Autor Tema: tehnički 2x godišnje  (Posjeta: 18183 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

tehnički 2x godišnje
« : 23 Siječnja, 2017, 12:29:22 »
Neznam dali je već bilo, možda sam propustio. Čitam u časopisu nekakav prijedlog da se za vozila starija od 15 godina uvede tehnički svakih 6 mjeseci, naravno, zbog opće sigurnosti u prometu. Ko nema za nova kola neka plaća dodatne troškove, to mi je sasvim O.K., šta se netko ima majmunirat okolo u kramama i sramotit državu  :no:. Svi po nova kola  :aggressive:.
Mada...ja bi uveo da svaki put kad misliš otić autom do placa ili šopinga ili bilo kud, prvo moraš proć pregled, nekakva mobilna tehnička stanica ti izda potvrdu na pol sata ili sat.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline chaos

Odg: tehnički 2x godišnje
« Odgovori #1 : 23 Siječnja, 2017, 12:55:29 »
Bolje bi im bilo da napokon počnu naplaćivati kazne onima koji za vrijeme vožnje samo drži mobitel u ruci.

A što se tiče prijašnjeg prijedloga, to bi bila diskriminacija u zemlji jednakosti i ravnopravnosti.
Što ne poruše sve zgrade i kuće starije od 30 godina?!
ko' nemoš popraviti ćekičem ... sigurno je problem sa letrikom!

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #2 : 23 Siječnja, 2017, 13:02:14 »
Bolje bi im bilo da napokon počnu naplaćivati kazne onima koji za vrijeme vožnje samo drži mobitel u ruci.

A što se tiče prijašnjeg prijedloga, to bi bila diskriminacija u zemlji jednakosti i ravnopravnosti.
Što ne poruše sve zgrade i kuće starije od 30 godina?!

Pa kaj bi onda ostalo od kuća i zgrada? :yahoo:
marijanko

Offline HILLMAN

« Odgovori #3 : 23 Siječnja, 2017, 13:59:48 »
Da to nije za aute koji nisu PV

Poslano sa mog SM-G531F koristeći Tapatalk

bitno je znati šta neznaš

« Odgovori #4 : 23 Siječnja, 2017, 14:03:17 »
Ne, mobitel mora bit uvijek u ruci jer se za par minuta gomila stvari može dogoditi u globalnoj mreži. Uskoro će naplaćivati kazne onima koji nemaju mob u ruci.
Ali novi auti nebi trebali 4 godine na tehnički jer se u tom periodu ništa nemože potrošiti ni s :anal:
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline mpavluk

• Antique Member
« Odgovori #5 : 23 Siječnja, 2017, 14:13:05 »
Ništa čudno ako PV auti "slučajno" ostanu izvan tog "pravila", no ruku na srce to je korisna stvar, naravno ne zbog nas koji volimo i održavamo svoje "stare" aute već zbog zna se koga a njih pak nitko nemože natjerati da ne rade po svom, jel ipak smo tu di jesmo. Ovo je svakako faza primjene nečeg što je dobro zamišljeno na zapadu a u nas primjena ispadne potpuno nakaradna, jer nismo ni ovo ni ono, nažalost!! M.  :klinac:  :balkidance:  :hi:
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline Drug Kapetan

• Senior member
  • Vozilo:: Fiat Campagnola 1107 JD
« Odgovori #6 : 24 Siječnja, 2017, 09:27:28 »
Da znači sad bi dva puta godišnje plačao tehnički,a kad kupiš novi auto onda plačaš nekakav godišnji porez i uvijek samo plačaš i plačaš bez obzira imao novo ili staro.

Offline oldaudijaner

• Antique Member
  • Vozilo:: Audi vozila
« Odgovori #7 : 24 Siječnja, 2017, 10:05:07 »
Neznam gdje je to kolega pročital ali mislim da je to novinarski članak koji nema podloge.Po meni vozila iznad 15 godina išla bi na tehnički svake godine, a do 15 godina svake dvije godine.Iako ako malo bolje razmislim čemu uopće tehnički pregled .Na tehničkom pregledu auto može biti ispravan 100 % ,a za koji čas neispravan.Vlasnik vozila mora biti taj koji mora voditi brigu o autu i da je u tehničko-ispravnom stanju.Plaćanjem police osiguranja osigurava pravo da u slučaju nezgode može on ili oštećenik naplatiti štetu bez obzira radi li se o AO ili kasko osiguranju.U slučaju da je auto bio tehnički neispravan prilikom nezgode štetu plaća vlasnik ,kao što je slučaj kod kasko osiguranja dok je vlasnik u alkoholiziranomn stanju napravio udes .Poznavajući naš mentalitet imati ćemo još dugo tehnički pregled .Sam tehnički nije toliko skup ali kada Ti još k tome zaračunaju:obrasce,naljepnicu,uslugu obrade,uslugu tehničkog i neznam kaj sve ,  dođe Ti da pukneš od muke.
Čemu to? Odgovor jednostavan :od svake stavke država dobije 25 %,kako se toga odreći! :hi:

marijanko

« Odgovori #8 : 24 Siječnja, 2017, 11:10:29 »
Pročitao u Auto časopisu koji izlazi od 1989.g. a neću ga reklamirati jer se pretvorio u mušku Gloriu ili Story.
Koliko mi je poznatu u Italiji nema teh. pregleda, auti moraju biti tehnički ispravni i vlasnik je odgovoran za to. Ukoliko skriviš nesreću odgovaraš i to je to.
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline linoleumboy

« Odgovori #9 : 24 Siječnja, 2017, 11:33:25 »
svake godine ima novih prijedloga a sad koliko su oni dobri to bi se dalo razglabat....

prije neke 3g zenska s osiguranja mi prica da bi se osiguranje manje placalo za aute bijele boje i za zene jer kao zene manje saobracajki skrive, al eto proslo 3g i od toga nista
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline linoleumboy

« Odgovori #10 : 24 Siječnja, 2017, 12:03:22 »
evo sad reklamiraju neki prijedlog ako vas uhvate 3 puta u alkoholiziranom stanju za volanom u 3g ide oduzimanje vozacke, pa onda se mora ic na lijecnicki da se utvrdi da niste alkoholicar
If I could get all the money back I ever spent on cars, I'd spend it on cars

Offline vu.k

• Antique Member
  • Vozilo:: neki stari Opeli
« Odgovori #11 : 02 Veljače, 2017, 21:54:04 »
Neznam gdje da stavim ovo ili da otvaram novu temu...

-Saborska rasprava o Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu-
 Dana 1. veljače 2017. godine zastupnici Hrvatskog Sabora raspravljali su o Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. Tijekom rasprave zastupnici su se osvrnuli i na rad nositelja javnih ovlasti, poglavito na Centar za vozila Hrvatske. „ Netko je dozvolio u ovoj zemlji da se uspostavi monopol, da se jedna tvrtka s javnim ovlastima da u ruke privatnicima koji su povezani s politikom. A ta tvrtka zove se Centar za vozila koji godišnje uprihodi između 400 i 500 milijuna kuna, koji ima fiktivne vlasnike, a stvarni vlasnici su iz redova jedne stranke koja, između ostaloga, puni privatne džepove na račun MUP-a i državnoga proračuna. Vlasnička struktura Centra za vozila ide do samoga državnog vrha“.
Zatraženo je da „MUP, DORH odmah utvrde tko je vlasnik, tko sisa pare iz proračuna na štetu naših građana i da to ova Vlada odmah zaustavi“.

Vjerujemo da je došlo vrijeme da se utvrdi i za ostale nositelje javnih ovlasti na koji način su došli do tih ovlasti, kako provode te ovlasti i način njihovog rada i financijskog poslovanja.
Nisam potpuni idiot, neki dijelovi mi fale!

« Odgovori #12 : 03 Veljače, 2017, 08:47:54 »
pisao sam ja već Uskoku ili neznam ni sam kome da malo protresu FINA-u, ali nisam dobio odgovor, naravno. Koja je to mafija, Al Capone je kita za njih.
Monopol je zakonom zabranjen...osim kad to nije drugačije određenu i u slučaju da.....
Kod nas svaki stavak svakog zakona ima: osim - izuzev - postoji mogućnost - u slučaju da.......zato pravim igračima nemogu ništa.
Nakon Senne? Samo sjene.