Autor Tema: Kadett C 1979  (Posjeta: 17870 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline drummer

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Kadett C2 1979
Odg: Kadett C 1979
« Odgovori #30 : 09 Svibnja, 2016, 08:29:18 »
Vozalo se popravo ovaj vikend. Bacim koju sliku kasnije. Viđen još jedan neke krem boje. Tvoj?
Something vivid comes again into my mind...

Offline Dezurni

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: Kadett C
« Odgovori #31 : 09 Svibnja, 2016, 12:37:26 »
Da, ja sam bio u prolazu.

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #32 : 09 Svibnja, 2016, 14:48:45 »
Pa evo mali update… Auto se slaže i dalje, naravno. Zadnje što je napravljeno je reparatura kočionog cilindra (ponovo) pošto je malo držao prednji desni kotač. Uz to promijenjene i pločice i sređeno kvačilo. Bilo je tvrdo i s nekakvim kao pregibom na pola pa ga je postalo teško dozirati. Vjerujem da je tome doprinijela i moja vožnja.

Za vikend smo se malo provozali. Ruta je izgledala ovako: Novska > Lipik > Pakrac > Daruvar > Slatina > Orahovica > Kutjevo > Požega > Nova Gradiška > Novska.

Evo i nešto slika...

Prije polaska:

Negdje između Pakraca i Daruvara:

Pred Slatinom:

Slatina:

Iduće slike su između Orahovice i Kutjeva. Naravno i gospođa navigatorica je morala uletjeti u jednu, a kasnije mi ga je i ukrala i vozila od Požege do Novske:

Požega:

U nedjelju sam se pozabavio autom ponovo. Rastavio maglenku pa sam se eto morao opaliti smijati. Naravno, sjenilo je trulo, a pošto ne skrivamo mane - izgleda ovako:

Ako netko ima sjenilo ili maglenku cijelu, može mi poslati poruku...

Za sada bi to bilo -to.
Hvala na čitanju.

« Zadnja izmjena: 09 Svibnja, 2016, 21:52:13 drummer »

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #33 : 11 Svibnja, 2016, 18:39:20 »
Ovaj pokušaj, rekao bih el. paljenja mi je pod haubom... Ja ne kužim šta je autor htio poručiti. Jel kuži možda tko prema slici o čemu se tu radi?

Offline MatijauUSA

• Veteran member
« Odgovori #34 : 11 Svibnja, 2016, 18:53:58 »
To mu je kompjuter motora  :cool:
RÜSSELSHEIM

Offline poky

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: kadett c
« Odgovori #35 : 14 Svibnja, 2016, 20:47:00 »
nije to el. palenje to je bobina delko remi na platine
Ja sam Poky poštar,kađo mi je oštar!!!

Offline kile

« Odgovori #36 : 15 Svibnja, 2016, 13:57:20 »
Ma čovjek pita za onaj box desno ispod nosača haube u kutu.

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #37 : 16 Svibnja, 2016, 15:11:46 »
Da, taj box je pitanje... Vidjet ćemo za vikend.

Nego, od kojeg auta uzimate termo prekidač kad slažete elektro ventilator?

Offline Ante V8

« Odgovori #38 : 16 Svibnja, 2016, 18:53:45 »
taj "box" je relej intervala brisača i obično je aluminijsko kućište ,a ovaj je usran od lakiranja auta.
Definicija Demokracije:
Pošalješ čovjeka u p.m.. i on ide kud je njega volja!

Offline kađo-c

« Odgovori #39 : 16 Svibnja, 2016, 20:48:42 »
Mislim da je u pitanju ovaj veliki box do ovog malog.
well pam Wich way to go? left or right?
right!
noo.. its too bad ..
why?
because it was 50/50 shot on you be going left or right,you see we both going left ....

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #40 : 17 Svibnja, 2016, 13:18:50 »
Veliki box je u pitanju. Mali sam skužio što je kad je zafrkavalo na laganoj kišici pa sam komplet brisače pregledavao. Nisam kad sam ga kupio ni znao da ima vremenski relej.

Usput, danas dok sam išao na posao auto je odvalio 5000.km kako je kod mene, od drugog mjeseca ove godine. Dakle, 5000 u tri mjeseca. Stao sam jednom kad sam ostao bez goriva. Pravi auto.  :balkidance:
« Zadnja izmjena: 17 Svibnja, 2016, 13:42:32 drummer »

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #41 : 22 Svibnja, 2016, 22:00:04 »
Jučer se malo igrali sa paljenjem i karburatorom opčenito... Zna li netko koje su oznake(brojevi) karburatora koji je išao na 1.2N motor, a koje su na 1.2S ?

I jedna od danas. Godišnjaci:

Offline kile

« Odgovori #42 : 23 Svibnja, 2016, 12:44:15 »
Oba su 35PDSI
Ali razlikuju se u promjeru  donjeg leptira (32 odnosno 35 mm) i mozda u velicini diza.
Teoretski mozes samo zamjenit taj dio sa donjim leptirom i stavit drugu dizu.
Jer promjer gornjeg venturija je ja mislim isti. 27 mm

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #43 : 23 Svibnja, 2016, 12:48:16 »
Odlično, hvala ti puno. U srijedu stižem u Zagreb riješiti to napokon.  :yahoo:

Offline drummer

• Junior member
  • **
« Odgovori #44 : 30 Svibnja, 2016, 10:29:07 »
Kompletan prošli tjedan se radilo i uživalo u dobrom društvu, kako lijepih automobila, tako i bitnije - dragih ljudi i prijatelja.

U utorak sam otišao u Zagreb s primarnom misijom štelanja karburatora i smanjivanja potrošnje koja je prelazila 11 litara u laganoj vožnji na otvorenoj cesti. Sve mi je draže nego nepotrebno sponzorirati INAu i Karamarka pa smo se u srijedu uhvatili posla. Mjesto radnje je naravno bilo kod Siniše.

Uz mene i Sinišu, tu su bili i Nedjeljko i Sale. Pregledan je karburator, otvoren, očišćen, stavljena ispravna dizna, vraćen natrag. Pokazalo se da je auto zapravo 1.2N* pa je i karburator onaj veći koji je išao na 1.2s. Promijenjena je usisna grana, poravnana i vraćena natrag, nove platine, kondenzator i svjećice. Ustanovljeno je što je primarno za dalje. Radi se o lancu i setu koji ide uz njega pa sam u potrazi za time. U četvrtak predvečer auto je natočen do čepa i krenulo se iz Zagreba natrag u Novsku. Auto radio mirnije, a kazaljka pokazivača rezervara je padala daleko daleko sporije. Dolaskom u Novsku, otišao sam na benzinsku. Nakon 101 km, u auto je stalo ravno 6,4l benzina što je smanjenje potrošnje od 4l i definitivno olakšanje na novčanik, a auto bolje ide i mirnije radi. Ogromno hvala svima.

Prije povratka četvrtak je prošao u daleko ležernijim tonovima. Podružili smo se sa dobro poznatim autima još poznatije ekipe. Dobro potrošeno vrijeme, dosta vozikanja i kako to kod Opelaša biva - ništa bez birtije pa Bogu hvala da sam zaljubljenik u pravu marku.

Četvrtak završava ponovnim okupljanjem kod Siniše. Uz ležernu atmosferu pao je i dogovor da obujemo Kadetta. Šta drugo nego ATS Classic. Felge su montirane, gume su umjesto 155 sada 175 i razlika je vidljiva na prvu i prilično ogromna u vožnji. Sve što je ostalo je odmah u petak upisati širu dimenziju guma u prometnu te malo ušminkati auto. Zamišljeno - ostvareno.

Kao što se vidi na slikama, felge sam lakirao u mat crnu boju kompletne. Osobno mi se sviđaju tako ali plan je da u skoro vrijeme ispoliram krakove kako bi sve bilo po pravilima struke... U mat crnu boju sam pofarbao i prostor iza plastične rešetke na maski kao i znak na rešetki pošto je bio u osrednjem stanju i nije ga se dalo izvuči poliranjem... Prošli tjedan sam zaboravio napomenuti da sam vratio i originalni radio pa mi sada Frank Sinatra svira preko FM transimttera i jako sam zadovoljan tim riješenjem. Užasno me iritiralo što okvir tablice na zadnjem dijelu auta ide preko krom lajsnica pa sam ju probušio i montirao gore na način koji je prikazan na slici.

Sve u svemu, tjedan više nego zanimljiv i nastavljamo dalje koliko financije dozvoljavaju. Gledavši slike auta od prije tri mjeseca kada je došao kod mene i činjenicu da vozi svaki dan 60-70km, osobno sam zadovoljan napretkom i po mom mišljenju, napravljeno je dosta. Nastavljamo s mehanikom i onda slijedi limarija, taman negdje kada se vratimo s mora...

Hvala na čitanju.
« Zadnja izmjena: 30 Svibnja, 2016, 10:33:29 drummer »