Autor Tema: U profili?  (Posjeta: 2163 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline fly

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: VW Buba
U profili?
« : 12 Kolovoza, 2015, 10:30:32 »
Zanima me da li tko ovdje zna gdje bi se mogli dat raditi U profili ovih dimenzija:

ovih 6mm je sirina rupe, dakle unutarnja sirina. Bio sam u Koprivnici kod "dezurnog limara" koji mi je sve limove do sad radio ali kaze da ovo ne moze jer mu za pigalicu mora minimalni utor biti 2cm, a ne 6mm kao u ovom slucaju.
To bi trebalo napraviti od 1mm lima, od cega cu napraviti okvire za bocne prozore kabrio bube  :smile:

Offline DS71

• Antique Member
Odg: U profili?
« Odgovori #1 : 12 Kolovoza, 2015, 11:13:44 »
teško ti če to ko napravit ..na klasične pigalice to ne ide nikako ..možda,možda na neku folc mašinu ali mislim da sa dosta muke i živaca

A na kraju ..ako ti več neko to uradi ..kako onda saviti po obliku stakla ?
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline fly

• Olschool apprentice
  • *
  • Vozilo:: VW Buba
« Odgovori #2 : 12 Kolovoza, 2015, 11:33:34 »
vrlo jednostavno, na mjestima pregiba izrezem komad u obliku V pod kutem koji je potreban za odredeni pregib, presavinem i zavarim. na sabloni naravno da ostane sve ravno

Offline kile

U profili?
« Odgovori #3 : 12 Kolovoza, 2015, 14:53:35 »
Mozda uzet kvadratnu cijev pa odrezat gornju stranu.
Jedino sto mislim da ne postoji uza od 10mm, sto  znaci da je u debljini od 1mm unutarnja sirina 8mm.
Ili 1,5mm debljine pa je to 7mm unutarnje sirine.

Po meni i bolje da je deblje. I od inoxa
« Zadnja izmjena: 12 Kolovoza, 2015, 14:57:45 kile »

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #4 : 12 Kolovoza, 2015, 16:46:14 »
Odreži okvir stakla sa nekih starih vratiju i prilagodi ga radijusu koji ti paše,tak sam ja napravio na svojem,jer bez originalne matrice za valjanje to nitko ne može napraviti.

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #5 : 12 Kolovoza, 2015, 17:04:50 »
jedna moguča .. da ti netko savije prvo na pigalicu L profil,onda uzmeš "flah" od 6 mm učvrstiš to na onaj komad lima savijenog na L i onda pomoču nekih trikova (ručnih ili strojnih) zaviješ još drugu stranu
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline ivmatic86

« Odgovori #6 : 12 Kolovoza, 2015, 19:43:26 »
Ovakve stvari se rade na preši sa šablonon. Jedna čelična šablona (muška) ima oblik ruba stakla koji ulazi u žljeb, a druga šablona (ženska) ima oblik vanjskog dijela U profila. Prešon se muška šablona preko lima utiskuje u žensku. Višak materijala se onda odriže da se dobije u profil željene visine. Teško če ti to neko napravit. Napravi kako ti Deda kaže ili nađi sličan kvadratni profil (postoji dobar izbor alu profila) pa odriži.  :yes2:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Krešica

• Oldschool member
  • Vozilo:: Vespa
« Odgovori #7 : 18 Kolovoza, 2015, 09:44:03 »
Ovo ti ja mogu spigati, ali ova dva doljnja kuta neće biti ovak lijepi kao na nacrtu. Koliko dugački profili trebaju biti?