Autor Tema: Cinčanje abšicanih starih limova  (Posjeta: 21765 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mirko

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Land Rover 2a
Cinčanje abšicanih starih limova
« : 06 Srpnja, 2016, 16:12:46 »
Zna li netko, kako pocinčati stare komade piganih i ravnih limenih dijelova auta ( konkretno Land Rovera ), koji ne bi izdržali visoku temperaturu prilikom vrućeg cinčanja? Zapravo bi se spigali, jer nisu dovoljno debeli, a unatoč tome po svom izgledu nisu galvanizirani, već su prošli proces nekog tipa vrućeg cinčanja.  E' sad, postoji li vruče cinčanje na jednoj ili više temperatura ili se radi o nekom trećem procesu kojim se postiže efekt vrućeg cinčanja ?! U cinčaoni ne garantiraju da se neće spigati. Zvao sam lika koji radi usluge galvanizacije, jasno mu je bilo pitanje ali nije imao rješenje, mada se potrudio dati ga. Ako netko zna  molim pomoć, ako i ne zna dobrodošli su i prijedlozi. 
Mercy.......

Offline petak

Odg: Cinčanje abšicanih starih limova
« Odgovori #1 : 06 Srpnja, 2016, 16:27:10 »
Tanki limovi se mogu vruče cinčati ali treba imati predkomoru za zagrijavanje i komoru za postepeno hlađenje.

Tanki lim se iskrivi jer se "šokira" kad sa "sobne temperature" uskoči u kupku vručeg cinka.

Da li kod nas ima takav pogon i da li komercijalno rade sa vanjskim strankama neznam.

R5 GTE 1.7i 69kW C409 F3N-702 JB3-033   R4 GTL 1.1  25kW 1128 688D7/12   Laguna II 1.6 16V 79kW KG0A K4M-710 JH3-005   Espace IV 2.0 dci 127kW JK03 M9R-760 PK4-005   NO LOGO je najpoželjniji logo jer sugerira da prave vrijednosti prepoznaju samo oni najupučeniji

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #2 : 06 Srpnja, 2016, 18:07:16 »
Zovi Montmontažu u Dugom Selu,cinčaju sve živo,čak i cijele šasije.

Offline Mirko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #3 : 06 Srpnja, 2016, 18:33:48 »
:O  .... Odgovor mi se čini 1/1 ........... Zvat ću i okoko tražiti opisani postupak ...... Ako to ne rade u Dugom Selu, ni Slovenija nije daleko ....... Mercy .....   :thmbup:

Offline issigonis

• Antique Member
  • Vozilo:: inno mini cooper 1300 export x2...imv mini 1000...mini 1330
« Odgovori #4 : 06 Srpnja, 2016, 19:14:27 »
"VEP" hidraulika (iz Vrapča,ulica Potok,inace se bave izradom raznih lajtunga,nastavaka svega i svacega ako kaj trebas za auto) ima i cinčaonu u pogonu u Medarskoj (bivši TEP).
Ne košta te niš pitat i njih.
Svi su ovde ludi,a samo ja imam papire..

Offline Mirko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #5 : 06 Srpnja, 2016, 22:44:24 »
E da, poznajem ih ....... puno puta su mi radili cijevi za hidrauliku .......... šljakaju od  0-24 uvjek je netko dežuran .... mladi gazda je strojar .......... moguće da zna nešto o  predgrijavanju i usporenom hlađenju lima ......... Šteta bi bila da sve na novo lakiram, a vratim dijelove sa abšicanim cinkom 45 godina starim .....  novo mi je preskupo .....  sve su to čari restauracije ..... evo kako to i izgleda ..... ovo na slici je nekad bilo cestovno vozilo ..... :klinac:  ............

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #6 : 06 Srpnja, 2016, 22:50:05 »
VEP ima hladno cincanje...tj. galvanizaciju... i mogu sve odradit...bijelo...zuto....crno cincanje..tj. pasivaciju

Offline Mirko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #7 : 07 Srpnja, 2016, 07:35:40 »
Hvala ........ Radi se o tome da su vidljivi djelovi u originalu vruće cinčani.....očito postupkom predgrgrijavanja lima-vrućim cinčanjem-postupnim hlađenjem ...... površine koje su vruće cinčane razlikuju se po strukturi cinka ( vizualni dio ) i debljini nanosa od galvaniziranih ...... izgledaju kao na primjer stupovi el. rasvjete po gradu .........

Offline nikola

• Veteran member
    • http://villa-millenium.com
« Odgovori #8 : 07 Srpnja, 2016, 09:29:28 »
a o kojim dijelovima od Land rovera se radi? pitam jer i ja imam seriju 3 i samo je šasija i okvir šoferšajbe te kostur vrata željezo a sci limovi su aluminijski, cijena karoserija a sama šasija je debele stjenke :hi:

Offline Mirko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #9 : 07 Srpnja, 2016, 11:10:56 »
radi se o lajsnama na bočnim vratima ..... spoju zadnji kofer ( sa staklima, gornji dio ) - zadnji kofer ( na kotačima, donji dio ) ........... sve sam zakovice raspertlao ,,,,,,,, zadnja strana ljevi i desni spoj ( gdje dojdu stop svijetla ...... djelovi  okvira klupa odzada ...... kanalice za vodu zadnjih kliznih prozora ,,,,,, a najvažniji dio za cinčanje mi je okvir prednje šajbe ....... Rover je 71' i zamisli u toliko godina nitko nije pofarbao te  dijelove ............. ostali su u originalu, ali su propisno abšicali a i na nekim mjestima ima i hrđe ...... :) .... mislim da je kasnije  na  seriji 3 to sve išlo u boju ne znam ..... na fotki se vidi okvir šajbe koji je u originalu vruće cinčan ...

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #10 : 07 Srpnja, 2016, 15:30:58 »
U Montmontaži sigurno znaju kako predgrijati šasiju ,jer da je ne griju sfrkala bi se ko kifla,znači nisu tutleki.

Offline nikola

• Veteran member
    • http://villa-millenium.com
« Odgovori #11 : 08 Srpnja, 2016, 14:09:22 »
a to je to, da tako je, ja to nisam imao gdje riješiti propisno i onda sam ih prefarbao, doduše cijelo mi je auto prepravljeno pa nema veze

Offline Mirko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #12 : 09 Srpnja, 2016, 11:10:40 »
Pa ne znam šta ću ako ne najdem rješenje.... za sad me drži misao kako ću to 100% pocičati.... e sad vidjet ću kako će se stvar završiti.... nadam se onako kako sam zamislio .... pa ljudi su u svemiru.......  ;D

Offline deda

• Antique Member
« Odgovori #13 : 10 Srpnja, 2016, 08:29:16 »
Samo, Hrvatska se vratila u srednji vijek.

Offline Mirko

• Olschool apprentice
  • *
« Odgovori #14 : 11 Srpnja, 2016, 11:48:26 »
Na žalost je tako nekako......ali nama to i nije preveliki problem.... jer i onako su naši ljubimci iz "davne" prošlosti..........pa smo tu negdje..... a zamisli kako je informatičarima kod nas............ ;) ...........