Došao red da i ja predstavim svoju vozilicu. Kako naslov kaže, Kadett C (C2), 1979. Možda je najbolje krenuti odmah sa slikama da moram manje pisati.
Ovo su slike od jutros ispred firme, auto je jučer registriran:

Malo interijera:

Servisna knjiga, ime prvog vlasnika, račun i tako dalje:

Ovako smo jutros išli na posao:

E sad, auto je generalno u dobrom stanju. Naravno, ima nekih stvari za odraditi i posložiti na njemu ali sve u svoje vrijeme. Mući me tadnji lijevi ležaj, pentlager i krovni tapacirung. Tu i tamo poneka sitnica u inerijeru ali sve u svemu mislim da je auto jako dobar. Vozi se stvarno lijepo izuzev buke koju stvara ležaj i povremenog treskanja pri kretanju radi pentlagera.
Na autu su nove kočnice, amortizeri, akumulator, svjećice, kablovi, platine, vodena pumpa, remen i sve tekučine. Hrđe nema nigdje mada bi se lak trebao osvježiti. Lakiranje će pričekati ljeto ili neke bolje dane mada s obzirom na vizualni dojam auta, nije prioritet.
Ono što moram nabaviti su oba nova retrovizora. Tvornički imam samo lijevi ali bih htio staviti i desni. Staklo retrovizora je u lošijem stanju, odnosno nikakvom da budem iskren i to je najneuredniji dio auta. Sjedala su od prvog dana pod presvlakama bila tako da su danas kao nova. (i bez ružnih presvlaka)
Konzola ima pukotinu i svjestan sam da je lutrija naći čitavu, ali eto ako netko ima nju ili retrovizore viška, može mi se javiti.
Dodatno ću ugraditi i prednje maglenke.
Cilj ga je držati koliko god se može u nekom što originalnijem stanju. Opremu ima svu koju trebam tako da mi s te strane ostaje koja kuna u džepu. Mislim da je original Berlina ili Berlinetta ali to me malo iskusniji ako sam u krivu ispravite.
Da, ovo mi je ujedno i auto za svaki dan pa je time čar još i veća. Svaki dan će raditi bar 60ak km i sigurno neće stajati u nekoj garaži i praktički se ni ne voziti. U mojoj filozofiji to ubija smisao auta, ali poštujem i tko radi drugačije.
To bi za sada bilo to, hvala na čitanju.