Po stoti put... Pa nek se netko smije koliko hoće ''Joooj vidi ovog komplikatora - kao da je atomska fizika spojiti dvije žice''?
Svaka čukica mora imati svoj senzor odnosno indikator. Znači - ''ta i ta čuka'' radi na ''taj i taj senzor/indikator''. Jedino tako imaš REALNO POKAZIVANJE!
Zna se desiti da ''neke čukice'' rade ''sa nekim indikatorima'' odnosno ''imaju otklon kazaljke''. Pitanje je samo - je li taj otklon realan. Nekome je bitno samo da ''šareni kokpit'' ima ''pokretne kazaljke'', nekome je pak bitno da ima točan uvid u stanje motora.
Ovdje je najbolji primjer naknadno ugrađivanje senzora za temperaturu rashladne tekućine pa kazaljka ''vrluda'' pa je čas blizu crvenog, pa je na rubu crvenog, pa ti kontaš da se nešto dešava, pa staneš.. Pa pipaš crijeva.. Pa te stalno kopka je li sve u redu ili nije... Pa onda razmišljanje ili:
a) uff dobro da sam stavio čuku - fakat nešto ne valja... Moram pitati ekpu na forumu šta se dešava...

b) pas mater i čukici - iščupati ću je u tri PM mile govno jedno prokleto više gledam čuku nego na mobitel u vožnji...
Čak i kad je i čuka i senzor od istog proizvođača - ne znači da su posve kompatibilni... Ako itko ima barem elementarno znanje ''kako stvar fercera'' onda je samo dovoljno reći da ''signal'' koji šalje senzor može biti više ili manje lineraran... Više ili manje eksponencijalan... Kope-špade... Ja drumom - ti šumom...

Zato je najbolje - ako se stavlja neki naknadni Instrument da se, jebiga

''odriješi kesa'' pa se kupi/nabavi u paru senzor i čukica i tek onda imaš ''pravo stanje''.
Sve drugo je samo ''Krapina tunning'' powered by Emmezeta ili ''Veseli šareni dugmići braće Xio Zang''.
Eto - ja rek'o pa kom opanci, a kom obojci...