Autor Tema: Tokar  (Posjeta: 20386 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brutalac

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: Custom Mini 12'75
Tokar
« : 23 Siječnja, 2016, 10:37:52 »
Kao sto naslov kaze, trebam tokara da mi izradi ovo puta 4...sa mojim materijalom...

Aluminijske cjevcice kao adapteri za throttle bodys na usisnoj grani...

Ima li tko kakvih prijedloga ili sugestija?
Mozda mi netko tu (sa fruma) moze to napraviti?

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
Odg: Tokar
« Odgovori #1 : 23 Siječnja, 2016, 10:58:58 »
098 238 783 ak imas materijal...zovi njega...Slavek...reci da ti ke Martin iz Samobora dao broj..pozz

Offline Brutalac

• Junior member
  • **
« Odgovori #2 : 23 Siječnja, 2016, 11:19:59 »
Tnx probat cu pa javim rezultate  :drinks:

Offline šarafko

« Odgovori #3 : 23 Siječnja, 2016, 17:38:48 »
Mislim da nisi iskotirao sve do kraja.
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline Brutalac

• Junior member
  • **
« Odgovori #4 : 24 Siječnja, 2016, 08:28:59 »
Koji dio sam propustio?  :unsure2:

Offline šarafko

« Odgovori #5 : 24 Siječnja, 2016, 16:12:56 »
Koji je promjer ovog suženog dijela od 15 mm?
Prodaja krokodil dizalica, ručnih viličara paletara, autolimarske ručne hidraulike, pumpi i cilindara te hidrauličnih automehaničarskih preša. 091/1680611 instagram: zb_stroj

Offline chaos

« Odgovori #6 : 24 Siječnja, 2016, 18:03:15 »
Koliko je pametno raditi oštre brideve, pogotovo ako preko njih navlačiš gumu ili silikon ?

ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Brutalac

• Junior member
  • **
« Odgovori #7 : 24 Siječnja, 2016, 22:13:50 »
Koji je promjer ovog suženog dijela od 15 mm?

Aaaaaaa :)
Nisam iskotirao jer sam nekako imao u glavi da se podrazumjeva da je to iste debljine kao i ovaj rub napred od 2mm  :blush2:
Sto bi znacilo da je promjer 54mm  ;D

Koliko je pametno raditi oštre brideve, pogotovo ako preko njih navlačiš gumu ili silikon ?

Ostri bridovi? Ne kuzim na koji ostri brid mislis?
Ova stepenica je granicnik do kojeg dolazi silikonska spojnica...
Cilj je ovako nesto postici na rubovima

« Zadnja izmjena: 24 Siječnja, 2016, 22:33:31 Brutalac »

Offline šarafko

« Odgovori #8 : 24 Siječnja, 2016, 23:03:48 »
Moje iskustvo je da svaki dio iskotiraš odnosno da ti majstor tokar ne mora matematički izračunavati dimenzije.
I sam kada nešto konstruiram pa tokarim pažljivo kotiram kako bih što manje mozgao dok sam za strojem, a da ne velim koliko sam se puta zeznuo.  ;D

Offline chaos

« Odgovori #9 : 25 Siječnja, 2016, 01:34:24 »
Općenito, na tvojoj skici su sve oštri rubovi.

Najprije sam mislio na ono ispupčenje, sa dvije kosine preko kojeg ide silikonska spojnica, to bi trebalo biti zaobljeno.

Drugo onaj ulazni brid od 2 mm bi isto trebao biti zaobljen. Idealno bi nilo da je 1 mm.

Idealno bi bilo da je na početku gdje je ulazni brid promjer 52 mm i da konusno ide tih 60 mm na 50 mm.

Možda cjepidlačim, ali svaka sitnica koja smanjuje otpor i stvaranje vrtloženja, za bolje disanje puno znači. 
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline Brutalac

• Junior member
  • **
« Odgovori #10 : 25 Siječnja, 2016, 07:57:00 »
#šarafko...imas pravo, budem dodao tu kotu jos...tocno znam sto mislis i hvala na ukazanom propustu  :drinks:

#chaos...kuzim na sto mislis i sve ima smislia, ali recimo ovaj ulazni brid od 2mm se naslanja na sami izlaz od TBa ciji je izlazni promjer 50mm i cilj mi je da nema micanja kad se spoje pa je cak i bolje da imaju malo vecu povrsinu kontakta.
Ovaj dio sa konusom mi je isto jasan i imao bi puno vise smisla da ovi adapteri ostaju okrugli, ali moram ih dati variti na granu, a pritom ih se treba i ispigati u ovale jer su takvog profila trenutno usisi...nadam se da me pratis...mogu staviti vise fotki ako te zanima
A mislim da cu ih ionako malo presmirglati da nisu toliko ostri svi ti rubovi, a lakse je tokaru za napraviti  ;D