detalje za ovaj moj ne znam,znat ću više kad ga dovedem doma i malo pronjuškam.Što mogu reći općenito o modelu je što sam rekao i prije..1969 godine su glavešine u British Leylandu odlučili redizajnirati minija,nakon 10 godina proizvodnje i 2 serije ''roundnose''modela,napraviti mu facelift,osvježiti ga.Tako je na scenu došao Mk III model standardnog minija koji se od dotadašnjih modela razlikovao po nekim detaljima kao što su drugačija maska,zadnja štop svjetla,veće zadnje i bočne šajbe,ovjes je promjenjen,prihvat mosta,ispale su iz priče vanjske britvele i klizni prozori uz naravno druge modifikacije.Mislim da se tad negdje počinju uvoziti u jugu i proizvoditi u IMV pogonima pa je tih modela (MkIII) najviše kod nas još i dan danas.Usporedo s tim modelima se počinje proizvoditi i Clubman verzija(sa ''kvadratnim'' prednjim dijelom) kao zamjena za neke egzotičnije i luksuznije modele minija (Wolseley i Riley) a koji su mijenjali i countryman i traveller modele,pa je nastao Clubman Estate itd..Model 1275 GT je zamijenio cooper 998 modele(hiljadarka),dok je cooperS 1275 egzistirao kao zasebni model sve do 1971 i tad je prestala njegova proizvodnja,sve do tamo devedesetih kad je ponovo oživljen al to je neka druga priča...Prema tome,clubman model je serija modela koja je imala kockasti prednji dio a model zvan 1275GT je zasebni model(iako ga često mijenjaju i poistovjećuju sa clubmanom,kao naš Marconi),iako su dijelili dosta toga u vanjskom izgledu,prodavao se i tretirao kao zasebni model,a naročito nakon gašenja proizvodnje cooper S 1275 modela 1971 kad 1275GT ostaje kao jedini sportski izdanak minija sve do gašenja proizvodnje 1980 godine(osim u Italiji gdje je Innocenti proizvodio svoje verzije cooper modela još neko vrijeme,ali,to je,opet,neka druga priča).1275GT modela je napravljeno 110673 komada.
Dakle,da skratim,moj je 1275GT model,ne clubman niti ništa drugo..Mini 1275 GT!
Moram napisati i jedan mali disclaimer,podaci su djelomično iz glave a djelomično sa wikipedije,pa možda i nisam baš 100% u pravu za godine brojke i sl,ali u globalu to je otprilike to,nadam se da je sad malo jasnija priča iza tog modela.Frik zadovoljan?