Gle... Deda ima pravo, ali - i ti imaš pravo.
Felgu možeš ofarbati i sa dva spreja. I biti će ''ofarbana'' i - ''lijepa''.
Felgu možeš i ofarbati na dedin način, koji je u biti ''po pravilima struke'' način, ali i jedini način da ta felga izgleda na nešto.
I ja sam felge farbuckao svakako i bile su od ''okej ma samo da nisu rđave'' pa do ''nisu loše ispale'' i ''Hvala, hvala... Dao sam si više truda'' i sav taj posao je DREK dok ich jednom za svagda ne ofarbaš onako kako se farbati trebaju.
Da sam plaćao i ruke po punoj i realnoj cijeni i materijal - izašlo bi me sigurnih 1000kn. A radi se o felgama od Renola 4.

Radi se o ovim felgama...

1.) Epoksidni primer (i to je kantica skoro pa bila malo)
2.) Dve vrste srebrne baze (O.K. O.K. to se kolega lakirer malo ''zaigrao'' pa ih je prvo prešpricao sa srebrnom bazom, a onda ''naprašio'' s visoka sa nekom bazom sa ''krupnim zrncima'' onako ''na grezo'' kako bi se reklo, odnosno da budu ful ''hrapave na dodir''
3.) Zalio ih sa DuPont bezbojnim i to količinom dovoljnom za ''ma ja sam Auto ofarbao sa toliko''.
Rezultat... Jebiga - nakon Toga skužiš da je ''biti lakirer'' ipak - to. Biti lakirer. Felga izgleda doooooslovce kao pod slojem prst debelog stakla. Peru se - milina, sjaje se - milina. Ova nova maska i te felge su dale onaj ''zadnji touch'' ovom autu da svi pitaju ''je li to novo?''.
Nakon ovoga... NIŠTA više nisam ''farbao sprejom''. Jednostavno se niti isplati, niti imaš posao.
I ne manje bitno... Evo - četvrta godina die, a felge malo iščvokane (jebiga - vozam se svugdje... Zimski set guma...) i NIIIIGDJE nisu ''bacile'' ruzinu.
Toliko o - ''ma to su samo felge - ofarbaš ich za kikiriki''.

Da li se ''isplati'' roknuti 1000kn lakireru za ''pišljive četiri felge'' za Auto koji vrijedi 3500kn sa godinom registracije - odlučiš sam.
Jebaji ga... Ako si već u Tom ''oldschool/oldtimer'' điru -

ha... Onda jesi.