Autor Tema: Ukucavanje PP brojeva - troškovi  (Posjeta: 22541 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bozidar

Odg: Ukucavanje PP brojeva - troškovi
« Odgovori #30 : 13 Prosinca, 2016, 13:03:52 »
Ne , vjestaci STP , MUP samo na zahtjev STP - a izda broj PP - a . Znaci , u cijeloj prici najvazniji je tehnicki pregled u STP - u , MUP je samo formalnost .

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #31 : 13 Prosinca, 2016, 13:27:57 »
To je onda sad još super. Meni su prije par godina rekli da podnesem zahtjev MUP-u za vještačenje koje se može čekati mjesecima.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline bozidar

« Odgovori #32 : 13 Prosinca, 2016, 13:36:33 »
Pa , i meni u STP Zubak je receno da bi procedura mogla potrajati 2-3 mjeseca , na sto sam im odgovorio da nema veze , ionako se Ascona rastavlja i obnavlja , a to ce biti gotovo za par mjeseci .

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Lokacija: Liburnija - Stato di Fiume (Rijeka) Killarney pri Majci Eire
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #33 : 15 Prosinca, 2016, 11:01:36 »
Nema ''kucanja'' brojeva ''BEZ MURIJE''.  :read:
Stanica za tehnički pregled samo ''izvrši kucanje'' na osnovi RJEŠENJA Koje dobije od MUP-a, a isto mora netko iz iste - sastaviti.
Da bi se isto sastavilo, isti mora izaći na teren i vidjeti ''tko bi šta bi abu dabi'' kucao na šasiju/samonoseću karoseriju.
Stanice za tehnički pregled NEMAJU STRUČNOG vještaka koji će izvršiti UVID u ''vozilo to i to, Koje nije ukradeno, za kojim se ne traga, sa kojim nije šverana droga, sa kojim nije počinjeno kakvo kazneno djelo, koje nije nečije, koje nije zaplijenjeno, koje nije ovo-ono-bla-bla''.
Djelatnik na Stanici za tehnički pregled može samo utvrditi da je broj NEČITLJIV i dalje se onda odrađuje ''preko murije''.
Kad ''murija'' odradi svoje (vještačenje, provjera, jada-jada-bluć-truć...) dobiješ gorespomenuto RJEŠENJE o tzv ''PP broju šasije'' Koje ti onda djelatnik Stanice za tehnički pregled ukuca.
Tako je bilo, tako je i sad. BEZ VJEŠTAČENJA od strane MUP-a, bilo to zaista ''uzimanje uzoraka kao iz kakve CSI serije'' ili samo ''aha, to je taj Auto, evo potpis, ajde bok...'' nema ''kucanja'' novih brojeva.
Sve drugo je ili klasični hrvatski birokratski gluhi Telefon ili ''ja u kope ti u špade'' odnosno hrvatski klasik ''Šta se babi snilo - to baba čuje'' oooooodnosno klasično tumačenje Zakona i propisa ''na svoju ruku'' kao ono da je vožnja na staro ulje iz friteze legalna stvar jer ''nigdje ne piše da se ne smiješ voziti baš BAAAAAŠ baš na staro ulje iz friteze''.  :byeg: 
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline frik-ri

• Antique Member
  • Vozilo:: Renjol Kvatrisimus Maksimus Fortius (u srcu i izradi) & Renjol Petardix 1,4 Five
« Odgovori #34 : 15 Prosinca, 2016, 11:36:34 »
Ovako , bio u STP Zubak Velika Gorica , cijena ukucvanja brojeva je sve zajedno 470 kn . Pojedinacno , prvo ide u STP tehnicki pregled gdje se ustanovljuje ostecenje broja sasije i to kosta 350 kn , sa tim zahtjevom se ide u MUP za dobivanje PP brojeva , nakon izdavanja PP broja od strane MUP-a taj brojse ukucava na kraju u STP i to kosta 120 kn .
Eto , misterija rijesena !

Po meni... Po onome koliko sam ja upoznat... Između ova dva poboldana i pocrvenjena dijela priče ti fali - ''MURIJA'' odnosno - VJEŠTAČENJE od strane MUP-a.
Ako je ovo točno, da u Stanici za tehnički pregled POSTOJI osoba koja ima OVLAST vještačiti auto (govorimo o PROVJERI KAZNENOG DJELA  KRIVOTVORENJA, a ne o PROVJERI TEHNIČKE ISPRAVNOSTI VOZILA!!!) - onda to baca posve drugo svjetlo na rad STP-ova.  :scratch_one-s_head:

Sad sam pričao sa čovjekom koji radi na Stanici za tehnički pregled. I on kaže ovo što sam ti ja rekao.  :thank_you2:  :drinks:
Ćeš da mi dovezeš neki delovi burki? Ajde živ ti maaajka, nemo da si takav, vidi bog. Sad kad vozaš drugi kolica je moraš vozit pijan da kompenzuješ nedostatak ljuljanje?

Offline bozidar

« Odgovori #35 : 15 Prosinca, 2016, 12:07:15 »
Razliciti ljudi , razlicita pravila .
Imam presliku prometne knjizice vozila sa cijelim brojem sasije , bio u STP Zubak , provjerili u bazi podataka , sve u redu .
Za mene nema logike ici policiji ako imas nezgodu , osteti se broj sasije kod te nezgode jer policija je za mene samo ako se posumnja na kriminal . Na slici se vidi da je broj  sasije korodirao , oksidirao , nema tragova kriminala , zasto onda policija ?!
Automobili koji imaju rojeve sasije na prednjem veznom limu ( Rekord C npr. ) , nakon svake saobracajke na prednjoj strani treba ici na vjestacenje u policiju koja te gleda kao moguceg kriminalca ?!
U razgovoru sa njemackim kolegama i prijateljima koji su obavljali takve stvari , kako to samo ide jednostavno , i ukucava se stari broj sasije , tamo ne postoji PP broj , to je " tamo " nepoznanica .
Neznam , nema razloga da ne vjerujem napisanom u postu , ali izgleda u svakom gradu su druga pravila .
Bio sam na policiji u ponedeljak ali inspektora za takve slucaje nema jer je na seminaru i vraca s tek drugi tjedan . Zanima me i ta strana price .
Kada budem imao sve potrebne podatke idem u Zadar po vozilo , naravno , ako se svi podaci podudaraju , ne izlazem se niti najmanjem riziku da ostanem bez love i vozila .

« Odgovori #36 : 15 Prosinca, 2016, 12:24:38 »
Male su šanse da ti auto u prometnoj toliko strada da se nemogu pročitati brojevi šasije, u tom slučaju se i nema što čitat, to je samo hrpa lima. zamjena dijela zbog prometne i zbog hrđe nije baš ista, u biti, ako se broj nevidi postoji mogućnost prijevare, to koliko je neki auto vrijedan da bi se muljalo je druga priča. I ja sam imao brojeve šasije na pločici i tko zna gdje još, ali na šasiji je bio nečitljiv (i uklonjen) pa se smatra kao da broja uopće nema.
I meni bi bilo drago da to obaviš tako jednostavno kao što si napisao ali poznavajući hrvatsku stvarnost.... :no:
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline bozidar

« Odgovori #37 : 15 Prosinca, 2016, 12:43:16 »
I meni bi bilo drago da to obaviš tako jednostavno kao što si napisao ali poznavajući hrvatsku stvarnost.... :no:

Hm , da , hrvatska stvarnost , a tko ju je birao ?! Sad kad nema vise srba nego ti Dudeki i Regice kolo vode , jebaj ga , volja naroda , sta ces , nema veze ali zato - " Imamo ´rvatsku ! ".

« Odgovori #38 : 15 Prosinca, 2016, 13:14:24 »
Ma nema veze, svakih 50-ak godina nova revolucija pa sve u krug...i onda kažu da je čovjek evoluirao  :shootme:
Planet majmuna je budućnost.....
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline bozidar

« Odgovori #39 : 15 Prosinca, 2016, 14:18:00 »
Kratko i jasno , kontaktirao sam CVH , auto mora na vjestacenje u MUP !
Kolege Frik & Igor su u pravu !
U utorak idem u MUP ispektoru za taj slucaj pa cemo dalje vidjeti , probat cu nekako da se to obavi u MUP Zadar prije nego kupim Asconu tako da budem 100 % siguran sto kupujem .
Hvala svima na informacijama

Offline maximinimax

• Senior member
« Odgovori #40 : 15 Prosinca, 2016, 14:35:10 »
I čuvaj papir od policije, mogao bi ti dobro doći za neki drugi takav auto samo psssst

Offline bozidar

« Odgovori #41 : 15 Prosinca, 2016, 14:48:41 »
I čuvaj papir od policije, mogao bi ti dobro doći za neki drugi takav auto samo psssst

:good:

Offline frik-ri

• Antique Member
« Odgovori #42 : 15 Prosinca, 2016, 15:42:22 »
Sad bi ja trebao slavodobitno reći:
''Njaaaaaaaaaa  :P njaaaaaaaa  :P '' ali neću.  :no:

...

Ma kitu Milu neću.  :yes2:

:rofl: :rofl:

Njaaaaaaaaa  :P njaaaaaaa...  :P

Pa Božo mili... Daj malo mućni glavom.  :friends:  :drinks:  Beeeez zamjerke, ali...  :scratch_one-s_head: Znaš da se tu radi o nečem delikatnom. Znači nije ''Daj mare ženskog spolovila...''. Znaš da je ''prekucavanje brojeva'' ilegalna rabota. Znaš i sam koliko se auta klepi pa se brojevi - prekucaju. Znaš i sam blaaaa blaaa blaaa... Pa nije taj broj šasije tu bezveze.  :dntknw:  Kako si uopće i zamislio da se može ''ne baš samo tako, ali ajmo reći samo tako'' prekucati broj na šasiji bez da murija vidi o čemu se radi?  :dntknw:
I ti onda ideš nekim zaobilaznim putevima i nekom, ne shvati me krivo, svojom logikom i ktome još ''Pitaš svoje Njemce'' koji nemaju veze s vezom sa našim podnebljem, našim pravosuđem i ičime.  :dntknw:
To što oni ko fol ''nemaju'' taj PP broj - nema veze. Moraju imati neki ''Die Pe Pe'' broj koji se možda zove Das Zamjenišebrojenzimjestobrojenziorigališe, ali   :meeting: i oni moraju imati neki ''Prekucavački broj''. Nebitno... Bitno je samo da to nema veze s nama.

Htio sam ti samo reći da sama logika nalaže da Auto ''prođe kroz muriju'' čim se neki klinac oko brojeva ''dešava''. Pa ne možeš ti uzeti ''auto s livade'' i sa nekim Perom Perićem na tehničkom ići kucati brojeve ''bez da murija to vidi''.  :dntknw:
I tu nema veze što ''taj Auto nije krimalno djelo'' pa da ''zato treba murija''.  :thank_you2:

Offline chaos

« Odgovori #43 : 15 Prosinca, 2016, 21:46:09 »
Citat: bozidar
Kratko i jasno , kontaktirao sam CVH , auto mora na vjestacenje u MUP !
Kolege Frik & Igor su u pravu !

Je, a ja prdim u prazan važ od prve stranice  :download:
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #44 : 15 Prosinca, 2016, 22:53:38 »
Prilikom vještačenja, ako je broj jako trul i neprepoznatljiv, premazuju ga nekom "kiselinom" i postaje nešto uočljiviji. Nakon toga slikanje i dok čekam riješenje s novim brojem šasije, rekli su mi da mogu sanirati truli dio (u slučaju Kadetta, dio suvozačeve podnice). Pošto mi je auto bio regan, ipak sam čekao rešenje, da se nebi vozio bez broja šasije, ali sljedeća nebuloza je bila, da sam nakon ukucavanja pp brojeva, neko vrijeme imao dva broja šasije na autu.
I da, u cijelom procesu, najduže se čekao izlazak vještaka, što meni nije smetalo, ali čovjek koji je pao na tehničkom zbog trulog broja, bio je radi toga mjesec-dva bez reganog auta.
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!