Bila je u familiji od Četvrtog mjeseca tj 10. 04. 1984 pa sve do šestog mjeseca 2007 kada je prodana sa 118 000 km u Zagreb Preprodavaču. Izgleda da je bila njegova teorija da završi prerodaju u Vrgorcu!? Na zadnjem staklu je bila naljepnica nogometnog kluba JUVENTUS. Na plastičnoj kuki brave za otvaranje na vozačkim vratima je bilo pojačanje od lamarina 0,8mm...plastična kvadratna dugmad blokade brave na prozorima na obje strane su bila brušena jer su zapinjala. Prednji plastični odbojnik je bio prešprican i otpadao je špric kit na suvozačkoj strani...rezervna felga je bila oštećena tj očešana...na zadnji sic je bio montiran pojas dodatni za dječju sjedalicu
Nemam pojma zašto sam je prodao? Valjda stvaralačka kriza??!! Tribalo je samo skinit tablice...i neka se odmara.....teško je oponašat onaj zvuk kada se skine filtar na dva dupla karba te zadnji ispušni lonac....jasno govorim o 1984 godini!
Imam kamerom snimljen zvuk turiranja na leru ali nemam onaj zvuk ALFINE FILHARMONIJE u kabini kada ubrzava, daj ga snimi i stvavi na tube...da moren uživat....u prošlosti....
Dok su bile panarove poluge u redu tj gumeni ulošci uletiš u zavoj i naglo otpustiš gas i zanese ti zadnji kraj točno toliko da te izravna u zavoju i onda moraš bit u nižoj da opališ full gas....neki poludrift....ma kakvi BMW 316, tek je 320 imao dozvolu za gledat duplu ispušnu cijev....po zavojima od Senja prema Karlobagu
I dan danas se sjećam kada smo išli u Automontažu u Ljubljanu po nju.....vlakom iz Rijeke i stigosmo na parking a ono stoji ONA! CONTESSA! CRVENA ! kao i ova sa posta....kraj nje stoji srebrna ali ta srebrna ni sjena onoj crvenoj, no vrata otvara neki bračni par pa si mislim valjda to nije ta......a bila je uplaćena crvena...ŽALOST .kada je papirologija završena idemo prema parkingu a ono upravo prema NJOJ! CONTESSI! CRVENOJ! I sad mi se ježi koža a suze dolaze na oči......polagano prema Rijeci po onoj kiši a kako pipneš gas ,,,,,
A sad GORKA REALNOST:
Imam full manual sa svim specifikacijama i danas negdje doma, kao i onaj original račun i carinsku deklaraciju...problem su dijelovi kojih nema pa nema....skoro pa nigdje....i to je bio primarni razlog prodaje.....razmišljao o ponovoj nabavi ali odustao!
Ako netko zna za ove prije opisane detalje rado bih stavio ruku na MOJU CONTESSU! I prisjetio se onog kišnog jutra u Ljubljani kada smo se pogledali prvi put! Sliku od našeg rastanka u Zagrebačkoj garaži i danas čuvam!
Da tu sam napustio MOJU CONTESSU!
Ove felge koje su bile na njoj su ti ORIGINALNE, auto mora bit original! Pirelke 185/?? su bile original na novoj ali su bile katastrofa za Aquaplaning a nakon 4 godine ili 40 000 km si morao minjat ili si njoj razbio nos!!?? U stvari do 20 000 km su bile dobre ....
Ako netko zna za ove detalje neka objavi a tebe molim stavi mi onaj zvuk ubrzavanja svih stupnjeva jer to je ono vrijeme bilo SPACE SHUTTLE, to su bile ALFE a ne ove Fiatizirane današnje koje više nisu ni sjena....1499 ccm i 105 KS na 1100 kg je u ono vrime bila RAKETA. Tek su me 1997 poneki auti počeli pratit....i pazi na ove kočnice jer se brzo pregriju a onda zanosi u stranu ....i to jako...
kada smotaš full volan i dodaš full gas pazi jer je nekontrolirana ....
IMAŠ DRAGULJ I ČUVAJ GA !
Da li si bio u Buzetu lani na komemoraciji kada su otkril ispod krpe abartha od Đanija?