Autor Tema: Spajanje temp. ulja  (Posjeta: 3408 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Scorpion07

• Antique Member
  • Spol: Muški
Spajanje temp. ulja
« : 22 Studenoga, 2015, 17:48:27 »
ovako,imam ovakav senzor:
http://g03.a.alicdn.com/kf/HTB1_CstJXXXXXbBaXXXq6xXFXXXM/Pivot-Water-Temperature-oil-temperature-sender-sensor-temperature-sender-temp-sensor-by-high-quality-NPT-1.jpg

i spojen je na sandwich plate kod filtera ulja i sad ga treba povezati na čukicu.
na čukici ima +, -, i za signal stopica

ja sam spojio + i - i još je ostalo povući žicu od senzora.ali kako god spojio ove 2 žice od senzora nikako ne radi.probao sam jednu žicu na - drugu na signal i obrnuto ali ništa.čemu uopće služi druga žica,obično ima samo jedna
evo i jedna slika kako bi ih trebalo spojiti
http://g02.a.alicdn.com/kf/HTB1aHIxJXXXXXXyaXXXq6xXFXXXT/Pivot-Water-Temperature-oil-temperature-sender-sensor-temperature-sender-temp-sensor-by-high-quality-NPT-1.jpg
Hyundai Accent,Hillman Hunter,Tomos A3,VW Passat,Yugo

Offline DS71

• Antique Member
Odg: Spajanje temp. ulja
« Odgovori #1 : 22 Studenoga, 2015, 18:00:23 »
hmmm .. kod presostata (pritisak) na dva kontakta ti obično jedan ide na čukicu a drugi na lampicu. Minus dodže na kučište ... da ti nije i ovim slučajem nešto slično ?
Ili da nije možda senzor za ECU ili da ti treba kompatibilna čukica ?
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #2 : 22 Studenoga, 2015, 18:04:49 »
Mozda stvarno nine kompatibilno.
Drugog razmisljanja nemam.
Moralo bi raditi.

Edit

Mozda mora raditi s njihovom cukicom.

This is oil or water temperature sensor from Auto Gauge. The sensor has two wires for best accuracy thanks to extra ground wire.
« Zadnja izmjena: 22 Studenoga, 2015, 18:08:17 Igor V. »
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline DS71

• Antique Member
« Odgovori #3 : 22 Studenoga, 2015, 18:09:28 »
vidi ovo ..na ovom linku ti na dnu piše sa velikim crvenim slovima "Warning:
 this item isn't fitting other suppler's any guage.Just for PIVOT's DF AND AP 's gauge"
http://www.aliexpress.com/store/product/Tansky-Water-Temperature-oil-temperature-sender-sensor-temperature-sender-temp-sensor-by-high-quality-TK-CGQ06/615295_1544796140.html
..THERE WILL NEVER BE ANYTHING LIKE THEM AGAIN...the NOISE...the SPEED...the POWER...the GROUP B...

Offline Igor V.

• Antique Member
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #4 : 22 Studenoga, 2015, 18:21:22 »
Ako nemas njihovu cukicu onda je rjesen problem.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Scorpion07

• Antique Member
« Odgovori #5 : 22 Studenoga, 2015, 19:02:35 »
pas m... izgleda da ide samo na njihovu čukicu koju naravno nemam
Hyundai Accent,Hillman Hunter,Tomos A3,VW Passat,Yugo

Offline stressman

• Antique Member
    • stress photography
  • Vozilo:: scirocco mk2 / kadett C
« Odgovori #6 : 22 Studenoga, 2015, 20:22:53 »
spoji jednu zicu na masu a drugu na ulaz na cukici.
as vintage as it gets

http://gordanperkovic.wix.com/stressphoto

'84. Rocco D - daily beater
'74. Kadett C - art project

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #7 : 23 Studenoga, 2015, 09:20:48 »
Po stoti put... Pa nek se netko smije koliko hoće ''Joooj vidi ovog komplikatora - kao da je atomska fizika spojiti dvije žice''?
Svaka čukica mora imati svoj senzor odnosno indikator. Znači - ''ta i ta čuka'' radi na ''taj i taj senzor/indikator''. Jedino tako imaš REALNO POKAZIVANJE!
Zna se desiti da ''neke čukice'' rade ''sa nekim indikatorima'' odnosno ''imaju otklon kazaljke''. Pitanje je samo - je li taj otklon realan. Nekome je bitno samo da ''šareni kokpit'' ima ''pokretne kazaljke'', nekome je pak bitno da ima točan uvid u stanje motora.
Ovdje je najbolji primjer naknadno ugrađivanje senzora za temperaturu rashladne tekućine pa kazaljka ''vrluda'' pa je čas blizu crvenog, pa je na rubu crvenog, pa ti kontaš da se nešto dešava, pa staneš.. Pa pipaš crijeva.. Pa te stalno kopka je li sve u redu ili nije... Pa onda razmišljanje ili:
a) uff dobro da sam stavio čuku - fakat nešto ne valja... Moram pitati ekpu na forumu šta se dešava...  :scratch_one-s_head:
b) pas mater i čukici - iščupati ću je u tri PM mile govno jedno prokleto više gledam čuku nego na mobitel u vožnji...

Čak i kad je i čuka i senzor od istog proizvođača - ne znači da su posve kompatibilni... Ako itko ima barem elementarno znanje ''kako stvar fercera'' onda je samo dovoljno reći da ''signal'' koji šalje senzor može biti više ili manje lineraran... Više ili manje eksponencijalan...  Kope-špade... Ja drumom - ti šumom...  :read:
Zato je najbolje - ako se stavlja neki naknadni Instrument da se, jebiga  :meeting: ''odriješi kesa'' pa se kupi/nabavi u paru senzor i čukica i tek onda imaš ''pravo stanje''.
Sve drugo je samo ''Krapina tunning'' powered by Emmezeta ili ''Veseli šareni dugmići braće Xio Zang''.

Eto - ja rek'o pa kom opanci, a kom obojci...  :drinks:  :friends:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #8 : 23 Studenoga, 2015, 12:40:33 »
Zato recimo svaka VDO čukica ima broj po kojem tražiš priadajući senzor, a ne zatraži daj neki senzor ak nije VDO može neki drugi. A i ti ulje-voda univerzalni senzori mi zvuče kao dregec, jer ulje nije voda (osim u ovim modernim pilama ono 0W 30  ;D ).
Sve to ide ko BMW felga na Yugaru  :))
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline lajka

• Senior member
« Odgovori #9 : 23 Studenoga, 2015, 17:55:14 »
To je Pt-100 senzor i neće ti raditi sa obični satom,nego samo sa satovima koji su za pt-100 senzore
Totalno drukčiji način rada

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #10 : 24 Studenoga, 2015, 13:49:38 »
Najpreciznije se mjeri tako da staviš prst nutra  :yes:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.