Autor Tema: Farbanje kožnog volana BMW  (Posjeta: 28642 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Brother

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW 2002
Farbanje kožnog volana BMW
« : 03 Siječnja, 2017, 17:08:03 »
Ekipa,
Molio bi Vas za savjet tko bi mogao dobro urediti ovaj volan, možda iz okolice Rijeke?

Koža nije zaparana i ne bi želio da presvlačim volan sa novom kožom jer vjerojatno više se ne bi napravio kao što je sada, sa originalnim nitima.

Tapetar koji mi je presvlačio cijeli auto mi je ponudio da mi presvuče volan, ali ne i da ga farba.
Može iskustva ili info na pm ili tu u post.
Hvala

Offline dejanR

Odg: Farbanje kožnog volana BMW
« Odgovori #1 : 03 Siječnja, 2017, 20:05:22 »
Nisam siguran da bi farbanje bilo uspješno na brušenoj koži...

Offline Brother

• Senior member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: BMW 2002
« Odgovori #2 : 03 Siječnja, 2017, 20:55:22 »
E, pa o tome se radi jer ni sam nisam siguran da li to farbati da ispadne ok ili da ga pustim ovako. Znam da je najlakše skinuti staru kožu i iskrojiti sve na novo, ali to vjerojatno više neće biti tako napravljeno kao sada.Za presvlačenje volana je cijena 500kn. Da li da ostane ovako ? Čisto pitam za savjet. :dntknw:

Offline Mile850

« Odgovori #3 : 04 Siječnja, 2017, 00:47:57 »
Iskreno ne izgleda u lšem stanju samo su ga malo godine nagrizle i to ne jako. Po mome mišljenju ostavi to tak kak je original i to je to.
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #4 : 04 Siječnja, 2017, 08:42:35 »
Po meni najprije dobro, dobro se raspitati o nekoj neinvazivnoj kuri čišćenja, do u detalje sa puno pažnje, strpljivo da se vrati što više starog sjaja pa tek iza toga staviti na vagu dali ići u bilo kakav rizik sa svakim drugim postupkom.......!! Nisam nešto pomogao ali eto to bi bio moj prvi korak!! U svakom slučaju šteta je bilo šta revolucionarno odraditi pa ostati nezadovoljan a povratka nema. M.  :hi:
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline Bellof

« Odgovori #5 : 04 Siječnja, 2017, 09:24:27 »
http://detailing-rupcic.hr/ oni mogu sve, naravno pitanje je isplativosti kod takvog zahvata jer moguće je da bi cijena bila ko za nekog "novog" sa ebay-a ili negdi. Ako ti bude problem skini ga za uspomenu sačuvaj glavu a u mene imaš novi, pa se lako dogovorimo.

Offline ivmatic86

« Odgovori #6 : 04 Siječnja, 2017, 16:54:59 »
Ostavi ga ovakvoga, baš je dobar. Iman sličnog i prije 5god san mislija da če ga tribat obnovit (nisan to tada napravija) i još uvik je odličan, još se malo zasjajia od diranja rukama :D
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #7 : 05 Siječnja, 2017, 07:44:05 »
Možda bi ti ja mogel nabaviti farbu za kožu pa si to moreš sam doma s airbrushem napraviti jedino nisam siguran koje nijanse su na raspolaganju.

Ta farba se inače koristi za neke popravke na kožnim sicevima prije isporuke pa mislim da bi trebala zadovoljavati.
DIY or die!

Offline Bellof

« Odgovori #8 : 05 Siječnja, 2017, 09:31:00 »
Možeš li meni nabavit periskop ja bi doma napravia podmornicu?

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #9 : 05 Siječnja, 2017, 18:41:49 »
Ovo ože i nakon kaj od tebe kupi novi. Informacije za periskop dobiš na pm.
DIY or die!

Offline jady

• Veteran member
    • http://www.autobusnja.hrl
« Odgovori #10 : 09 Siječnja, 2017, 13:29:18 »
ovo baš ne izgleda na brušenu kožu,sjaji se...prije da je izlizana,a tu boja ne pomaže

Offline chaos

« Odgovori #11 : 09 Siječnja, 2017, 16:49:50 »
Citat: jady
ovo baš ne izgleda na brušenu kožu,sjaji se...prije da je izlizana,a tu boja ne pomaže

Istina, a za vratiti efekt i izgled brušene kože postupak je poprilično dug i upitan, bar što se isušivanja tiče, tj. triba bi cili volan staviti u kukuruzno brašno da iz njega izvuče sve masnoće i vlagu. To bi trajalo bar 15-20 dana s time da se svaki dan mijenja brašno.
Kad i ako se koža isuši može se ponovno pobrusiti da se dobije efekt i izgled brušene kože.
(postolarska škola)

Moje mišljenje i gledanje na brušenu kožu na volanu je da to stavlja i koristi onaj tko ne vozi auto (to pali rukavice, a kamoli ne dlanove).
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline dejanR

« Odgovori #12 : 09 Siječnja, 2017, 17:13:08 »
Brušena koža jedino i isključivo za rukavice. Ovako će se zalizati brzo...

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #13 : 10 Siječnja, 2017, 11:31:05 »
Staviš navlaku od brušene kože, onu na špagu. Kad se "izliže" staviš novu.  :meeting:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Bellof

« Odgovori #14 : 10 Siječnja, 2017, 15:01:48 »
Može li koja slika te navlake brušene kože na špagu?