Na današnji dan 1834, u Schorndorfu rođen njemački industrijalac i konstruktor Gottlieb Wilhelm Däumler
Kako su o Daimleru (kasnije promijenio prezime) napisane i mnoge knjige, puno toga znamo, ne bih duljio pa evo ukratko. Poslije završene tehničke škole u Stuttgartu i zaposlenja u nekoliko tvornica strojeva ključan je trenutak upoznavanje sa Wilhelmom Maybachom. To je prijateljstvo i suradnja dovela do mnogih izuma kojima se danas koristimo i o kojima i danas na ovom forumu raspravljamo, čitamo i pišemo.
Neslaganje sa Nikolausom Ottom za vrijeme rada u Deutzu dovodi do razlaza i tom prilikom Daimler dobiva otpremninu u vidu dionica Deutza, te mu ta sredstva omogućuju otvaranje radione u Bad Cannstattu gdje je sa Maybachom usavršio i patentirao prvi četverotaktni benzinski brzohodni motor.
1885. konstruiraju i patentiraju prvi motocikl, "Reitwagen", slijedi prvi motorni čamac i 1886. prvo motorno vozilo na 4 kotača.
1890. Daimler otvara tvornicu "Daimler Motoren Gesselschaft" koja se tek puno godina poslije njegove smrti, 1926. spaja sa firmom Carla Benza u "Daimler Benz AG".
Daimler umire 06.03.1900. u Bad Cannstattu gdje je i pokopan o čemu sam pisao na početku ove teme.
Jučer sam bio u Schorndorfu, Daimlergradu kako ga ovdje zovu, ca. 25 km od mene, pa evo nekih slika.
Stari dio grada Schorndorfa i Daimlerova rodna kuća

Od 1979. je kuća vlasništvo Daimler Benza AG i uređena kao mali muzej. Ulaz besplatan

Novo u gradskom muzeju Schorndorfa, stalna izložba "Gottlieb Daimler" ali sam nažalost došao par min prekasno

Cijeli grad je nekako u znaku Gottlieba, nazivi ulica,trgova, kavane, ljekarne