Autor Tema: Potraga za limarom!  (Posjeta: 15047 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline AlexB

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Ženski
  • Vozilo:: IMV 1600
Potraga za limarom!
« : 02 Travnja, 2017, 14:57:22 »
Evo, moj prvi najveći problem je pronaći limara koji bi želio preuzeti moj IMV.  :scratch_one-s_head:

Procjena jednog limara (kod kojeg trenutno moj kombi stoji i čeka) je rad od oko 5 radnih dana samo za krpanje, ravnanje i sl. I to ne bi bio problem da trenutni limar ima vremena da krene. Rekao je da bi kroz 10-tak dana mogao početi, ali znam da će se to odužiti. Jer doći će netko s malim zahvatima i uzeti mi mjesto.  :cofee:

Znači, imate li nekoga za preporučiti za limariju kombija s time da su mi najbitnije stavke da ima vremena i znanja. Također, kako sam zvala preko 50 majstora ovih dana - ne znam da li mi je pametno možda pitati jednoga samo za limariju, a onda ga odšlepam kod nekog drugog na pripremu i lakiranje?

Znam da bi bilo bolje da mi jedan radi sve, ali se bojim da bi se to moglo prolongirati (iako ima npr. 4-5 tjedana rada) na 6 mjeseci čekanja.  :resent:

Svi savjeti su dobrodošli.  ;D

Offline mpavluk

• Antique Member
Odg: Potraga za limarom!
« Odgovori #1 : 02 Travnja, 2017, 21:58:06 »
Kolegice imaš privatnu poruku sa jednim prijedlogom!! M.
NK Bačka 1901 Subotica - Majstori s ravnice!
Out with the new and in with the old!
Scirocco mark I and Polo mark I WANTED! M.

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #2 : 02 Travnja, 2017, 23:24:01 »
Limari i lakireri i njihovi obečani termini, ko kad žena ide v dučan samo pogledati jednu stvar. Bez uvrede naravno, znaš na kaj se misli. Pošvasati je skoro najmanji problem, najviše posla je s čišćenjem pleha da se ima na kaj piknuti zdravi komad a to se zna odužiti pogotovo na tim starijim nama dragim vozilima. Osim ak majstor ima pjeskaru i odma si na redu računaj s odugovlačenjem. Tak je bar u večini slučajeva.
DIY or die!

Offline AlexB

• Olschool apprentice
  • *
  • Spol: Ženski
  • Vozilo:: IMV 1600
« Odgovori #3 : 03 Travnja, 2017, 08:48:43 »
Vidjela sam poruke. Sad ću na njih odgovoriti.  ;D
Exile, znam na što misliš.  :smile: Meni je problem samo naći dobrog limara koji neće odugovlačiti - znači, koji mi kaže - imam X dana posla. Krećem za Y dana posla. Računaj da može biti za x+y+još par dana za neplanirane popravke gotov. A ne da me uzme i onda vidim da kombi stoji jer svaki dan dođe netko s novim autom i manjim oštećenjem i onda krene njega.  ;D I da se to onda prolongira na 10x više vremena.

To ja gledam kao da idem kod zubara. Recimo, trebam zubalo jer nemam zube, ali mi moj zubar kaže uskoro, a stalno uzima ekipu koja samo treba novu jednu plombu. I ja nikako ne dolazim na red.  :lol: :lol: :lol:

Offline bubuleja

« Odgovori #4 : 03 Travnja, 2017, 09:17:04 »
Morat ces se pomiriti sa tom cinjenicom..kad se pomiris onda ces biti mirna..jer..svi limari ce raditi kako i kada stignu krame..tj ovo sto mi nazivamo oldtajmerima..
Nadi jednog za kojeg imas preporuku i drzi se njega..ne mjenjaj..iako ces cekati sigurno dugo..i da..ta jednadzba za dvije nepoznanice ..to zaboravi..tu nema racunice..baci se na glavu i uzivaj...poz
Adio mare

Offline vinc

« Odgovori #5 : 03 Travnja, 2017, 09:30:05 »
Dobrog majstora je teško naći
Panta Rei

Offline romyo

« Odgovori #6 : 03 Travnja, 2017, 09:54:18 »
A velika većina njih, kad čuje da ti auto ima 30-40 godina, pa pragovi, podovi itd.
Samo te odkantaju, kao ono nemam vremena, nestignem ili bilo što.

U pravilu, te stvari malo tko hoće radit.
Drž se toga kamo je sad, jedino ako te ne namjerava zaklat sa cijenom radova.

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #7 : 03 Travnja, 2017, 10:08:14 »
Ti si, curo, potres mozga dobila kad ideš starog kombajna slagat...da nisi hipi možda?  :lol:
Ako nemaš nekog u obitelji...ili neko u obitelji nema nekog....ili frend ima frenda čiji stari ima frenda koji pozna majstora, čekaju te suze i čupanje kose (nje, na sreću, izgleda imaš dovoljno  :)) ) i najbolje zaboravit gdje si ga i kome ostavila dok ti taj ne javi da ga makneš jer smeta  i treba platit posao.
U međuvremenu napumpaj gume i podmaži lanac na biciklu  ;D
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline Mile850

« Odgovori #8 : 03 Travnja, 2017, 10:20:04 »
Samo njega slušaj profitirati ćeš sigurno  :rofl: Pogotovo u vidu količine automobila i kvalitete popravka istih  :rofl:
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

Offline romyo

« Odgovori #9 : 03 Travnja, 2017, 10:30:06 »
Overdose, ne paničari curu daj...  :nea:

Alexis, ne slušaj ga.
Imaš dobru bazu, imaš srce junačko čim si krenula u sve ovo, imaš dozu opičenosti kao svi mi.
Trebat će love, jasna stvar, ali neće to suma sumarum biti prestrašno, jer je solidna baza.
Možda puno više će trebat živaca, takta, i onoga klasičnoga 'pas mater', ali to je neminovno.
Na pol puta ćeš imat krizne trenutke 'što je meni ovo trebalo', pa zato će kolač bit na kraju slađi.
Prepoznaj dobrog limara, dobrog mehaničara, pokupi savjete prijedloge itd.
Na ljeto šibaš sa njime.

Eto sestro.  :thmbup:

« Odgovori #10 : 03 Travnja, 2017, 10:41:26 »
Upravo tako, baš sam upoznao kvalitet i kvantitet  :shootme:
šteta što nemam slike nekadašnje starove Stojke, kvalitet rada limara za izložit u muzeju  :glavauzid:
Prepoznaj dobrog majstora   :rofl: objasni nam kako? Pun je hrđe i prašine? Iz ustaaa muuu mirišeee po vinu? Vidiš da mu je dvorište puno raskopanih krama?
Jedino da se uvali kolegama koji imaju dokumentirane radove, Senad, Kramar itd.
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline bubuleja

« Odgovori #11 : 03 Travnja, 2017, 11:31:05 »
Kakvi senadi kramari..pa tu treba okrp bacit .kakve restauracije mile..sta lupat miljone u imva koji vam je..neka cura nade nekog ko ce povarit pragove i sasiju prefarbat malo i meančara za pretrest to cudo malo za teh i gassss...pa nece valjda sad u body off resto koji vam je kaki senadi..to povari svaki malo bolji limo..tabla lima i udri..

I do ljeta kako kolega voznja..ako ne ako filozofija onda dve godine min ..pa pa
Adio mare

Offline romyo

« Odgovori #12 : 03 Travnja, 2017, 11:38:27 »
Kakvi senadi kramari..pa tu treba okrp bacit .kakve restauracije mile..sta lupat miljone u imva koji vam je..neka cura nade nekog ko ce povarit pragove i sasiju prefarbat malo i meančara za pretrest to cudo malo za teh i gassss...pa nece valjda sad u body off resto koji vam je kaki senadi..to povari svaki malo bolji limo..tabla lima i udri..

I do ljeta kako kolega voznja..ako ne ako filozofija onda dve godine min ..pa pa

Baš to, aj molim te sad restauracije silne, brate mili ...

Offline Mile850

« Odgovori #13 : 03 Travnja, 2017, 12:32:55 »

2-3 minimalno. Još jednom se slažem s tobom,složit nužno i gas.
Sportski auto je svaki auto u kojem se nisko sjedi, zadnja klupa služi za ukras, a u bunker stanu 4 konzerve graška od 100 g. i pritom ima dušu

« Odgovori #14 : 03 Travnja, 2017, 12:52:49 »
Pardon, mislio sam da se govori o DOBRIM majstorima, ali svaki je dobar navodno tako da neznam čemu uopće tema. Odeš kod prvog, vidiš da je dobar ko kruh, ostaviš mu limenku da poljepi krpice preko rupa i gas.....pa za godinu ponoviš postupak i svi sretni.  :music:
Nakon Senne? Samo sjene.