Autor Tema: Alfa Sprint 1.5 QV  (Posjeta: 57339 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline moco1abarth

Odg: Alfa Sprint 1.5 QV
« Odgovori #120 : 12 Ožujka, 2018, 14:33:10 »
Vozimo se  :cool: ;D

let\'s rock!

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://alfa-corse.com
  • Vozilo:: Ponovo Alfa Romeo Sprint QV
« Odgovori #121 : 12 Ožujka, 2018, 19:13:38 »
Kako ide motor ?
Hrđa bez granica

Offline moco1abarth

« Odgovori #122 : 13 Ožujka, 2018, 08:29:31 »
Morao sam staviti moje ravne glave od 1.5 jer je kompresija bila pre niska oko 7,5:1 sa hidro glavama, sada je 10:1. Stavljam 100 oktana i paljenje sam stavio po tvorničkim specifikacijama i motor radi kao zmaj samo moram ga dobro razraditi pa ga trenutno saltam između 3 i 4 000 okretaja. Bobi kad je slagao motor nije obratio pažnju na omjer kompresije ali nije bitno jer ionako sam moje glave dao reparirati pa mogu reći da je sada sve novo na motoru. Original 1.5 sam zapakirao i spremio u garažu. Samo da se vrijeme proljepša i da razradim motor kako treba i trebao bi bez problema vrtiti preko 7000 okretaja  ;D
let\'s rock!

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #123 : 13 Ožujka, 2018, 21:23:47 »
7000 nije baš zdravo za radilicu sa samo 3 ležaja ali ide. Ne štedi na ulju ako voziš oštro i mjenjaj 2x godišnje
Hrđa bez granica

Offline moco1abarth

« Odgovori #124 : 14 Ožujka, 2018, 08:30:23 »
Znam nema potrebe ga derati preko 7000 jer i ovako do 4000 okretaja onaj zvuk karburatora izvlači osmjeh na lice  :biggrin:
Voziti ću se kao i do sada do cca 6000 pa šaltanje, sasvim dosta.

Imaš možda koji savjet šta se tiče auspuha? Htio bi malo intenzivnije pucketanje auspuha kad pustiš gas što je inače karakteristično za boxere pa sam mislio možda skinuti srednji lonac i pustiti samo zadnji. Da li bi to šta pomoglo ili bi dobio samo dublji zvuk a pucketanje bi ostalo isto ili ga ne bi ni bilo? Meni sada sa obadva lonca pucketa ali jako slabo ili ništa, a baš je fora kada se to čuje  :))
let\'s rock!

Offline linoleumboy

« Odgovori #125 : 14 Ožujka, 2018, 11:56:39 »
Ugradi plin....meni je na delti 1.5 pucalo na svakom pustanju gasa....neki kao protocni bio iza
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline RI898RR

• Senior member
  • Vozilo:: WILLYS MB
« Odgovori #126 : 14 Ožujka, 2018, 21:44:27 »
Skidanjem prednjeg ispušnog lonca ćeš dobit jako malo jer je on ionako dosta otvoren. Jedino izmjenom citave grane dobivaš rezultat evo ti linka

Inače ne natjeravaj previše motora u crveno jer na razvodniku paljenja kod rotora   ima jedan prekidač koji radi na oprugu pa kada se prekardaši sa rpm onda ga centrifugalna sila izbaci van i napravi kratki spoj na paljenju...tj isključi paljenje...a to mi se obično događalo recimo kada sam u škarama i kada mi treba i zadnji djelić snage a ono alfa stane?!?!?!?!? Koji idiotski patent!?!?!?!? Tada samo prešaltaš u višu i paljenje se uključi i izvlačiš se iz škara....vidi točno na razvodniku gdje je (mislim na samom nosu rotora sa gornje strane ako se dobro sjećam - vidit ćeš oprugu) i skini tu glupost ako je netko već nije...
« Zadnja izmjena: 14 Ožujka, 2018, 22:25:16 RI898RR »

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #127 : 15 Ožujka, 2018, 17:46:10 »
Ako ti je do pucanja onda odeš majstoru i napravi druge grane i auspuh kompletan deblji fi od originalnih, mislim da je original 35mm, 40 ili 45 napravi i lonci mogu ostati ali sve novo i lonce stavi što manje sa većim promjerom cijevi od originala, dobit ćeš brutalno duboki sonorni zvuk boxera i pucnjavu kad pustiš gas, pogotovo jer su karbovi u pitanju, to je arija stari moj :thmbup:

Nešto slično ovom

Hrđa bez granica

Offline RI898RR

• Senior member
  • Vozilo:: WILLYS MB
« Odgovori #128 : 15 Ožujka, 2018, 21:17:05 »
Hm ovaj video nema apsolutne veze sa ispuhom ovo ti je sound kada skineš poklopac sa filterske kutije te makneš filter zraka. E ovo ti je čisti zvuk dva dvostruka karba bez filtra za zrak....vlasnik to dobro zna jer je vjerojatno probao.  A za dobar auspuh triba puno eksperimentirat....povećanje promjera izlazne cijevi sa stražnjeg lonca će samo pridonijeti dubljem zvuku....a da puca mora bit jako otvoren ---preotvoren rekao bih....a da ćes nać majstora koji će radit kerefeke i eksperimentirat sa ispuhom u današnje vrime???? Mislim da je to utopija.....malo danas ima idiota koji poput mene rade custom ispušni sustav....

ovo ti je mercedesov auspuh koji mi je ostao nakon prodaje mečke pa sam ga iskoristio za jeep-a tj ovaj stariji je zadnji lonac koji je bio za mercedesov dizelaš 220D u jeepu dok je ovaj novi prednji mečkin lonac koji sam iskoristio za willys benzinski motor...promjeri su isti jer je mečka bila 1900 benzinac (jeepov motor je bio isto  mečka 220D) a willys je 2200 ccm benzinac

presječeno nakon mjerenja

povareno i skelpano za montažu...

na žalost mene original willys auspuh ti je 50€.....ali da ne bacam novac jer mi triba potisna kuplung ploča...

http://www.ms-overland-store.de/ms/Preis/Willys-MB/Willys-MB-19.shtml

ovo je odgovor i onima koji pitaju koju boju za auspuh....na etiketi latice od piture je bilo da izdržava 600C a nakon prvog dira se crna boja počela napuhavat ...jest premazao sam preko srebrne...sa srebrnom na starom mećkinom nije bilo problema...

za ovo je utrošeno oko 4 sata rada.(mjerenje piljenje varrenje + novi nosači) ...+ pituranje.....dakle total 150 x4 = 600 kuna plus sam auspuh 300/400 kuna samo prednji lonac.....

jest ispuh sa prednjim loncem je sada malo hrapaviji i bučniji ali ne toliko da ne pada na tehničkom...prolazi....

Dakle tko će se zaje  sa custom ispuhom???? Ali je izazov ....i gušt ...kada ga postaviš jer je TVOJ! Ako želiš eksperimentirat sa ispuhom za informaciju vareno je CO2 te elektrolučno....ove gumene trake koje drže auspuh su od trake od konvejera....naša u jednom napuštenom kamenolomu a može i traka od gusjenice bagera...

jbt kada vidim svu ovu nauku o auspuhu ovo šta ja radim je kameno doba...kremenko

« Zadnja izmjena: 15 Ožujka, 2018, 22:33:14 RI898RR »

Offline Boxer

• Administrator
  • Antique Member
« Odgovori #129 : 16 Ožujka, 2018, 06:25:42 »
kakve veze ima sad ovaj post s temom ?
Hrđa bez granica

Offline moco1abarth

« Odgovori #130 : 16 Ožujka, 2018, 08:34:45 »
Probati cu sa širim cijevima pa ćemo vidjeti. Ja sam mislio dobiti ovako nešto:

Sprint QV imaš možda koje opruge za sprinticu za prodati?
« Zadnja izmjena: 16 Ožujka, 2018, 08:38:24 moco1abarth »
let\'s rock!

Offline moco1abarth

« Odgovori #131 : 21 Svibnja, 2018, 10:30:09 »
U subotu odvoženo 380km po starim Istarskim cestama, od Pule do Novigrada pa preko Žminja uz obalu do Opatije. Auto vozi bez greške jedino sam primjetio da malo slini na brtvi od kartera mjenjača ali kako stara narodna kaže ako nema ulja ispod alfe nema ga ni u njoj   ;D

let\'s rock!

Offline chaos

« Odgovori #132 : 23 Svibnja, 2018, 13:06:01 »
Kako svit reagira kad te vidi u njoj (jel'se okreću) ?

Zavidim ti!  :P
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline moco1abarth

« Odgovori #133 : 24 Svibnja, 2018, 09:09:41 »
Pa nekoliko je njih se motalo oko auta dok je bila parkirana na vidikovcu kod Plomina i u Opatiji, a bilo je i nekoliko  :good: u prolazu  ;D
Ma bitno da sve radi kako treba, još da se razradi motor i onda gassss  :yahoo:
let\'s rock!

Offline moco1abarth

« Odgovori #134 : 31 Srpnja, 2018, 09:42:16 »
Pošto su velike vrućine i gužve na cestama alfa je trenutno na podupiračima i krenuli smo u održavanje i prpiremu za vožnju na jesen. Uglavnom zamjena ulja i filtera, spone, jabučice, brtve mjenjača i ostale sitnice. Moram reći da je osjetna razlika u ulju 80w90 i 75w90 za mjenjač. Promjene su lakše i nema nikakvih zapinjanja na hladno.

let\'s rock!