Autor Tema: Ukucavanje PP brojeva - troškovi  (Posjeta: 22533 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bozidar

Ukucavanje PP brojeva - troškovi
« : 11 Prosinca, 2016, 13:27:33 »
Evo kolega , ovako stoje stvari :
htio bi kupiti vozilo sa oštečenim brojevima šasije , trebat če na tehničkom pregledu negdje ( vjerojatno na mulde ) ukucati brojeve . Neznam koja je procedura toga , to ču valjda nekako riješiti , ali prije svega me interesira koliko to košta , tako da si znam izračunati isplativost kupovine vozila .
Evo i slika kako to izgleda . Čovjek živi u zaleđu Zadra , u kamenjaru i jednom prilikom kamen mu probio pod , i to kako već ide , baš tamo gdje je broj šasije !

Offline maximinimax

• Senior member
Odg: Ukucavanje PP brojeva - troškovi
« Odgovori #1 : 11 Prosinca, 2016, 16:01:33 »
Prvo na policiju, bar sam ja morao.

Offline bozidar

« Odgovori #2 : 11 Prosinca, 2016, 17:37:05 »
OK , super , hvala na informaciji !
Stanje kod mene je ovakvo :
ja bi u MUP Zadar podigao probne tablice , treba izjava da je vozilo u voznom stanju , na zamolbi se upiše da su probne tablice u svrhu vožnje na relaciji ZD - ZG , sve se to radi bez potreba tehničkog pregleda i košta sve zajedno 150 kn .

Sa jednim starijim upučenim čovjekom sam se čuo koji veli da se napravi fotodokumentacija vozila oko tog oštečenog dijela , izreže taj dio , ode na STD i onda se ukucaju PP brojevi .
U kontaktu sam sa CVH Velika Gorica i sutra očekujem da dalje znam koji je tijek postupka .
Ali , sve u svemu mene interesira trošak svega toga jer želim znati jel mi je sve to isplativo ili ne !
Želim podvuči kranju crtu isplativosti , jer u Zadru probne tablice 150 kn , gorivo i nešto cestarine ZD - ZG i onda taj cirkus oko oštečenog dijela . Koliko košta taj dio oko promjene oštečenog dijela i ukucavanje PP brojeva ?

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #3 : 11 Prosinca, 2016, 17:45:54 »
Ako ce ti pp zadar dozvoliti relaciju zd-zg jer u ivanicu mozes dobiti samo u svrhu tehnickog pregleda i to najblize dvije ili tri stanice za  tehnicki.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Pišta

« Odgovori #4 : 11 Prosinca, 2016, 18:21:22 »
Kad sam svoju Asconu vozio i Županje ,morao sam na tehnički,nešto je jeftinije nego kompletan,jer gleda samo kočnice i upravljački mehanizam,platio osiguranje za 5 dan i k tome platio i probne tablice,mislim da je cifra izašla oko 500 kn,ali nemoj me loviti za riječ nisam baš 100 % siguran u cifru.

Offline chaos

« Odgovori #5 : 11 Prosinca, 2016, 18:38:27 »
Dok je taj broj oštećen i dok sadašnji vlasnik ne prijavi to MUP-u, ne kupuj to vozilo jer ćeš imati problema sa svom dokumentacijom, počevši od izvanrednog tehničkog pregleda za izdavanje probnih tablica.

Inače više o svemu (cijene, obrasci, postupci...) možeš nači na službenim stranicama

http://www.policija.hr/45.aspx
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline bozidar

« Odgovori #6 : 11 Prosinca, 2016, 18:50:52 »
Pas mater , a mislio sam dobiti probne tablice u svrhu odlaska na tehnicki pregled do Velike gorice !  To sad bitno mijenja stvar .
Za mali tehnički pregled znam , sad mi jedino ostaje isplativost svega , koliko to sve košta .
Ok tehnički pregled , nije problem , problem je sad u oštečenom broju , mislio sam samo uplatiti probne tablice bez tehničkog i tako se dopeljati doma .
Izgleda da sam krivo mislio zj. misliti je drek znati ! 'bem ti sreću !

Offline NitroFoskal

• Senior member
  • Vozilo:: Chrysler Sunbeam 1300
« Odgovori #7 : 11 Prosinca, 2016, 19:55:52 »
Za te probne, kao i sve kod nas ovisi na koga naletiš u policiji i kako tko tumači zakon.

Ja sam imao istu ideju da prebacim jedan ne regan auto iz ZG-a za Ogulin tako da sam slao mail u MUP da imam crno na bijelo odgovor. Auto mi je otišao pred nosom tako da ga nisam na kraju uzeo.
Najbolje da nazoveš PP u kojoj ćeš želiš dignuti probe, zapišeš s kim s pričao da se imaš na koga pozvati i vidš što će ti odgovoriti. Nekom je dosta da ti potpišeš da auto ima ispravne kočnice i sustav za upravljanje, a neki te šalju na tenički (sve ovisi kako tko tumači zakon)

Ovo je pitanje što sam im poslao:
Imam par pitanja u vezi pokusnih pločica za osobno vozilo.
Iz Ogulina sam i planiram kupiti auto u Zagrebu.
Auto je neregistriran i odjavljen već neko vrijeme.

Zanima me dali mogu dobiti probne tablice da auto dovezem iz Zagreba do stanice za tehnički pregled u Ogulinu ?
Dali moram prije toga platiti porez na auto (jer je kupoprodajni ugovor valjan tek nakon što platim porez), a porez mogu platiti tek u Ogulinu (da ne moram ići 2 puta za Zagreb) ?
I dali moram raditi kakav tehnički pregled u Zagrebu ?

Ovo su mi odgovorili :
Za prijevoz vozila do mjesta obavljanja tehničkog pregleda (u Vašem slučaju do Ogulina) mogu Vam biti izdane pokusne pločice za obavljanje tehničkog pregleda, a iste se izdaju na rok do tri dana. Navedene pločice se mogu koristiti samo na vozilima koja imaju ispravne uređaje za upravljanje, zaustavljanje, i koja su osigurana.
Za izdavanje pokusnih pločica za obavljanje tehničkog pregleda nije potrebno prethodno regulirati poreznu obvezu, niti je potrebno prethodno obavljati tehnički pregled.

S poštovanjem,
Odjel za odnose s javnošću

Offline bozidar

« Odgovori #8 : 11 Prosinca, 2016, 20:14:54 »
Hvala na informaciji , sad ispada da je slep-sluzba na kraju jos jeftinija nego sva tza zahebancija sa dolaskom u Zadar , cirkus sa tehnickim , osiguranje , MUP... ?!
Koliko bi me opalila slep-sluzba uopce za relaciju ZD - ZG ?

Offline chaos

« Odgovori #9 : 11 Prosinca, 2016, 20:47:25 »
Božo bez ljutnje, ali vrtiš praznu slamu...... postavljaš pitanja na koja već znaš odgovor, točnije tvojim riječima na moj komentar koliko je neisplativo ići po neku bazu:

" Nije , ako se ima ugradjena kuka na vozilu , posudba autoprikolice za prijevoz vozila je 150-200 kn po danu . Uracunato gorivo , po vozilo i natrag , nekih 1000 kn , uvrh glave . "

Kolike si sriće, možda se netko ponudi besplatno za takvu uslugu.  :focus:

Offline bozidar

« Odgovori #10 : 11 Prosinca, 2016, 21:10:18 »
Baza ? Za vecinu ljudi bi ovo bio gotov proizvod !

Offline chaos

« Odgovori #11 : 11 Prosinca, 2016, 21:25:05 »
Od tog gotovog proizvoda (meni poznat od A-Ž, kao i stari čiča vlasnik vozila)  mnogi su digli ruke pogotovo nakon detaljnije provjere.

A što se tiče moje baze za koju sam se informirao, je skuplja, ali je stvarno gotov proizvod bez muljaže:

http://www.njuskalo.hr/auti/opel-ascona-2.0-coupe-oglas-19929869

:hi:

Offline bozidar

« Odgovori #12 : 11 Prosinca, 2016, 21:29:27 »
Kamo sad svi najednom navalili na Ascone ?!  :confused:
Glumci , preprodavaci ... " Sto sad ljubav ima s tim , kad te nitko ne voli ? "
Ja vozim Ascone jer to volim , ne vjerujem da su sad najednom ljudi promijenili pamet i svi zele Ascone !?
« Zadnja izmjena: 11 Prosinca, 2016, 21:46:08 bozidar »

Offline opel gt dario

• Antique Member
« Odgovori #13 : 11 Prosinca, 2016, 22:15:09 »
<br /><br />
Jedna ascona u mom kraju...skoro.pa dovrsena...stvarno samo sitnice...ima.4 vrata...
Mogu pomoci oko kupnje...al posto su ljudi bezobrazni...trazim.naknadu...nekome pase a nekome ne..
Pozz
OPEL GT

Offline romyo

« Odgovori #14 : 11 Prosinca, 2016, 22:34:11 »
Kamen probio pod, točno tamo kamo su brojevi šasije ??? 
Svašta, brojevi šasije na podu ? Stvarno brate mili kamo staviše taj broj  :glavauzid:

Božo, off topic i ne pomažem uopće, ali morao sam.