Autor Tema: bmw e21 323i  (Posjeta: 7619 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline metarex

• Oldschool member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: bmw e21 323i
Odg: bmw e21 323i
« Odgovori #15 : 07 Travnja, 2016, 12:45:27 »
@ exile
 svidja mi se ta bmw-ova oznaka  iz 60ih... :thmbup:
takve sam narucio za poklopce felni :dance4:
ajd malo dalje...
elem, auto je u medjuvremenu raspakovan, mislim na interijer i sedista
ovako izgledaju sedista:

znaci dolazi samo kompletna restauracija u obzir. e sad, posto nisam rokfeler a ni iz familije rotsild moram malo da gledam na troskove
raspitivao sam se kod par majstora. cene variraju od 250 do 1000 jevreja u zavisnosti od lokacije pomenutih.
najskuplji je jedan vrstan majstor iz beograda sa cenom od soma evrova dok je najeftiniji jedan majstor u bosni sa 250. ovaj iz bosne, do duse, ne radi restauracije nego presvlacenje ali videcu sta je u stanju da uradi.

sledeci su branici

sad je pitanje dali da ih kompletno nanovo hromiram ili da ih prepoliram a unutrasnju stranu izpeskarim i uradim antikorozivnu zastitu.
zdrav razum mi nalaze da ih radim kompletno ali finansije su na zalost odlucujuce. budzet mi je ogranicen tako da ce na pocetku biti prvo sanirane a kasnije kompletno sredjene.

i sad dolazi karoserija

u sustini standardna mesta gde svaki e21 rdja.kaseta se pretvorila u akvarijum sto znaci da je ram ispod soferke prordjao. na zalost, moj majstor farbar je trenutno prebukiran sa poslom pa pacijenta ne moze da primi odmah u kliniku ali ima mnogo toga jos da se odradi.
u medjuvremenu sam narucio delove za jedan veeeeliki servis ukljucujuci i zupcasti remen, vodenu pumpu, gumice na ventilima, kablove paljenja i jos par sitnica. cilj je da se motor pokrene i napravi procena u kakvom je stanju. posle se vade motor i menjac a einspritz sistem  ce da ide na ultrazvucno ciscenje i remont.

et. cim bude nesto novo javljam :drinks:

Offline boscha

• Senior member
  • Vozilo:: BMW 315 E21
« Odgovori #16 : 07 Travnja, 2016, 13:56:36 »
Enterijer ti je kao kod mene Pergament boja. Budi pazljiv prilikom sredjivanja jer retko se nalazi ta boja + u BMW-u ih vise nije moguce poruciti

Offline studentt

« Odgovori #17 : 07 Travnja, 2016, 15:46:48 »
ma ako je materijal tako rijedak onda bolje ,malo razlike ali da se moze naci bez problema.
nijanse po meni nisu tako vazne.
taj u bosni sto ti radi 250 eur,na prvu izgleda jeftino ali i nije bas tako.
koliko sam shvatio ti si iz Srbije jeli tako?
pa gledaj najbezbolnije je to poslati po autobusu,ali vozaci su se malo okurazili pa ce ti za te siceve sigurno za transport u jednom smjeru uzeti 100 eur jer ce reci da ih na granici zajebaju ,pa to moraju sakriti i 100 po povratku i to ti nije vise 250 nego 450,a ako covjek sta zajebe pa ne daj boze da mu trebas vracati jos dodatni trosak.
po meni je bolje to negdje raditi kod vas gori,dobro tapaciranje nije bas jeftino i male su razlike u cijeni i u BiH i Hr i u SR
pratim dalje,poz

Offline boscha

• Senior member
  • Vozilo:: BMW 315 E21
« Odgovori #18 : 07 Travnja, 2016, 16:02:01 »
Ako se radi o Srbiji, Beogradu -  moja preporuka za kolegu je:  Autotapetar Ajkula, Zemun, Skopljanska 24

Nije jeftin ali radi vrhunski kvalitetno.

Offline metarex

• Oldschool member
« Odgovori #19 : 08 Travnja, 2016, 00:31:57 »
@ bosha
brate znam za njega ali je stvarno skup. ali i razumem zasto, ipak je to beograd koji je, u proseku, barem duplo skuplji od unutrasnjosti.
vecina mojih moto ortaka rade farbanja motora i automobila van beograda. ima mnogo dobrih majstora i u unutrasnjosti. dokaz za to je i tvoja trojka koju radis u kg.

drugo, originalan materijal vise ne moze da se dobije tako da planiram da mu interijer odradim u pravoj kozi iako u to vreme koza nije mogla da se dobije u trojci ni kao dodatna oprema. standard je bio stof a uz doplatu od 350dm si mogao da dobijes sedista u braon skaju i to je to.

@studentt

ja inace zivim na samoj granici sa bosnom tako da mi nije problem da sam utovarim sedista u auto i provozam se do majstora ali kako izgleda necu ni to morati jer se opet pojavio majstor kod mene u gradu koji ce sve da odradi za neku razumnu cifru. isto tako, posto vec dva auta imam, radim sve duplo: jedan set za 23ku a drugi za prodaju kako bi mogao da refinansiram ulaganja :cool:

u svakom slucaju bicete obavesteni sta i kako i o svim cenama pa ako nekome sta zatreba... :drinks:

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #20 : 08 Travnja, 2016, 09:23:24 »
Nemoj kožu turit nutra proklet češ dan kad si to napravio samo da malo zatopli i da sjedneš u vreli sic :D

DIY or die!

Offline Amkec

• Veteran member
« Odgovori #21 : 08 Travnja, 2016, 18:00:16 »
Gdje se nalazis na granici sa BiH

Poslano sa mog GT-I8190 koristeći Tapatalk

Offline metarex

• Oldschool member