Danas sam posjetio Motorworld u Böblingenu, pravo mjesto za one kojima benzin ne smrdi, za sve koji vole brrm,brrm

30 km od mene,bio sam već par puta ali tad se još zvao Meilenwerk.Smješten uz samu autocestu A81 Stuttgart-Singen.
Zamišljeni kao centri za garažiranje,servis,prodaju oldtimera,klasika i sve još što ide uz taj životni stil. Otvoreni su takvi centri u Berlinu, Düsseldorfu i Stuttgartu, svi u kulturno zaštićenim objektima sa naglaskom na promet, tehniku, industriju. Ovaj u BB je bivši stuttgartski aerodrom, pa američki vojni aerodrom, pa Mercedesov pogon,poslije vojarna i od 2009. ovo što je danas. 2014. zbog pravnih zavrzlama mijenja ime u Motorworld Region Stuttgart.
Uglavnom neka mješavina garaže,muzeja,servisa,gastro kuta,hotela...
U sklopu Motorworlda su autokuće i servisi Maserati, Ferrari, Lamborghini, Bentley,Harley, McLaren, klubovi oldtimera, hotel,oldtimer shop, pivnica, oldtimer restauratori, česte su aukcije u njihovim prostorima,izložba slika na temu auto, sale za konferencije,autići shop

, razni susreti...
Ovi auti iza stakla su privatni,garažirani u Motorworldu,izloženi očima ali ne i prstima javnosti, u idealnim klimatskim uvjetima i dostupni vlasniku 24h, tako da je tek par auta od onih koje sam vidio prije par god ovdje, izložba koja se stalno mijenja.

Danas

Pogled na drugu stranu autoceste na Mercedes pogon Sindelfingen