Kompletan prošli tjedan se radilo i uživalo u dobrom društvu, kako lijepih automobila, tako i bitnije - dragih ljudi i prijatelja.
U utorak sam otišao u Zagreb s primarnom misijom štelanja karburatora i smanjivanja potrošnje koja je prelazila 11 litara u laganoj vožnji na otvorenoj cesti. Sve mi je draže nego nepotrebno sponzorirati INAu i Karamarka pa smo se u srijedu uhvatili posla. Mjesto radnje je naravno bilo kod Siniše.

Uz mene i Sinišu, tu su bili i Nedjeljko i Sale. Pregledan je karburator, otvoren, očišćen, stavljena ispravna dizna, vraćen natrag. Pokazalo se da je auto zapravo 1.2N* pa je i karburator onaj veći koji je išao na 1.2s. Promijenjena je usisna grana, poravnana i vraćena natrag, nove platine, kondenzator i svjećice. Ustanovljeno je što je primarno za dalje. Radi se o lancu i setu koji ide uz njega pa sam u potrazi za time. U četvrtak predvečer auto je natočen do čepa i krenulo se iz Zagreba natrag u Novsku. Auto radio mirnije, a kazaljka pokazivača rezervara je padala daleko daleko sporije. Dolaskom u Novsku, otišao sam na benzinsku. Nakon 101 km, u auto je stalo ravno 6,4l benzina što je smanjenje potrošnje od 4l i definitivno olakšanje na novčanik, a auto bolje ide i mirnije radi. Ogromno hvala svima.
Prije povratka četvrtak je prošao u daleko ležernijim tonovima. Podružili smo se sa dobro poznatim autima još poznatije ekipe. Dobro potrošeno vrijeme, dosta vozikanja i kako to kod Opelaša biva - ništa bez birtije pa Bogu hvala da sam zaljubljenik u pravu marku.

Četvrtak završava ponovnim okupljanjem kod Siniše. Uz ležernu atmosferu pao je i dogovor da obujemo Kadetta. Šta drugo nego ATS Classic. Felge su montirane, gume su umjesto 155 sada 175 i razlika je vidljiva na prvu i prilično ogromna u vožnji. Sve što je ostalo je odmah u petak upisati širu dimenziju guma u prometnu te malo ušminkati auto. Zamišljeno - ostvareno.

Kao što se vidi na slikama, felge sam lakirao u mat crnu boju kompletne. Osobno mi se sviđaju tako ali plan je da u skoro vrijeme ispoliram krakove kako bi sve bilo po pravilima struke... U mat crnu boju sam pofarbao i prostor iza plastične rešetke na maski kao i znak na rešetki pošto je bio u osrednjem stanju i nije ga se dalo izvuči poliranjem... Prošli tjedan sam zaboravio napomenuti da sam vratio i originalni radio pa mi sada Frank Sinatra svira preko FM transimttera i jako sam zadovoljan tim riješenjem. Užasno me iritiralo što okvir tablice na zadnjem dijelu auta ide preko krom lajsnica pa sam ju probušio i montirao gore na način koji je prikazan na slici.
Sve u svemu, tjedan više nego zanimljiv i nastavljamo dalje koliko financije dozvoljavaju. Gledavši slike auta od prije tri mjeseca kada je došao kod mene i činjenicu da vozi svaki dan 60-70km, osobno sam zadovoljan napretkom i po mom mišljenju, napravljeno je dosta. Nastavljamo s mehanikom i onda slijedi limarija, taman negdje kada se vratimo s mora...
Hvala na čitanju.