Autor Tema: Zeleni Grom (VW Golf 1 1.6 D)  (Posjeta: 4957 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline masonicdevil

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW Golf 1 1.6 D
Zeleni Grom (VW Golf 1 1.6 D)
« : 28 Veljače, 2015, 15:55:49 »
Da predstavim svoje vozilo.

U 3. mjesecu 2013., nakon smrti djeda, ujak mi je predao ključeve VW Golfa 1 1.6D. Auto je limarijski u "solidnom" stanju bio, a takav je i sada (skuplja se lova za to, u međuvremenu je samo kupljen zeleni Hammerite i obojan donji dio auta, da baš ne ode sve kvragu).

Nakon preuzimanja, pošto je napukla glava motora jer je jednom ostao bez vode, krenuli smo sa sanacijom. Glava zavarena, testirana, promijenjeni leteći, prsteni, kompletno remenje sa španerima i vodilicama, pumpa vode, novi kiler, posuda za vodu i crijeva za vodu koja su bila samo za baciti, te ulje i filteri.
Nakon toga je tijekom zime promijenjen osigurač grijača (kad smo otvorili kućište, osigurač se raspao u prašinu doslovno), grijači i stavljen noviji akumulator + krajem prošle zime složen anlaser (još uvijek je bio netaknut od kada je ugrađen na auto).

Više od toga, osim kozmetičih zahvtata u smislu novih guma za pedale, Golf loptice na mjenjaču i novih pojasa (uzeti od jedinice GTi) na autu nije rađeno, skuplja se novac za limariju, bojanje, uređivanje limarije, sređivanje ovjesa i sanacija unutrašnjosti, eventualno Pirelli P felge ako ih nađem... i to će biti to.
Želja mi je da ostane čim više stock, bez zalazaka u tuning i nagrđivanja originalne linije automobila.

Do sada je napravljeno cca 20ak k km s njim, pali od prve, radi mirno i nadam se da će tako još dugo.

Evo i nekoliko slika samog vozila:

Loptica nakon raspakiravanja:

Osram Night Breaker jako lijepo izgleda noću, a i vidljivost im je milina:
« Zadnja izmjena: 28 Veljače, 2015, 20:32:24 masonicdevil »

Offline goran16v

Odg: Zeleni Grom (VW Golf 1 1.6 D)
« Odgovori #1 : 28 Veljače, 2015, 16:05:55 »
Posto je ovo TAS-ov J-GL, ovom autu treba samo montirati odgovarajuci prednji branik, TAS-ov bez lajsni i vratiti ga u tvornicko stanje. IMHO golf loptica na rucici mjenjaca, pojasevi sa GTI-a jesu zgodni detalji ali na dieselu od 55 KS bilo kakav spotrski tuning ili dodaci jednostavno nema smisla...

Offline masonicdevil

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #2 : 28 Veljače, 2015, 16:14:22 »
Loptica je iz fore gore, mali detalj koji se meni osobno sviđa, a što se tiče pojaseva... eh... jedva sam našao i ove... čim bi našao neke u oglasniku, nazvao, već bi bili prodani.

Offline Spoky

• Antique Member
« Odgovori #3 : 28 Veljače, 2015, 19:03:20 »
Imam ti od gtia celicne felge ak ti trebaju...

Offline masonicdevil

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #4 : 06 Kolovoza, 2015, 11:18:14 »
Nije me dugo bilo... život se upleo i malo se zapostavilo forum.
Grom se kotura i samo nabire kilometre. U 6. mjesecu je dobio novi kuplung, servis, novu regu i sad smo mirni sljedećih godinu dana. Malo me zeza letva volana (ima dosta lufta), ali nikako da se primim nje, da vidim treba li je samo malo zategnuti ili ću je mijenjati.
Trebao sam dobiti gratis Gti felge od čovjeka, ali je sve palo u vodu jer je bio totalno nepouzdan, stalno, sad ću ti donijeti, pa opet sada, na kraju se nije više ni javljao.
Pozdrav svima.

Offline Velečasni

• Olschool apprentice
  • *
  • Vozilo:: VW Golf&Caddy mk1
« Odgovori #5 : 06 Kolovoza, 2015, 12:07:02 »
Kolega,obzirom da mi je VW Golf mk1 član obitelji,sve vezano uz njega,možeš potražiti kod mene,imam puno dijelova za isti.
Uživaj u svome mk1 :wink2:
Mk 1 play only

Offline Markos

• Antique Member
  • Vozilo:: Zastava 1500 tristać
« Odgovori #6 : 06 Kolovoza, 2015, 17:38:55 »
U tokiću imaš kupit novu letvu volana...košta mislim 550 kuna..
Spooky je uzimao sebi za jettu nedavno.

Dobar autek! Daj još fotki!
Nema akcije bez reakcije!

Offline masonicdevil

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #7 : 06 Kolovoza, 2015, 18:08:36 »
Vidio sam njegov post. Prvo ću vidjeti mogu li je sam srediti, nisam baš pri lovi. Polako će doći na red novi dijelovi, samo da se malo oporavim.