Autor Tema: E30 PU Brilliantrot  (Posjeta: 27215 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline exile

• Antique Member
Odg: E30 PU Brilliantrot
« Odgovori #60 : 22 Siječnja, 2017, 14:21:59 »
ja platim nije bed, zauzvrat dobiš konzolu s čukama i senzorom pritiska ulja
DIY or die!

Offline sale3x

• Senior member
  • Spol: Muški
    • AMK No Traction
  • Vozilo:: E30 325i, E30 324TD, E39 Touring 3.0D
« Odgovori #61 : 22 Veljače, 2017, 20:48:23 »
 :cool: :yahoo:  :thmbup:

Offline sale3x

• Senior member
    • AMK No Traction
« Odgovori #62 : 12 Listopada, 2017, 10:14:54 »
Prvi dio atesta odrađen, sad čekamo odluku iz CVH-a u Velikoj Gorici o svemu, ali po njihovoj procjeni je to sve super i dokumentacija 100% potpuna s ukupno 57 stranica elaborata. Sve će na kraju biti upisano od motora, ovjesa, kocnica i felga.  :cool:

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #63 : 18 Listopada, 2017, 14:32:45 »
Svaka cast!!!!!
Moga si mi proslijedit elaborat ako sebi budem radija 😂😂😂😂
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline sale3x

• Senior member
    • AMK No Traction
« Odgovori #64 : 19 Listopada, 2017, 09:25:48 »
Ako sve prode ok javim ti se  :cool:

Offline sale3x

• Senior member
    • AMK No Traction
« Odgovori #65 : 31 Listopada, 2017, 08:56:49 »
Kad sam stigao na tehnički da pitam neke detalje voditelja STP-a bio je malo skeptičan, ali ajde rekao "valjda kada vidi auto će promijeniti mišljenje"...dobio sam neki dojam kao "šta sad ovaj hoće atestirat u nekoj staroj kocki", uglavnom...Pristupio sam atestu u STP u Puli (06.10.) i prijavio atest motora, prijenosa, ovjesa, ispušnog sistema i felga.

Doša ujutro u 7:00 naručio veliku kavu i krenuo još jednom sve čitat u elaboratu (57 stranica ) da li je ok i držao se za glavu, a u mislima "ajme valjda je ovo dobro". Nakon toga je ušao voditelj STP-a s svojim kontrolorima na kavu i kaže on "ajde, ajde atestirat ćemo ti tu kocku valjda".....i nakon par minuta oni mene upitaju "to ti elaborat možemo ga vidjet"...ja im ga dao u ruke i kako su krenuli listat nakon nekog vremena me pitali "to si ti napisao" ja rekao "da", te su me onda pohvalili kako je jako detaljno napisano s puno slika i brdo potvrda...pao kamen s srca, rekoh "ajde možda bude sve ok"...

Pristup atestu s vozilom je bio isti kao redovni tehnički osim što sam platio 890kn za taj postupak. Nakon toga kontrolor je uzeo papir i rekao ajmo to poslikat i popisati sve što si ugradio (slikano dosta detaljno sve i zapisani svi brojevi od motora, mjenjača, diferencijala, auspuha, br. šasije i felga. Nakon toga sam se našao u jednom trenu s 4 kontrolora u kanalu i pogledali mi auto od ispod i rekli skupa s voditeljom atesta..."Dečko ako ti ovi gore u CVH kažu da nešto nije dobro mi ćemo i objasniti da je auto odličan te imaš našu podršku za pozitivan odgovor"...bi rekli čovjeka ohrabrili maksimalno , uglavnom nakon toga je išla provjera kočnica, amortizera, raspored mase i eko test...sve prošlo bez problema.

Nakon toga sam izašao iz stanice i išlo je završno slikanje vozila sa svih strana:
Click image for larger version.

Vratio se u stanicu kontrolor ubacio sve podatke u kompjuter s slikama te skenirao sve potvrde šta sam imao i poslao sve u CVH na odobrenje.

Nakon toga stigla je obavijest (18.10.) da ću zaprimiti i službeni dopis od CVH-a. Nisam znao o ćemu se točno radi pa svratio ja do STP-a da pitam o ćemu se točno radi "možda neki problem sad ili...." 

Provjerili oni u CVH o ćemu se radi i rekli mi da vjerojatno ću morat ići u Veliku Goricu zbog veće preinake na vozilu (motor, kočnice, itd...). Prema proceduri kada vozilo prelazi snagu veću od 25%, treba ići na stazu da se testira da li sve radi na vozilu kako treba. Uglavnom dobio direktan broj kontrolora koji će mi raditi provjeru u CVH, rekao ajde zvat ću ih sutra da vidim šta kažu...

Zvao ja drugi dan i javio mi se kontrolor rekao broj atesta i kaže on "aha, crvena kocka da, da....". Ja onako nestrpljiv, jao šta sad sve ne valja ...kaže on "tko ti pisao ovaj elaborat, jako je dobro napisan i nemamo ti što za ispraviti, ali ćeš morat doći do nas da ti isprobamo auto na stazi prema proceduri CVH-a zbog veće preinake na vozilu, ali svaka čast auto je složen jako dobro koliko vidim prema slikama". Kada smo malo popričali oko svega i potvrdio da sam ja napisao elaborat, dobio sam napokon osjećaj da se pomalo krećem prema nekom uspjehu s tim atestom ....Termin je zakazan da dođem CVH Velika Gorica 06.11. na testiranje, te sam spremio svu dokumentaciju za probne tablice na tri dana (auto odjavljen, reg, istekla 14.10.) kako bi se zaputio za ZG.

Nadam se da ćemo uspjeti riješiti taj tjedan testiranje kako bi se stigao vratiti nazad u Pulu i podignuti u ZG nove probne table. Onda nakon toga čekam odobrenje atesta i direkt na tehnički po papire da registriram auto. Rekao mi kontrolor da će svakako probat da odradimo taj tjedan testiranje tako da imamo 5 dana vremena.

Uglavnom godišnji je odobren, ali za svaki slučaj tjedan poslije isto u opciji, ako se nešto zakomplicira; nema labavo....SAMO JAKO.

Offline bubuleja

« Odgovori #66 : 31 Listopada, 2017, 09:10:27 »
svaka ti dala vode iz bokala..haha...samo jako
Adio mare

Offline sale3x

• Senior member
    • AMK No Traction
« Odgovori #67 : 31 Listopada, 2017, 15:28:21 »
Nema labavo  :cool:

Offline Adam.

« Odgovori #68 : 31 Listopada, 2017, 18:34:23 »
Svaka čast!  :thmbup:
I neka ti je sa srećom  :byeg:

Offline cake

• Antique Member
« Odgovori #69 : 01 Studenoga, 2017, 06:59:57 »
Sale drzimo fige!!!!!!!

Ma kad si ti radija mora proc!!!
KONTRA MRAKU,KONTRA SILI!!!

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
« Odgovori #70 : 01 Studenoga, 2017, 22:01:49 »
meni su atest radili više od mjesec i pol dana.
u E21  315 sam prebacivao komplet E21 323i

komplet kočnice motor ovjes - SVE

ja to napisao , potvrdio sa kupoprodajnim ugovorom drugog motora, brojevi od svega...

ali NE gospodine! kočnice su PRESLABE ZA TU SNAGU VOZILA... ja objašnjavam da je sve prebačeno s 323i i motor i kočnice... ali ko da zidu govoriš.

krajnji rezultat, vozilo više nema 5 putničkih mjesta nego 4.

drago mi je da je tebi uspjelo.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #71 : 02 Studenoga, 2017, 00:24:53 »
Svaka čast!

Offline sale3x

• Senior member
    • AMK No Traction
« Odgovori #72 : 02 Studenoga, 2017, 15:54:41 »
meni su atest radili više od mjesec i pol dana.
u E21  315 sam prebacivao komplet E21 323i

komplet kočnice motor ovjes - SVE

ja to napisao , potvrdio sa kupoprodajnim ugovorom drugog motora, brojevi od svega...

ali NE gospodine! kočnice su PRESLABE ZA TU SNAGU VOZILA... ja objašnjavam da je sve prebačeno s 323i i motor i kočnice... ali ko da zidu govoriš.

krajnji rezultat, vozilo više nema 5 putničkih mjesta nego 4.

drago mi je da je tebi uspjelo.

Ma sta ti nisu bili priznali kocnice?! Kako si rijesio na kraju...Ja sam im prilozio od Tomica potvrdu da su to kocnice za 2.5i motor gore na autu  :cool:
Zasto su ti smanjili mjesta za sjedenje, zbog vaganja vozila tj. tezine ili?

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
« Odgovori #73 : 04 Studenoga, 2017, 19:52:59 »
riješio sam tako da sam prihvatio uvjet da smanje broj putničkih mjesta...

ne znam što je sve trebalo priložiti kao dokaz da E21 ima prednje diskove iste veličine na svim modelima a na 323i su i ventilirani.  osim toga, koji je to inženjer u CVH da mu treba sve crno na bijelo, neka pogleda u svoje tablice o postojećim modelima i neka usporedi brojeve koje sam ja napisao tamo.
e, da, nije mu bilo jasno kako na mojim čeljustima piše "brembo" a ne "bmw"

samo se nasekiram kad se toga sjetim - patnja od 26.2 2010 do 6.4.2010
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline sale3x

• Senior member
    • AMK No Traction
« Odgovori #74 : 06 Studenoga, 2017, 07:46:11 »
Jao sam od dokaza i izjava sljedeće priložio:
- Izjava o ugradnji motora u autoservisu kod frenda
- Izjava o ugradnji auspuha i katalizatora kod drugo frenda
- Kupoprodajni od motora i svih pogonskih dijelova (m52b25 motor)
- Kopija knjižice od moje stare kocke 325i (od koje je skinut ovjes)
- Izjava od Tomić-a da je navedeni ovjes prema kataloškim brojevima što je ugrađen, ovjes i kočnice za 2.5i motore
- Homologacija od auspuha (Lastovčić)
- Vaganje vozila nakon ugradnje motora
- BMW decoder podaci po broju šasije

Uglavnom sve živo sam nabavio što sam mogao  :cool:
-