Autor Tema: Zastava 40 godina Kilimanđara  (Posjeta: 34933 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline gruđo

Odg: Zastava 40 godina Kilimanđara
« Odgovori #30 : 16 Veljače, 2015, 16:28:15 »
Oprosti Deda !  Stojadin je najbolje i najtvrđe auto na svijetu, nije se nikada kvario i bio je zadnji krik tehnologije kroz svih 30 -tak godina svog postojanja... ajde bok.... 

Offline krntija

« Odgovori #31 : 16 Veljače, 2015, 17:09:41 »
80-tih mi je auto odrzavao stari mehanicar , iskljucivi Fiatista, provozao i obradio stotine Topolina , Milecenta, Tristaca i ostalih Fiata sve do 128 i naseg Stojadina; pod zadnje je vozil bas Stojadina iz 70-tih i kao ucen i iskusan mehanicar zakljucio da mu Stojadin najbolje ide, kvarovi vrlo rijetki,dijelovi jeftini, sve na razini Taljanskog Fiata, ni bolje ni losije! :big_boss: Eto, prenosim misljenje starog mehanicara kojeg vec nema 30 godina!!
Osobno sam imao vezu sa Stojadinom samo kad sam isao u Auto-skolu, 1985. , pa kaj se tice kvalitete, trajnosti, odrzavanja, ne mogu nista reci, samo ono kaj sam cul i procital u tadasnjoj stampi!! :big_boss: A to bi se moglo svesti na kovanje Stojadina u zvijezde od strane velikih Jugoslavena i rodoljuba, jer je to ipak bio ponos i dika cijele industrije SFRJ ( malo vise Srbije, al nije bitno), dok s druge strane, oni koji su mrzili socijalizam i Jugoslaviju, sve kaje dolazilo iz Kragujevca automatski je bilo Srpski opanak, sranje, taljige, poluproizvod i da ne nabrajam ostatak!!
To je tak bilo onda, pogotovo 90-tih , a danas konacno dozivljavamo ZASTAVE kao kultni proizvod nestale Jugoslavije!!
Normalno, ni danas neki ne smekaju ZASTAVE bas zbog njihovog mjesta rodjenja , ali to je politika, a politika van iz moje butige, kak je rekel Boris Dvornik !!!! :smajlold:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #32 : 16 Veljače, 2015, 18:45:50 »
Nije problem u Zastavi nego u glavama pojedinaca koji i dan danas misle da smo mi hrvati i Bog, nema nikog osim nas. To se vidi posvuda pa čak i ovdje na forumu. Mnogi bi bili sretni da se Yugo nije zvao Yugo nego recimo Serbo, vrištali bi od sreće
Hrđa bez granica

Offline romyo

« Odgovori #33 : 16 Veljače, 2015, 19:32:51 »
Ima jedna zanimljiva a jako slicna stvar, koju jako jako malo ekipa zna.

Za 101-ice koji su propičili Afriku to već i vrapci na granama znaju.
Postalo je već dosadno to, previše se forsira...
Nikakve konotacije molim, lijevo desno nigdje moga praga... nije mi namjera ni u snu.

A ona dva ili tri TAS Golfa jedinice koji su prošli cijelu Južnu Ameriku, pa sve gore.
čini mi se iz Punta Arenasa, Ognjena zemlja, Čile... Pa do Kanade, ili čak Aljaska ?
Ovo pričam iz sječanja, jer sam u to vrijeme bio fakat dijete.
To su bili neki moji počeci bavljenja svime ovime sa čime se svi bavimo.
Fasciniralo me je to. A to je bilo cca 1980 godina.

Stvarno na to nisam nikamo naletio na netu, niti bilo kamo...
A bome, niti naši 'retro novinari' i istraživači toga se nikad nisu takli.

Ajde, ako ima kamo kakav link, ili neko nekakve isječke iz tadašnjih novina,
pa neka otvori temu o tome, da se zagubi u ovome o Zastavama.
Radi se tu o 'izletu u nepoznato', kojim bi se trebalo pozabaviti.

:hi:

Offline studentt

« Odgovori #34 : 16 Veljače, 2015, 20:37:45 »
bravo romyo to je jos zanimljivije! ajde iskopaj negdje nesto!!!
cudi me da se kolege krntija,frik ili dmj nisu javili!
kolege znate li vi sta vise?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #35 : 16 Veljače, 2015, 20:40:24 »
A đe mene, nedilje ti ljute  :confused: među njiha tutnuuu:eek:  :shok:  :confused:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #36 : 16 Veljače, 2015, 20:57:08 »
Vidiš to o TAS-u je također zanimljiva tema samo je u ono vrijeme bila valjda manje politički podobna ?
Hrđa bez granica

Online sven

• Antique Member
  • Vozilo:: youngschool punoljetnici
« Odgovori #37 : 16 Veljače, 2015, 21:46:05 »
Romyo se dobro prisjetio, međutim u pravu je jedino što se tiče rute proputovanja. Ali godina je 1974. i tek izašli Golf u Njemačkoj.

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #38 : 16 Veljače, 2015, 21:48:49 »
onda nije ni čudo da se u exYu nije spominjalo
Hrđa bez granica

Offline krntija

« Odgovori #39 : 16 Veljače, 2015, 22:05:16 »
Za TAS Golfove se ne sjecam da su imali neku ekspediciju, a i nije realno da bi se U Jugi time bavili jer Golf je realno bio Svapski auto , ovdje samo sastavljan, Zastava je druga prica! Ovo mi je realnije da su Svabe isle sa svojim Golfovima na ekspediciju da pokazu kaj su napravili!!
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline dalibor-sk

• Junior member
  • **
« Odgovori #40 : 16 Veljače, 2015, 22:28:17 »
Šta se tiče onog da je stojka išla malo na šrek ko lovački pes. Da je išla je, ali mislim da se radilo o konstrukcijskoj pogreški jedne serije a ne o ispucanoj šasiji. Nisu se poklapali tragovi kotača. Mislim da se promjenom zadnjeg mosta mogao riješiti problem. Zanimljivo, koliko bih znao, da se nitko nije žalio niti je serija povučena. Svi su je kupovali i vozili.

Offline Skip Intro

« Odgovori #41 : 16 Veljače, 2015, 22:30:28 »
Radi se zapravo o dvije ekspedicije, a u kojima su glavne uloge imali žuti Golfovi: prvoj njemačkoj ekspediciji 1975-te i onoj ''jugoslavenskoj-TAS-ovoj'' krajem 1980-te.

''Krivac'' za prvu ekspediciju od Aljaske do Ognjene zemlje bio je njemački automobilski novinar Fritz B. Busch (više o svemu na http://www.vistavw.com/blog-first-golf-endurance-test.html).

''Krivac'' za drugu ekspediciju od Ognjene zemlje do Aljaske je ondašnja uprava u Vogošći i novinar Branimir Perić Džo (inače glavni krivac za ''Kragujevac-Kilimandžaro'') i naravno, žuti TAS Golfovi;

Offline studentt

« Odgovori #42 : 16 Veljače, 2015, 23:20:47 »
bravo ljudi!!! :thmbup: :thmbup: :thmbup:
jeli negdje ima vise slika tog zutog tas golfa???? gdje se moze to nabaviti?
sad znam da moram i zutog golfa nabaviti

Offline lada riva

• Senior member
  • Vozilo:: lada riva1300
« Odgovori #43 : 17 Veljače, 2015, 01:45:25 »
Najveća stojadinova mana je što je proizveden u Kg, pa je zato kod nas najviše pljuvan a često ga pljuju oni koji ga nikada nisu ni imali. Imao sam ih 3 i jednog 128 i ako je bio dodatno limarijski zaštićen nije bilo nekih većih problema. U svoje vrijeme sasvim dobar auto za tu cijenu.

Offline romyo

« Odgovori #44 : 17 Veljače, 2015, 03:55:58 »
Uh, vec sam posumnjao u moju memoriju.

Dakle, ipak je postojala TAS eskpedicija.
Sjecam se dobro da su imali ti auti SA (Sarajevo) tablice.
Eh, dali je to bilo iz nekih novina, ili cak na TV, to sad stvarno neznam.

Iz nekog razloga nije bila medijska pompa oko toga.