Bravo Sine!
Reko si istinu jer kad malo bolje promislim stvarno i nakon 10 godina otkako nema alfe iz mene govori ALFIST. Premda se kunem u srebrnu zvijezdu i wolkburški znak ipak je negdje duboko u duši ostalo utisnuto
ANONIMA LOMBARDIA FABRICA DI AUTOMOBILI - NICOLA ROMEO

A sad da se vratim na temu da me ovi komarci ne bodu više

Kolega, pazi ima jedna caka - alfasud motori ti imaju MEHANIČKU zaštitu od overspeed tj da se ne prevrte u velike đire. Dakle njoj-điri makine završavaju na 6500 ako se ne varam tj počinje crveno polje....pazi jer na fertajleru ima jedna poluga naglavljena na feder i kada pređe 6500 taj mehanički overspeed onda se spoji sa masom i prekine stuju na kapu razvodnika....
To mi se dogodilo nekoiko puta kada sam potcjenio brzinu i došao u škare u četvrtoj pa da se spasim naglo prešaltao u treću i stisnuo gas do kraja....kako u tom momentu procjenjuješ kako proć kroz škare jednostavno zaboraviš pogledat na kontađiri koji skoče na 6500 i mehanička zaštita proradi a ti si između dva auta....a alfin motor stane jer mu prekine paljenje....tada me spasilo iskustvo s motora jer bi se šaltalo u višu kada ventili počinju kliktati a mašina posustajat pa sam prvi puta kada se to dogodilo nekako instiktivno prebacio u četvrtu i izvukao škare...spasio me instinkt
Dakle u kritičnim momentima imaj ovo na pameti....motor ti nije stao

samo ga je zaustavila blokada na đire makine!

Mislim da se ta opruga i nosić nalaze na rotoru...na samome vrhu ako se sjećam ...
bila je točno ovaj model Quadrifoglio verde sa ovakvom unutrašnjosti...
http://car-from-uk.com/sale.php?id=141079