Autor Tema: AlfaSud SVAR i ESVAR  (Posjeta: 76568 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomtom

Odg: AlfaSud SVAR i ESVAR
« Odgovori #165 : 12 Srpnja, 2016, 06:20:13 »
Koju korist imas od tog "stop-start" cuda?
Osim kaj ti skracuje vijek motora.

apsolutno nikakvu, deci, dva tri goriva manje na 100km, a kad dođe vrijeme za zamjenu akomulatora on ti je oko 2000kn i izgubiš sve što ušparaš sa start/stopom!
Kad popijem pet gemišta, fićek ide kao ništa, nema brda nema zavoja, policija neka maše.....

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #166 : 12 Srpnja, 2016, 08:12:19 »
To po meni ima smisla ako stojiš 20-30 minuta, ovako za tih par minuta što ne radi više potroši kod ponovnog paljenja. Sve je to mazanje očiju i uzimanje love.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #167 : 12 Srpnja, 2016, 08:37:16 »
Baš ste mi simpatični sa tim ''više troši'', ''manje traje''.
O trajnosti ipak... A šta ja znam...  :dntknw: Zbog moje averzije prema ''svemu novome'' Imam neko mišljenje u stilu ''kaaadddd biiii to bilo napravljeno iljadu deve'sto sedamdeset i neke'' ili pak ''da je to Japanac napravio osamdesetih...'' onda bi za taj sistem stavio ''ruku u vatru'' da se neće ''poderati''.
Što se samih ''stop and go'' autiju tiče... Nije to ''isti Auto kao onaj koji nema stop-and-Cedevita-Go'', već je taj Auto u samom startu prilagođen takvom režimu rada. za početak - ima drugačiji akumulator. Nije ''dajte mi taj za 280kn iz Konzuma.''
A što se tiče samog uzastopnog paljenja...
Ljudi dragi nemojte se brukati... Današnji moderni auti imaju takvu elektroniku koja regulira količinu ubrizganog goriva kako po količini, tako i po intervalu samog ubrizgavanja. Nije isto ako ''stisneš gas u petoj'' ili pak ''pun gas u drugoj'', kao što nije isto da li Auto ubrzava po ravnici ili po usponu. Ne, nema ''senzor uzbrdice''  :)) ali elektronika po režimu rada ''shvati'' da li je Motor pod opterećenjem i kolikim opterećenjem. Sukladno tome - ''naštela'' paljenje odnosno ''karburator''  :)) - drugim riječima... Moderni automobilski Motor u sekundi obrađuje tisuće i tisuće informacija da bi u svakom trenutku Radio u optimalnom režimu. pod ''u svakom trenutku'' doslovce mislim ''trenutak'' jer se unutar samo jedne sekunde može izvršiti nekoliko korekcija parametara rada. 
Moderni auti, čisto primjera radi, ''skuže'' kad su u ''leru'', kad su ''kojem sutupnju prijenosa'' pa ako ga, primjerice, turiraš u leru - okretaji neće ići ''u crveno'' (nije slučaj u svim autima, da se razumijemo... Moj Sprinter u leru ne ide preko 3500-3800okr)...
Isto tako... Moderni ''stop-and-Cedevita-Go'' auti, bez brige, nemaju ''dupli karburator'' pa da ga prilikom svakog paljenja ''zalije gorivom'' kroz ''ima 'vako debelu špric diznu'' i cugne k'o Šeks.  :nea:
U režimu pali-gasi-pali-gasi Motor se pokreće u posve drugom režimu rada, nego, karikiram, ''treća pun gas četvrta''.  :byeg:
« Zadnja izmjena: 12 Srpnja, 2016, 08:39:04 frik-ri »
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline Jerry Drake Mr No

« Odgovori #168 : 12 Srpnja, 2016, 08:43:59 »
Na semaforu je uvijek bolja STOP & START opcija nego START & STOP...manje se ljut ovi iza  ;D  ;D

Nego...čitam ovu temu i od 12 strana, otprilike jedna i po je o ALFASUDU, a ostalo je o ničemu...
Mislim da bi nekima koji se (ne samo u ovoj temi ) postavljaju iznad drugih i pametuju i filozofiraju, hvataju se za riječ poput novinara i odvjetnika ( a svi znamo šta je druga strana htjela reći, odnosno što je mislila) bilo bolje da se uključe na neke druge forume pa raspravljaju o kokoši i jajetu, prolaznosti vremena, o Klaićevim, Anićevim i Ladanovim riječima i sličnima temama...

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #169 : 12 Srpnja, 2016, 10:28:34 »
Inače, jaje je bilo prvo, neznam kako to nekima nije jasno  :rofl:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline goran16v

« Odgovori #170 : 12 Srpnja, 2016, 10:43:35 »
apsolutno nikakvu, deci, dva tri goriva manje na 100km, a kad dođe vrijeme za zamjenu akomulatora on ti je oko 2000kn i izgubiš sve što ušparaš sa start/stopom!

No vozac ni auto nemaju nikakvu svrhu od start-stop sistema. Svrha tog sistema je, bas kao katalizatora, lambda sondi, DPF filtera i svega ostalog sto se kvari, sto je skupo za odrzavanje i sto utice na performanse, je ekokologija i nista vise.

Offline chaos

« Odgovori #171 : 12 Srpnja, 2016, 10:47:43 »
Citat: big d
Bluemotion

To sigurno ide na plavi dizel  :search:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline big d

« Odgovori #172 : 12 Srpnja, 2016, 11:01:01 »
Slobodno stisneš bremzu ( kako bi auto stajao na mjestu!?), auto se ugasi najnormalnije, al' ak' radi klima na malo jače ostane raditi ili ako stisneš puce da isklučiš opciju - auto radi. Barem je tako kod mene!

Točno tak funkcionira. Jedino se često čovjek zaboravi i pri paljenju auta ne stisne gumb koji isključuje start-stop. Siguran sam da se može komplet isključiti s nekakvom dijagnostikom.

Offline bubuleja

« Odgovori #173 : 12 Srpnja, 2016, 11:10:24 »
Ako je ekoloski dobro..zasto onda ja nemerem stajat kraj rangerovera koji radi i kojem klima radi i koji smrdi za popizdit i gusim se do bola i kisem i alergija me fata od ekoloski osvjestenih i eko frendli auta? Ja seljo pa ne kontan al mi lose i bezim
Adio mare

Offline goran16v

« Odgovori #174 : 12 Srpnja, 2016, 16:43:17 »

Mislim da bi nekima koji se (ne samo u ovoj temi ) postavljaju iznad drugih i pametuju i filozofiraju, hvataju se za riječ poput novinara i odvjetnika ( a svi znamo šta je druga strana htjela reći, odnosno što je mislila) bilo bolje da se uključe na neke druge forume pa raspravljaju o kokoši i jajetu, prolaznosti vremena, o Klaićevim, Anićevim i Ladanovim riječima i sličnima temama...

Ima nekmi blagi osjecaj da je ovo najmenjeno meni.
Tebi cu, bas kao i drugima odgovoriti direktno... Ne postoji vece pametovanje i filozofiranje od proricanja budunosti, ako si jedan od nih, zalim slucaj. Upravo su konkretni argumenti, ili kako to nazivas hvatanje za rijeci, najefikasniji nacin da se ti forumski autoriteti spuste u realne okvire.
Sve bi bilo drugacije kad bi neki znali razlikovati misljenje od tvrdnje ili bar ne postovjecivali jedno s drugim i sve to postavljali kosmicku istinu. Kad savladaju tu prepreku onda ce se znati sta je druga strana htjela reci.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #175 : 12 Srpnja, 2016, 18:31:55 »
Blago tebi,kako si ti pametan,ajd se kandidiraj za premijera.

Offline chaos

« Odgovori #176 : 12 Srpnja, 2016, 18:51:32 »
Citat: goran16v

Ja tvrdim da je ovaj navod nagađanje/proricanje.

Citat: goran16v
Ne postoji vece pametovanje i filozofiranje od proricanja budunosti, ako si jedan od nih, zalim slucaj. Upravo su konkretni argumenti, ili kako to nazivas hvatanje za rijeci, najefikasniji nacin da se ti forumski autoriteti spuste u realne okvire.
Sve bi bilo drugacije kad bi neki znali razlikovati misljenje od tvrdnje ili bar ne postovjecivali jedno s drugim i sve to postavljali kosmicku istinu. Kad savladaju tu prepreku onda ce se znati sta je druga strana htjela reci.

Ništa osobno, malo više sam se pogubio. 
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline FrunskyFrunsky

• Oldschool rookie
  • Spol: Muški
« Odgovori #177 : 12 Srpnja, 2016, 19:30:09 »
Tebi cu, bas kao i drugima odgovoriti direktno... Ne postoji vece pametovanje i filozofiranje od proricanja budunosti, ako si jedan od nih, zalim slucaj. Upravo su konkretni argumenti, ili kako to nazivas hvatanje za rijeci, najefikasniji nacin da se ti forumski autoriteti spuste u realne okvire.
Znači po tvojem, nitko ne bi smio razmišljati o budućnosti jer se ništa o budućnosti ne može tvrditi? Kakvo proricanje frende? RAZGOVOR i razmjena MIŠLJENJA. Ti si taj koji je zaključio da forumaši tvrde da će biti ovako ili onako, kad svatko normalan zna da svi iznose PRETPOSTAVKE o tome što bi se MOGLO dogoditi u budućnosti temeljem nekog njihovog ISKUSTVA. Ja ne vidim niti jedan drugi način za razgovor o mogućim trendovima u budućnosti.

Tema je bila zanimljiva, ali flaming ju je zagadio do bola (brat bratu, trajala je dva posta). To što imaš neki očito osobni problem s forumašem dedom ti ne daje za pravo da svima drugima zagađuješ temu tim animozitetom. Na kraju krajeva, netko tko je dedinih godina sigurno može bolje predvidjeti neke trendove čisto zato jer je svjedočio većem broju promjena od nas mlađih.To naravno ne znači da je uvijek u pravu, pa ni da je u pravu u vezi budućnosti oldschoola.Niti se svi oko svega moramo složiti.Bilo bi ok kad bi se dalo civilizirano razgovarati, a ne svađati svako malo.

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #178 : 12 Srpnja, 2016, 21:16:39 »
Ja nemam nikakav problem,jer ga ni ne poznam.Očito netko ima problema sam sa sobom,pa jedva čeka nekog napasti,izrugivati se i pobijati što god napiše.
To što nekoga vrijeđa,ili na neki način dirne drugačije razmišljanje je njegov problem, a kad imaš problema sam sa sobom,ima gdje se potraži pomoć.
Naravno da ima razilaženja mišljenja,svatko napiše svoje i nikakav problem,a netko uvijek mora stvoriti problem ni iz čega,jer tko taj netko da nekome napiše suprotan stav,ma kako se samo usudi,j,,,,,,,,,,,dalje neću napisati iz pristojnosti,a svatko imalo pametan znat će nastavak rečenice.
I da, ja se ne ljutim na nikoga,a pogotovo na nekog koga ni ne poznam,makar napisao bilo što,molim samo da  me se izuzme u nekim raspravama u kojima ja ni ne sudjeljujem,bar toliko pristojnosti bi neki mogli imati.

Offline goran16v

« Odgovori #179 : 12 Srpnja, 2016, 21:30:31 »
Znači po tvojem, nitko ne bi smio razmišljati o budućnosti jer se ništa o budućnosti ne može tvrditi? Kakvo proricanje frende? RAZGOVOR i razmjena MIŠLJENJA. Ti si taj koji je zaključio da forumaši tvrde da će biti ovako ili onako, kad svatko normalan zna da svi iznose PRETPOSTAVKE o tome što bi se MOGLO dogoditi u budućnosti temeljem nekog njihovog ISKUSTVA. Ja ne vidim niti jedan drugi način za razgovor o mogućim trendovima u budućnosti.

Tema je bila zanimljiva, ali flaming ju je zagadio do bola (brat bratu, trajala je dva posta). To što imaš neki očito osobni problem s forumašem dedom ti ne daje za pravo da svima drugima zagađuješ temu tim animozitetom. Na kraju krajeva, netko tko je dedinih godina sigurno može bolje predvidjeti neke trendove čisto zato jer je svjedočio većem broju promjena od nas mlađih.To naravno ne znači da je uvijek u pravu, pa ni da je u pravu u vezi budućnosti oldschoola.Niti se svi oko svega moramo složiti.Bilo bi ok kad bi se dalo civilizirano razgovarati, a ne svađati svako malo.

Kako sto napisah, misljenje i tvrdnje nisu ista stvar, svacije misljenje postujem, razmjena misljenja uvijek, ali tvrdnje bez argumenata i nametanje staviva jev vec druga stvar!