Autor Tema: Plastik fantastik  (Posjeta: 7257 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bubuleja

Plastik fantastik
« : 06 Lipnja, 2017, 15:29:49 »
Zanima me. Ima li netko iskustva sa kalupima i staklo plastikom..Naime zelim zabiti pop out krov na svoj kombi jer zelim stajaću visinu..krov sam po sebi se da naručiti ili naci polovni,međutim cifre nisu primamljive. Imam krov po kojem bi radio kalup (westi od prike)pa me zanima vase misljenje..ako netko ima neku ideju itd...hvala
« Zadnja izmjena: 06 Lipnja, 2017, 15:32:19 bubuleja »
Adio mare

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
Odg: Plastik fantastik
« Odgovori #1 : 06 Lipnja, 2017, 19:51:06 »
ako je u pitanju T2...ispadne te kalup plus odljev najmanje 6-7000kn...e sad...tad imas kalup...ali si i platio...

Offline bubuleja

« Odgovori #2 : 06 Lipnja, 2017, 20:09:41 »
Ako je tako jeftino pristajem odmah..međutim ne znam kako si dosao do te cifre..to je samo materijal ili...
A sto se tice kalupa tj kvalitete kalupa i to je koliko sam skužio bitno. Jer..ako mislim raditi jedan odljev onda je kalup praktički nebitan..a ako mislim raditi par komada..ere onda je prica skuplja zar ne..jel' možda ima koja duša da bi tila podijeliti trošak pa imamo više krovova..
Radi se o t3 kombiju..t2 me ne zanima..kao ni t1
Adio mare

Offline nikola

• Veteran member
    • http://villa-millenium.com
« Odgovori #3 : 06 Lipnja, 2017, 20:19:19 »
Kalup ti mora biti tip top, inace ako se uvije kod izlijevanja imas sranje i neces ga montirati, aj posalji sliku kakav tocno krov trazis?

Offline exile

• Antique Member
« Odgovori #4 : 06 Lipnja, 2017, 20:36:43 »
Pa taman da je i pre "slab" za svoju težinu uvijek se more nekak pojačati iznutra, ne?
DIY or die!

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #8 : 06 Lipnja, 2017, 21:31:05 »
to je materijal i tvoje ruke...pa vi bar radite dole brodove...nije nauka...samo treba pocet radit...mislim da ce svaki pomoc koji je uppznat sa time...

Offline bubuleja

« Odgovori #9 : 06 Lipnja, 2017, 21:34:17 »
Istina tako sam i ja mislio neku kombinaciju sa brodarima uvatit ..ali Reko. Da pitam tu možda netko zna koga..
Sto se cijene tice mislim da je to neki okvir..od oko 1000 e...
Ali krova nigdje na vidiku..zadnji prodan je bio 3000 e
Adio mare

Offline Chaser

• Antique Member
    • psychobrothers garage
« Odgovori #10 : 06 Lipnja, 2017, 21:38:52 »
radio sam hrpe pragova...branika...ista stvar...samo veca...velim ako znas nekog pitaj..materijal kupuj u nekoj tvornici...servisu brodova...kupuj predubrzanu smolu i katalizator...gelcoat te vlakna...raznih gramaza...za rubove...itd u samoboru ima firma koja radi sa tim  pa imaju niske cijene na veliko...al bolje da nadjes dole jer smrdi pa nije za u bus...

Offline bubuleja

« Odgovori #11 : 06 Lipnja, 2017, 21:47:44 »
Hvala ti na savjetima..I Will keep you posted..
Adio mare

Offline nikola

• Veteran member
« Odgovori #12 : 07 Lipnja, 2017, 11:11:08 »
naj bitnija stavka u svemu - po meni i naj skuplja je - KALUP,

Kalup ti mora biti savršen, ravan, poliran, sa ukrutama s vanjske strane da se ne uvija i iznutra treba poseban Gelcoat - baš za kalupe, kad imaš kalup ostalo je "lako" e sad mislim da nema smisla praviti kalup za samo 1 komad jer će te kalup sigurno koštati više od gotovog proizvoda.

Kad se rade manji komadi može se jednokratni kalup napraviti i od gipsa, ali to ćeš za krov "malo teže" izvesti zbog veličine, prednost kalupa od gipsa je za što je jeftin, lako se pravi ali  i koristi se samo jednom... :hi:

Offline nikola

• Veteran member
« Odgovori #13 : 07 Lipnja, 2017, 11:48:40 »
p.s. ne zanima te onaj fixni plastični krov za T3 (onaj ružnjikavi) ;D

Offline bubuleja

« Odgovori #14 : 07 Lipnja, 2017, 12:24:53 »
da evo baš sad gledam malo i te krovove..a neznam nije ni taj loš i puno je jeftiniji ali je na neki naćin nepraktičan...i još jedna vrlo bitna stavka u vožnji je taj krov jako nezahvalan...pri buri od 100km/h sam se skoro prevrnuo oko krka...užas osječaj!! a vozio sam cca 50 na sat...

za kalup sve stoji što kažeš da!...

čika zvone me potsjetio danas da u njemačkoj ima tih visokih krovova po "niš" para cca 300 eura

Adio mare