad se na njima popuste vijci za odzračivanje ništa ne izlazi, jedino da ih skroz skinem? Ali čini mi se da voda u njih niti neide iako je termostat stalno otvoren.
Pročitao sam da se na njemu treba odzračit i glava ali nevidim nikakav vijak za to  :scratch_one-s_head:. Dakle ova dva ne crijevim mi ništa ne znače jer ništa ne izlazi. Hladnjak se zagrije kad je ekspanziona otvorena, da ga probam tad odzračit?
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Tomislav2210

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #24 : 04 Veljače, 2015, 11:31:19 »
Najbolje ces ga odzraciti sa ugasenim motorom. Natoci vodu do vrha ekspanzione posude,otvori odzracnik na cijevi prema kileru grijanja i pusi u posudu dok ne izbaci zrak.Nakon toga opet natocis vodu do vrha ii otvoris odzzracnik na kileru i ponovis postupak.Kad sve odzracis nadolijes vodu ako fali i to je to.To je to sto se tice odzracivanja ali sve upucuje na to da je problem u brtvi glave.

Offline slanac

« Odgovori #25 : 08 Veljače, 2015, 14:40:18 »
Doro Tomislav zbori. Kad je meni otišao dihtung glave, prvo je kompresija završila u malom kileru, pa sam ostao bez grijanja. Nakon duljeg rada je izbacio vodu u eks posudu. Na kraju torture je para išla na auspuh bez prestanka. Nisam imao problema s trokiranjem i zaletavanjem u okretaje.
Dobra truba daleko se cuje! FIAT 125P 2.0 , 131 2.0   091/2121-787

« Odgovori #26 : 09 Veljače, 2015, 12:59:18 »
Pokušaj odzraćivanja na hladno 0 bodova. Napunio ekspanzionu i upalio motor sa sva tri čepa otvorena, pa kad je ispljuno antifriz sve pozatvarao i bilo OK, ne diže temp, vent se  upali i td.
Zatim sam stavio novi termostat i ponovio odzračivanje ali nije bilo nikakvog dramatičnog izbacivanja antifriza ovaj put, pa možda ponovim postupak. Radi relativno normalno, ujutro mi se jedino obrtaji ne spuštaju istog časa kod puštanja gasa (dok je hladan) i imam osjećaj da dimi previše na auspuh, ali svaki put sve manje. Dali mogu bit spržene gumice ventila (nije otišao u crvano) jer mi je nešto smrdilo po gumi  kad se pregrijavao? ;D
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Bellof

« Odgovori #27 : 09 Veljače, 2015, 13:16:47 »
Daj ti to nekome da ti sredi jer ovako nećeš na zelenu granu!

« Odgovori #28 : 09 Veljače, 2015, 13:48:37 »
Pokušao, bilo je dođi sutra, pa dođi sutra....
Nakon Senne? Samo sjene.

« Odgovori #29 : 22 Prosinca, 2016, 09:45:59 »
Izgleda da je ovoj trakavici napokon došao kraj. Zamijenjena pumpa vode koja je na kraju procurila. prilikom skidanja se i kućište raspada a peru su nutra plastična  :shok: na ovoj ugrađenoj su od mesinga ili tak nekog dreka. Još ću provjerit nivo rashladne nakon vožnje ali ne curi nigdje  :dance4:
Sve u svemu, izgleda da je pumpa lagano  :anal: svo vrijeme.
Nakon Senne? Samo sjene.