Autor Tema: Porsche 944 1984  (Posjeta: 22795 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Porsche 944, Peugeot 405, Mercedes-Benz O303, i do nedavno BMW 745i
Odg: Porsche 944 1984
« Odgovori #75 : 20 Svibnja, 2016, 23:49:41 »
Tenks  ;D I budem, ja se nadam  :P

Offline Vetter

• Antique Member
    • Nordic Renegade
  • Vozilo:: Volvo turbo
« Odgovori #76 : 21 Svibnja, 2016, 03:19:37 »
Meni je ovo jako lip auto samo mi se nikad nije sviđao onaj prvi dojam i to radi kvaka. Znamo i zašto. Kako ide taj auto pošto se nikad nisam vozio u njemu?
Da, mogu misliti, platiš ga ko dva audija 100 da budeš glavni u selu, a ono kvaka opet kao na audiju i to prije redizajna!
svenska trollkarlen

Offline Gogo9

• Senior member
  • Vozilo:: trenutno bez oldschool vozila
« Odgovori #77 : 21 Svibnja, 2016, 10:52:18 »
Da, mogu misliti, platiš ga ko dva audija 100 da budeš glavni u selu, a ono kvaka opet kao na audiju i to prije redizajna!
Prije par godina su Jaguari imalo 75% dijelova od Forda pa kaj ,944 je bio ispred vremen kad je posudio kvake od Audija.
Gogo

Offline issigonis

• Antique Member
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #78 : 21 Svibnja, 2016, 11:26:45 »
Ma jebeš kvake....bitno je  kaj pruži "ono" iza njih :blink:
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline straight

« Odgovori #79 : 21 Svibnja, 2016, 11:45:02 »
Ma mora i Porsche imati neku kvaku... ;D  Super autek!

Offline igor136

« Odgovori #80 : 21 Svibnja, 2016, 14:20:00 »
Meni su se te kvake ogadile na 100tki. promjeni sam ih nekoliko.  :dntknw:
Sve dok nisam nabavio 100tku redizajn.  :yes:
Ali koliko vidim razlikuju se po natpisu porsche i polovne dođu 300 eura par za ovaj auto.
Kvake se inače naprijed uvlače a nazad također zavidaju jednom vidom zbog čega se malo klimaju. Na Audiu su se vatale nazad sa 2 vide baš iz tog razloga zbog čega se je audi i zalikovao od vw-a. Ali su svejedno pucale.
Važno im je samo da budu podmazane i one i brave.
Pusti selo neka priča, auto je ipak porsche :good:
1-2-4-5-3                             [   ]==0000==[   ]

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #81 : 23 Svibnja, 2016, 09:37:11 »
U, novi Porsche na forumu!  :biggrin: :hi:
Obično dođu i prođu. Nadam se da ćeš ti ostati.

Dado ti je vjerojatno dao nekoliko dobrih smjernica, tako da sam na tvom mjestu, svakako bih ga pitao na što da obratim pozornost.
Ono što sam ja uspio vidjeti sa slika je da su ti volan i ručica mjenjača potrošeni, a armatura ispucala (presvučena je nekom kožom ili čime već). To je jako često na njima, gotovo pravilo, ali oni koji su stvarno očuvani nemaju ispucalu unutrašnjost.
Moj 924 ima 88000km, samo ne znam po koji put ...i nakon proteklih jedanaest godina snjim, skužio sam da i nije baš očuvan kao što sam mislio.  :biggrin:

Prednja svjetla i ovjes ti ne odgovaraju od Golfa, kao ni puno drugih sitnica koje su samo izgledom slične. Neke dijelove trenutno ne možeš nabaviti, ali Porsche postupno vraća u cirkulaciju rezervne dijelove koji su trenutno nedostupni.
Na službenim stranicama Porschea možeš skinuti katalog s originalnim dijelovima, pa onda lako usporediš po brojevima dijelova koji ti od VW/Audi/Renault/Mercedes/Volvo/UnesiBiloKojuDruguMarkuAuta originalnih ili zamjenskih rezervnih dijelova odgovaraju.

Meni je najsmješnije bilo kad sam naručio Greenstuff kočničke pločice, a na službenoj je deklaraciji pisalo "for Porsche 924, Porsche 928, Ferrari Testarossa, Renault 21 (ili neki drugi Renault, zaboravio sam.)  :biggrin:
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #82 : 23 Svibnja, 2016, 09:45:28 »
A što je bilo sa onom peticijom protiv prestanka proizvodnje dijelova za 924/944?
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #83 : 23 Svibnja, 2016, 11:03:38 »
A eto za sad sam jos uvijek novi pa provjerim sta ima svako malo, ali ima tu zanimljivih rasprava tako da...  :blink:
Znam da je armatura ispucala, stavljeno je ovo preko ali se osjeti tocno na kojim mjestima su puknuca, po meni, nije lose napravljeno ali je moglo i bolje i ako cu imati novaca svakko cu probati nabaviti armaturu ili bar je bolje tapecirati... To je kao sto si i rekao gotovo pravilo na njima citao sam negdje da je to znalo pucati ljudima na novim autima ako bi ih ostavili na suncu par dana tako da to je prakticki nemoguce da ostane citavo nakon 32 godine osim ak ga je neko drzao u garazi stalno  :lol:
Rucica mjenjaca trenutno uopce nema kozu preko, nego samo dolje, tako da i nju moram dati srediti a volan sam vec trazio na ebayu sa original kozom ali su skupi... 
Vidim da su ti poznati ovi autici i da znas puno o njima i to cijenim kad netko napise ono sto vidi po slikama, ali kada mi netko bez da pogleda slike kaze da je auto trobojan i da nije takav kako sam ga opisao s njim nemam sta pricati, sve se to moze i na ljepsi i pristojniji nacin  :good:
Nego, imas koju sliku od 924 ili link teme da vidim kak zgleda?   :smile:

Offline Mihajlo

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21, P106, Vitara turbo
« Odgovori #84 : 23 Svibnja, 2016, 11:20:32 »
armatura se da srediti bez navlačenja kože ili tapeciranja.

ovako to radi bmw ekipa
http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1865940-DIY-Cracked-Dashboard-Repair-Pic-Heavy
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you.

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #85 : 23 Svibnja, 2016, 15:18:34 »
Tvoje slike meni ne trebaju, sve je uzivo vidjeno, jesi glup pa nevidis da sam ti tri puta napisao da znam taj auto i da sam ga treba kupit,  sinko polako ima jos tog sto ces ti vidjeti, ne vuci me za jezik jer ces ostat neugodno iznenadjen, zato lipo gustaj i ne pokusavaj me uvjeravat u nesto sto nije tako, auto je ok i gustaj al hvalospjeve ostavi za kraj, imas se ti jos hrdje  najest da bi imao pravo na misljenje, a tek onda na glas

Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk

Offline Yellow bird

• Junior member
  • **
  • Vozilo:: Opel Kadett B coupe
« Odgovori #86 : 23 Svibnja, 2016, 15:39:25 »
A da vi to riješite preko inboxa?Čovjek lijepo kupio auto,predstavio ga ,a ti ga pilaš tu.
Puno sretnih kilometara ti želim,ovako izgleda poprilično uredan.

Offline dado

• Antique Member
« Odgovori #87 : 23 Svibnja, 2016, 16:09:02 »
Doduse drago mi je da je auto zavrsilo u nekog tko ocigledno ima namjeru da ga ostavi na zivotu u stanju vrijednom paznje , da si procitao ispocetka sve vidio bi da sam mu skrenuo pozornost da znam auto i dao sam mu u dobroj namjeri na uvid neke stvari  koje mu nisu odgovarale, propeo se na zadnje noge a jbg nisam mu ja kriv sto ne kuzi  to, vidjet ce ih i sam, nista sto se neda rjesiti, i na kraju u pravu si i ne treba spamat ovo, ali rezime svega je da mi se auto modelski svidja, njegov primjerak je dobar auto, PUNO bolji nego neki koje sam gledao, mozda i zadnji koji je kupljen za ok cijenu i ok stanje i nije falio jer ih nema a sigurno je da ce im cijena rasti , al jbg volio bih da se ponekad i ne razumijem toliko u ove nase stare gargase pa bi lakse presao preko nekih stvari, takodjer mu puno sretnih km zelim, sto se mene tice to je to

Offline Retroauto

• Junior member
  • **
« Odgovori #88 : 23 Svibnja, 2016, 18:15:53 »
Onda si auto vidio u nekom drugom stanju jer je sada auto tocno onakav kakog sam ga opisao! Da si pogledao slike to bi i vidio! A sad te lijepo molim bez vrijedanja jer ja tebe nisam vrijedao da ostavis mene i moj auto, koji sam ja kupio, na miru!

Offline Mahatma Gadhni

« Odgovori #89 : 23 Svibnja, 2016, 22:30:02 »
Jedan je dečko iz Belog Manastira kupio 944 koji se prije desetak godina kretao mojim krajem. Nakon odlaska iz Doline, jedno je vrijeme bio u Osijeku, pa je otišao u Valpovo, pa u Dijelove. Lik iz Manastira ga je tad kupio, obnovio boju, sastavio ga, kupio još jednog za dijelove da popuni što mu nedostaje i još uvijek nema sve dijelove da ga završi. Tvoj je čitav i čini se dobar, ali ja bih ozbiljno uzeo u obzir ovo što ti Dado govori za zujanje. Može biti dosta skupo ako se ne riješi na vrijeme. Primjerice, ja sam na vrijeme išao rješavati svoje zujanje. Ležaj kojeg je trebalo zamijeniti koštao je deset kn, ali kućište u koje je ležaj dolazilo također je bilo oštećeno i koštalo je 1100kn.  :biggrin2:

Ako hoćeš originalni volan, pogledaj da nije možda došao s trokrakim umjesto toga kojeg sad imaš ugrađenog. Da sam na tvom mjestu, ne bih se mučio originalnom volanom nego bih kupio MOMO Prototipo ili Cavallino. Izgledaju kul, a neće puno utjecati na krajnju vrijednost auta. Ionako trenutno svi sline za 924 Turbo i 944 Turbo modelima. Slični su se volani ugrađivali u 924, 944, 928 i 911. Na prvi pogled izgledaju svi jednako, ali postoje razlike, tako da ćeš možda kupiti originalni volan, a možda ćeš kupiti "originalni" volan.
Kožu mjenjača možeš nabaviti iz Velike Britanije na eBayu. Tamošnji dečki imaju pozitivne kritike na jednog prodavača, pa ti mogu poslati link.
Što se armature tiče, ima radionica u Njemačkoj koja ih obnavlja u tvorničko stanje, bez kože, krpanja i sličnih stvari.

Link na moju garažu ti je ovaj.

EDIT: sad sam skužio da su nam auti isto godište.  :thmbup: :biggrin2:
U dobru i u zlu ili Oldschoolhr Forum novo: Sunčane naočale Ante Gotovca