Autor Tema: ZASTAVA 850 (Priča o Cvebinom Fići)  (Posjeta: 7018 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Cvebo850

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Zastava 850
ZASTAVA 850 (Priča o Cvebinom Fići)
« : 03 Travnja, 2016, 15:51:26 »
Želja je oduvijek bila imati Fiću... I to ne bilo kakvog, već crvenog! Ali nikad prilike... Sve nešto preskupo za nekog malog pišljivog Fiću...
A onda odjednom na Njuškalu svanuo Fićo i to jako poznati! Za poprilično jeftine pare. Naivan ko mađarska sobarica, zanesen i euforičan nazovem dedicu, sve dogovorimo. Fićo je tu. Radi? Radi... Svjetla rade, koči, to malo hrđe se pofarba, odjavljen prije tjedan dana... Nema razloga da ne prođe tehnički.

I sav sretan odlepršam na taj omraženi događaj. Ne valja ovo, ono... U glavi mi je ona teta što u ZG-u u javnom prijevozu najavljuje stanice cijelo vrijeme govorila: 'Sljedeća je postaja: CIOS!' Šta ću jadan bijedan, u šta sam se uvalio... Narednih mjesec dana je prošlo u agoniji po mehaničarima da bi me napokon dočekalo ovo:

Offline bubuleja

Odg: ZASTAVA 850 (Priča o Cvebinom Fići)
« Odgovori #1 : 03 Travnja, 2016, 15:57:05 »
Portapak je vrh
Adio mare

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #2 : 03 Travnja, 2016, 16:03:36 »
 :bravoo: Srce veliko ko kuća! :yahoo:
Sad kada je on registriran mogu s njime i na Jupiter! :moto: Šipak... Tada su krenuli problemi. Prva vožnja od mehaničara prema kući, Fićo umjesto da ide sve brže, on ide sve sporije dok na kraju nije krepao. U glavi odzvanjaju riječi mehaničara: 'Ovaj Fićo je proklet! Stotine Fićeka sam popravio, nikada nisam imao nešto kao ovoga.' :eek: :secret: Našavši mehaničara koji je ujedno i prijatelj i poznanik i osoba od povjerenja su krenuli radovi na antikristu.
'Striček, zašto moj Fićo neće brže od 50-60?'
'Tvoj Fićo je živi mrtvac!'  :focus:
Kad smo otvorili poklopac motora, eto 'zašto'. Pola klavijature je bilo nauljeno, a pola suho. Radio je na pola motora. Klackalice na dva ventila su totalno rasklimane. Zastava 375!
I to sredili, prvi puta se Cvebo povezao u Fikretu brže od 100-tke!
Sredio i garažu, pa neće Fićo biti vani po kiši, a i snijegu, pa ga svaki put prekrivati i omatati ceradom. Prvi izlazak iz garaže... BAAAAAM!!! :glavauzid:

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #3 : 03 Travnja, 2016, 16:09:20 »
 :punish2: Smotan ne ko jedna, već ko tri upetljane sajle kakav inače jesam, zaboravio zatvoriti vozačeva vrata.  :bravoo: Bravo Cvebo, sjedi pet... sad ne možeš zatvoriti ni Fićina, ni garažna vrata... Sranje 2 u 1! :perfeto:
Uspio popraviti zasrano... Fićina vrata ne da su sjela kak trebaju biti, nego više nisu ni visila, a zatvaraju ko na autu iz salona... Dakle: ako imate problema s vratima od Fiće, drmnite ih otvorena od neku prepreku.  :secret:
Pa fleke od ulja... Ako me zeleni vide šta ostavljam sa ovim slinavcem, dekapitirat će me! Ulja posvuda! Nova brtva poklopca ventila! Sve suho, nitko sretniji od mene. Pa nova kvaka, jer je ova prijetila svaki put da će ostati u ruci koliko se klimala ko babin zub.

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #4 : 03 Travnja, 2016, 16:15:52 »
Po prirodi znatiželjno dijete kakvo jesam jednog dana uočih kako se boja napuhala na gornjem dijelu blatobrana. Zlatnim prstićem morao sam čačkati dok nije i prstić i komadić fiće propao u bezdan... Eto t' vraga, napravio sam rupu u fići. Sve o tome kako nije trul, a rukama ga rastrgam ko kartonsku kutiju!

A i blatobrani su počeli rapidno mijenjati stanje...

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #5 : 03 Travnja, 2016, 16:27:19 »
 :shok: Slušao sam mnoge strašne priče o Fićama koji vole zakuhati, kako je to 'normalno'... Jednog dana ništa ne sluteć sam se zaputio u grad, točnije kod čovjeka kod kojeg je kupljen jer smo se baš 'našli' i reko dedici će biti drago vidjeti svog Fiću...  :big_boss: Ivane, pazi na tekućinu za hlađenje, imaš je malo...  :don-t_mention: Ma da, da, budem ja to... Eto me pred garažom, ugasim ljutu mašinu kako ga zovu u firmi. Čudno grgljanje se čuje, ko da nešto kuha... Ništa ja nemam s time, otvorim garažu, utjeram ga, ugasim, stvarno neš ne štima. Izađem van, imam šta vidjeti! Voda curi na sve strane, puši se, dimi se, cvrči. Majko mila majko, što uradi od Fiće!?!
Dimi mi se Figuar, mora da je neki kvar!!! :whistle2:
Zvati vatrogasce, bacati sitni pijesak po njemu koji imam za ne daj bože neke nužde ili pustiti da se ohladi i vidjeti štetu. Posve nova i šokantna situacija. Opcija broj tri provedena... Em malo tekućine, em pukla posuda koja to drži sa strane. Stavljena nova, novo crijevo, nasuto antifriza za sljedeće desetljeće, sve uređeno i ajmo dalje. :confused:

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #6 : 03 Travnja, 2016, 16:33:33 »
Portapak je vrh

Roštilj kako ga ja zovem se pokušao skinuti, međutim svaki vijak sam uspio samo zaokružiti. Zapeklo, prefarbano, stopljeno + montirano 80 i neke... Jedino pobrusiti glave da se izbije, ali u ovih par mjeseci koliko je kod mene nisam našao vremena, volje i uvijete za provedbu te radnje, pa sam se pomirio da će s time ići i od mene... :don-t_mention:

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #7 : 03 Travnja, 2016, 16:42:30 »
Ukratko to su kratke zgode i nezgode s mojim prvim Fićom u ovih par mjeseci koliko je kod mene.

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #8 : 03 Travnja, 2016, 16:45:00 »

« Zadnja izmjena: 03 Travnja, 2016, 16:48:20 Cvebo850 »

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #9 : 03 Travnja, 2016, 16:51:52 »
O ovome što se skriva u garaži kasnije... :nyam:

Offline romyo

« Odgovori #10 : 03 Travnja, 2016, 17:37:55 »
Vratio se Cvebo u punom elementu !   :hi:

Offline Žein

« Odgovori #11 : 03 Travnja, 2016, 20:47:26 »
Bogte tvoj fico ima vise nijansi crvene od mog Golfa.
Mnogi su se opekli igrajući se sa Oldschoolhr forumom ne shvaćajući da oldschoolhr forum nije ''samo neki tamo forum''....By-Frik-Ri

Offline goran16v

« Odgovori #12 : 03 Travnja, 2016, 21:10:17 »
Sto bi se reklo 50 nijansi crvene! :D

Offline Pranja

• Veteran member
  • Vozilo:: Peugeot 208 (new)
« Odgovori #13 : 03 Travnja, 2016, 21:12:11 »
Vidi Cvebe. Drago mi je da si našao svog krampa.

Ovaj Thule na krovu ostavi da si možeš prevozit onu hrđu što ju biciklom zoveš.  :rofl:

:hi: :good:

Offline Cvebo850

• Antique Member
« Odgovori #14 : 03 Travnja, 2016, 21:36:24 »
 :byeg: Antikrist s 50 nijansi hrđe, pardon, crvene je danas otišao put Koprivnice, a i 'roštilj' skupa s njim. Do dana današnjeg tu simbiozu od 80-tih nisam raskinuo, a nije mi se i dalo... :don-t_mention: Na susretu bi bio pun pogodak učvrstiti starog Švabu na krov i koji drveni kofer...  :good: