Danas sam se sa obitelji provozao do Mulhousea, švapski Mülhausena.Prvi auto koji smo sreli na ulasku u Francusku: CX Prestige smeđi, prve serije, kakva slučajnost.Obišli stari dio grada,gradski muzej, vrijeme loše, kiša, snijeg. Mulhouse nije tako daleko od Stuttgarta, nekih 270 km, malo smo se vozali i lokalnim cestama kroz Schwarzwald.
Ma i da je dalje, ovaj put se isplatio zbog jednog od najvećih auto-muzeja na svijetu,Cite de l Automobile, kolekcija automobila braće Schlumpf. Mnogi od vas i znaju sve o ovoj priči,evo ukratko za one koji ne znaju. Bogati industrijalci braća Hans i Fritz Schlumpf, osim što su vodili nekoliko tvornica tekstila, bili su strastveni skupljači, posebno Fritz. Počelo je poštanskim markicama i sitnim stvarima, a uzelo maha kada je kupio svog prvog Bugattija. Za današnje posjetitelje muzeja ono što je godinama skupljao vrijedno divljenja, za njihove tvornice i radnike tada ova strast je bila pogubna. Fritz je bio lud ko šiba, šta drugo reći za čovjeka koji je po svijetu kupio preko 500 auta i mnoge od njih restaurirao. Sredinom sedamdesetih tekstilna industrija zapada u krizu, braća bankrotiraju, 2000 njihovih radnika završavaju na ulici. Schlumpfovi bježe u Švicarsku, a javnost ostaje bez daha kada se otkrije količina i vrijednost kolekcije. Danas je to
nacionalni muzej i proglašen je kulturnom baštinom Francuske. U muzeju je izloženo oko 400 auta, a još je oko 150 u lošijem stanju smješteno u okolne zgrade.Ujedno je ovdje i najveća zbirka Bugattija na svijetu, 87 komada, od čega dva Royalea.Ne znam je li netko već bio i stavio slike na forum, ja nisam vidio, u tom slučaju isprika što ponavljam. Znam da kolega dmj zna sve o ovoj temi, pa neka me ispravi ako sam negdje fulao.

Muzej je osvijetljen sa 845 ovakvih lampi

, identične su onima sa mosta
Aleksandra III u Parizu