Autor Tema: jugo webasto  (Posjeta: 22416 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline shegy

• Olschool apprentice
  • *
jugo webasto
« : 24 Siječnja, 2016, 21:55:25 »
poštovanje
dobio sam ovaj stari stroj pa bi molio ako tko ima šemu spajanja struje i ''uputstva'' za upotrebu
znaci standard kao sto je bio na tam autobusima (navodno skinut sa kombajna)
diesel 12v
koristio bi ga za grijanje radione

Offline sandro

• Senior member
Odg: jugo webasto
« Odgovori #1 : 25 Siječnja, 2016, 18:46:42 »
Stavi sliku od webasta

Offline shegy

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #2 : 26 Siječnja, 2016, 19:22:53 »

evo ovakav isti, nisam slikao pa nemam sliku

Offline sandro

• Senior member
« Odgovori #3 : 26 Siječnja, 2016, 20:32:35 »
Imam doma 2 takva skinuta sa 110tke, 24 v

Offline shegy

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #4 : 27 Siječnja, 2016, 18:41:52 »
ovaj je 12v ispravan je samo trebam neku šemu

Offline MOSQUITO

« Odgovori #5 : 30 Siječnja, 2016, 19:55:22 »
Ja imam negdje šemu.Koliko vidim na slici nedostaje prekidač-sat za pokretanje i relej

Offline shegy

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #6 : 31 Siječnja, 2016, 22:50:47 »
Cuo sam za taj sat, mene zanima kako bi se najjednostavnije mogao spojit jer plan ga je stavit na zid i auspuh kroz dimnjak! Jel moze bez tog sata? Da bude "rucno" paljenje

Offline kađo-c

« Odgovori #7 : 06 Veljače, 2016, 12:15:48 »
Može,ja imam isti takav i spojio sam ga preko kontakt brave od traktora,znači ovako;kupio sam kontakt bravu od imt-a,na položaj kontakta kad se ključ gurne u bravu spojiš električni ventil koji pušta naftu,na poziciju 1 na bravi spojiš grijač,na poziciju 2 spojiš prvu brzinu,na poziciju 3 drugu,moraš uzeti u obzir da ti brava mora na poziciji 1 imati spojen grijač i kad prebacuješ na poziciju 2 grijač se mora ugasiti,ako to brava ne može moraš ugraditi ručni taster za grijač a ostalo spajaš na bravu. Paljenje vebasta je ovako;daš kontakt da se upali električni ventil i pustiš naftu,prebaciš na poziciju 2(prva brzina bez grijanja ) da vebasto radi na prazno 4-5 sekundi da dođe nafta na grijač,zatim ga gasiš i okreneš na poziciju 1 na bravi i griješ,kad u vebastu cuješ da pukče,pališ prvu brzinu i pustiš ga da radi,kad počne grijati vadiš ključ sa kontakta da prekine i izgori višak nafte koji je u grijaču(to budeš vidio kad se vebasto pocinje postepeno gasiti,onda vratiš kontakt i vebasto nrmalno radi,kad ga hočeš ugasiti OBAVEZNO prvo gasiš kontakt da izgori sva nafta u njemu i da počne puhati hladan zrak,tek onda ga gasiš da se prestane vrtiti,pri gašenju moraš znati da uvjek ostaje nafte u njemu kojoj treba vremena da izgori,ako ga ugasiš bez da izgori nafta u njemu počne dimiti i pregrijavati se,inače ti vebasti su trajni i super griju s obzirom na potrošnju.
Bilo bi dobro da spojiš i ovaj indikator na izlazu di puše topli zrak prije kontakta jel on prekida dovod nafte ako u kojem slučaju dođe viška nafte u njega.
« Zadnja izmjena: 06 Veljače, 2016, 12:17:52 kađo-c »
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline Brutalac

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: Custom Mini 12'75
« Odgovori #8 : 11 Veljače, 2016, 22:45:01 »
A kolko trosi webasto?

Offline kađo-c

« Odgovori #9 : 12 Veljače, 2016, 07:44:56 »
Imao sam podatke za ovaj sa slike,ovisi o brzini u kojoj je,ali mislim da moze ispod litre na sat.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline MOSQUITO

« Odgovori #10 : 13 Veljače, 2016, 18:16:58 »
Bravo Kađo,sjedi 5.
Ima manji vebasto i onaj za autobuse.
Zaboravio sam točnu potrošnju manjega,davno je to bilo prije više od 30 ljeta,ali bit ćeš više nego zadovoljan.Mislim da je u II brzini oko pola litre ili čak manje, više nije.

Offline shegy

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #11 : 16 Veljače, 2016, 20:43:30 »
na plocici pise 0,4/h