Autor Tema: Groblje automobila Båstnäs  (Posjeta: 7233 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline marconi

• Antique Member
Odg: Groblje automobila Båstnäs
« Odgovori #15 : 05 Svibnja, 2015, 23:13:42 »
Netko je rano počeo skupljati aute, imati auto otpad. Ima tu i predratnih modela. Da je čovjek to lijepo stavio na beton, asfalt, pokrio ceradom... danas  :klinac:
I kak piše na natpisu, za one kaj bi ukrali ili potrgali: "...zapamti, na ovom mjestu nitko neće čuti da vrištiš."  :rofl:
Trajkeša: Stvarno, dobre felge su pola auta!!!

Offline sivipas

• Oldschool rookie
« Odgovori #16 : 06 Svibnja, 2015, 01:57:15 »
Navodno su upravo ekolozi zasluzni da auti nisu spresani, jer sluze kao staniste zivotinjama.
Posjed nije ogradjen, tako da bilo tko moze prosetati medju autima. Jedino sto ga je bez gps koordinata jako tesko nac, jer je bogu iza nogu.

Offline krntija

« Odgovori #17 : 06 Svibnja, 2015, 10:46:55 »
  :shok:  E to su neki dobri EKOLOZI!!! A ne ove nase zelene patrole kaj su ocistili ( za mene unistili!!!  ;D)
skoro cijelu Hrvatsku divljinu od dobrog starog zeljeza!! O otocima i podmorju necu ni govorit, za mene je to EKOCID ali sa drugim predznakom!!   :big_boss:
++++ PRODAJEM TVORNICKE PROSPEKTE ZA SVE MARKE AUTOMOBILA kao i KATALOGE GODISNJAKE ; POGLEDATI U Ponuda/Potraznja http://oldschoolhr.com.hr/forum/index.php?topic=15429.825

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #18 : 06 Svibnja, 2015, 11:21:19 »
kod nas je normalno počistit okoliš i od stabala i od životinja i od pjeska, šljunka, a kamoli od krameraja. Još da se netko sjeti poravnat Medvjednicu i tom zemljom povezat Pelješac sa kopnom  :))
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #19 : 06 Svibnja, 2015, 13:15:53 »
Nemojte pretjerivati.Stvarno je divota gledat po prirodi bačene stare rage kak trunu,prirodni okoliš u p.m.,za pohvaliti kulturu onih koji su to ostavili.

Offline dmj

• Antique Member
  • Spol: Muški
« Odgovori #20 : 06 Svibnja, 2015, 14:36:05 »
Na kopnu se uglavnom slažem da je trebalo i treba i dalje čistiti prirodu od olupina. U podmorju su stvari malo kompliciranije - ne jednom se desilo da ekološke udruge očiste dno od starih šdednjaka, vešmašina, automobila i drugih stvari, samo da bi odmah pod okriljem noći prošla koća i uništila sav život na tom podmorju, koji je izgubio jedinu zaštitu i mjesto za skrivanje...
Via Ciro Menotti 322

Offline sheki

« Odgovori #21 : 06 Svibnja, 2015, 15:46:12 »
ja mislim Amiga i njegov otac bi ovo slozili za 15 dana  ;D ;D

Offline Doktor

« Odgovori #22 : 06 Svibnja, 2015, 22:24:47 »
Desetak godina unazad sam naletio na sličnu temu, iako je bilo riječ striktno o starim napuštenim VW-ovima:

http://www.thesamba.com/vw/forum/viewtopic.php?t=126519&highlight=tockfors

Mjesto se zove Tockfors i nalazi se u Švedskoj. Autora teme sam i osobno upoznao na susretu na Bledu 2008. i jedan je od poznatijih likova sa aircooled scene u Nizozemskoj.
Nažalost, većina slika je nestala sa servera, ali bila ih je gomila.

Slična tema je posvećena i u jednoj epizodi serije "Meningen med livet": https://www.youtube.com/watch?v=qxIKYiqRC_U
Isto se dešava u Švedskoj, ak se ne varam.
« Zadnja izmjena: 06 Svibnja, 2015, 22:26:38 Doktor »

Offline sivipas

• Oldschool rookie
« Odgovori #23 : 07 Svibnja, 2015, 08:57:20 »
To je isto mjesto! Samo što je Tockfors ime obližnjeg većeg gradića, a Båstnäs mikrolokacija. Većina upotrebljivih vozila je prodana 2010. i tu je prošlo sve od T1 kombija što se moglo spasiti.

Offline Doktor

« Odgovori #24 : 10 Svibnja, 2015, 19:02:35 »
Hvala za info, to nisam bio povezao, samo sam gledao slike i sve je nekako izgledalo poznato.  :good:
Svojevremeno su slike Tockforsa izazvale veliki interes nakon objave na netu.
Pitam se koliko je auta stvarno spašeno...