Tu ti nema ''izgleda''. Ne oslanjaj se na urice ni na pretpostavke. Pretpostavka je majka zajeba pa shodno tome, ako ne želiš sprcati Motor - provjeri sistem i otkloni kvar.
U ovom slučaju - manje je zlo ako je ispravan termostat, a neispravna urica. Može se voziti, ali naravno - nije preporučljivo. Barem ja ne bi od čistog straha ''ni metra'' napravio bez ispravnog pokazivača temperature.
Uvjeri se da ti je termostat ispravan jer ako je on neispravan - ''zaklat'' ćeš Motor u roku Keks. Upali Auto dok je hladan i gledaj kako se crijeva griju. U prvih nekoliko minuta prvo se trebaju zagrijavati crijeva ''malog kruga'' rashladnog sustava, a to je - kruženje rashladne tekućine kroz glavu/blok motora, grijanje Kabine, pumpa vode.
Kad Motor postigne radnu temperaturu - otvara se termostat i tada voda poteče u ''veliki krug'' rashladnog sistema - odnosno kroz hladnjak. Pipanjem crijeva točno osjetiš kako se ista zagrijavaju i kako su crijeva sve toplija i toplija kako topla rashladna tekućina zagrijava crijeva prema hladnjaku. Pipanjem hladnjaka (pazi prste na remenju i ventilatoru... Ne nosi majicu sa uzicama na kapuljači i slično

da ne bude belaja...

) ćeš osjetiti kako voda počinje grijati hladnjak. Prvo će se zagrijati na ulaznoj cijevi hladnjaka, a kasnije će se zagrijati cijeli - prema izlaznoj cijevi.
Uvjeri se da ti Motor ''ne kuha'', uvjeri se da se Ventilator uključuje. ne znam da li taj Motor ima takozvani ''visko'' Ventilator ili se pali na termoprekidač.
Tek kad si ovo obavio - pogledaj si u čemu je kvaka sa uricom. Radi li ti kontrolna crvena žarulja kad daješ kontakt?
Nadalje... Savjet i preporuka je da ti u rashladnom sustavu bude mješavina ANTIFRIZA i DESTILIRANE (ili demineralizirane) VODE. Voda iz pipe radi kamenac, a ako nema ntifriza - rashladni sustav je pun hrđe i ta nečistoća čini sranje. Od blokiranja termostata do začepljivanja hladnjaka i naposlijetku propuštanja.
Kad već ''solim pamet'' - antifriz imaj i ljeti, bez obzira što ''ljeti nema minusa pa ne treba bacati pare na antifriz bezveze''. Antifriz je ljeti ''antiprokuhativ'' - o ovome je bilo već masu puta pisano na ovom forumu.
Eto... Toliko od meine. Pošto BMW-a nisam nikad imao (ne racunam sestrin auto), a samim time ni čakao oko istih, ako sam propustio nešto specifično za taj model - neka netko doda.

Razlog ovoh mog ''cmoljenja''

- Imam ''fobije'' od pregrijavanja motora.

Pogotovo od iznenadnih napada gremlina koji ''žive'' u termostatu, termoprekidaču i ostalim dijelovima rashladnog sistema.