Autor Tema: Bubin motor iz vatrogasnih pumpi  (Posjeta: 9591 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline rambo

Bubin motor iz vatrogasnih pumpi
« : 24 Lipnja, 2017, 12:27:40 »
Malo pitanje za buboljupce... Za ubaciti motor iz vatrogasne pumpe 1200. Dali treba raditi neke veće preinake ili se zamo zamijene limovi iz kockastih u ovalne? Dali pašu rupe za spajanje na getribu i tako općenito. Dali ti industriiski motori imaju dovoljno snage za auto ili su potpuno identični kao i oni što su se ugrađivali u aute?  Hvala unaprijed

Offline bubuleja

Odg: Bubin motor iz vatrogasnih pumpi
« Odgovori #1 : 24 Lipnja, 2017, 12:33:08 »
Imaju snage i više od normalnog .jer ako imaju malo sati rada imaju i veču kompresiju sigurno od izraubanih motora koji su radili tisuće km..
Za ubaciti se ne sekiraj.sve paše.
Za limove prebaci da..i još i grijače trebaš i auspuh i Dinamo stavi bubin i nosač i kraburator stavi na granu i to 28 stavi..moj savjet..aj udaraj i gas
Adio mare

Offline rambo

« Odgovori #2 : 24 Lipnja, 2017, 13:55:24 »
Trenutno je u autu motor 1300 Ab. Na njemu sve novo auspuh, grijači,dinamo rastavljen pregledan i zamijenjeni ležaji, novi kablovi i svjećice,nova razvofna kapa i platine, kondenzator. Bivši vladnik motora se kleo da motor radi ko urica, da je ispravan i ide ko raketa. Pa nisam ništa dirao u karike i cilindre. Ventili su izgledali ok. Nakon uređenja motora odnesm ma kraju karbuator majstoru na reparaciju. I uredi ga vrhunski i kaže mi da prema stanju karburatotra motor ima najmanje 200 000 km... Al me razveseli. I bio je u pravu, motor jedva ide, cuka trokira, ne vuče,izmjerim kompresiju i imam što vidjet, jefan cilindar 6 ostali jedva 6.5... Sada sam u nedoumici, raditi generalku ili ubaciti motor iz vatrogasne pumpe... Samo je pitanje u kakvom su stanju ti agregati i dali su radni sati  točni...

Offline bubuleja

« Odgovori #3 : 24 Lipnja, 2017, 15:51:16 »
Ja se nebi dvoumio..ubacuj pumpu...paše ti sve osim auspuha i karba..stavi 28
Adio mare

Offline Mi$ki

• Veteran member
  • Vozilo:: P-205 cabrio roland garros
« Odgovori #4 : 26 Lipnja, 2017, 22:25:34 »
Izmjeri kompresiju na pumpi pa će ti sve biti jasnije. Ko ti je radio karburator?

Offline rambo

« Odgovori #5 : 27 Lipnja, 2017, 23:04:38 »
Izmjeri kompresiju na pumpi pa će ti sve biti jasnije. Ko ti je radio karburator?
Željko Šoštarić, iz Lučkog

Offline lignja

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • http://www.vespaclubcroatia.com
  • Vozilo:: VW 1300 ('67). Vespa; SS 180, PX200.
« Odgovori #6 : 28 Lipnja, 2017, 08:12:41 »
Imam odlican motor 1200 koji je "gurao" vatrogasnu pumpu.
Bio je u mojoj bubi 2godine.
Ubacio sam 1600 također industrijski jer mi je falilo snage (sad su 2 webera 34, otvoreni auspuh).

Za ubacit ga u bubu potrebno je stavit dinamo, razvodnik, zamajac (korpa) i grijace.
To sam iskoristio za ovaj 1600.
I prominit ulje i svice.

(Prije 2 god stavljen je novi auspuh, promjenjen semering, gumice na hladnjaku)
Motor je stvarno odlican, provjeren i ekonomican (prema 1600) ali meni nedostaje KW.

www.vespaklubsplit.hr                    www.vespaclubcroatia.com

Offline bubuleja

« Odgovori #7 : 28 Lipnja, 2017, 10:31:16 »
nemora zamajac..zavisi koji ima gore!
Adio mare

Offline Doktor

« Odgovori #8 : 28 Lipnja, 2017, 13:36:14 »
Trenutno je u autu motor 1300 Ab. Na njemu sve novo auspuh, grijači,dinamo rastavljen pregledan i zamijenjeni ležaji, novi kablovi i svjećice,nova razvofna kapa i platine, kondenzator. Bivši vladnik motora se kleo da motor radi ko urica, da je ispravan i ide ko raketa. Pa nisam ništa dirao u karike i cilindre. Ventili su izgledali ok. Nakon uređenja motora odnesm ma kraju karbuator majstoru na reparaciju. I uredi ga vrhunski i kaže mi da prema stanju karburatotra motor ima najmanje 200 000 km... Al me razveseli. I bio je u pravu, motor jedva ide, cuka trokira, ne vuče,izmjerim kompresiju i imam što vidjet, jefan cilindar 6 ostali jedva 6.5... Sada sam u nedoumici, raditi generalku ili ubaciti motor iz vatrogasne pumpe... Samo je pitanje u kakvom su stanju ti agregati i dali su radni sati  točni...

Ja ti rado otkupim taj 1300AB... ;)

Offline bubuleja

« Odgovori #9 : 28 Lipnja, 2017, 14:19:50 »
..Doture..mam ti ja dupljaka odličnog za mali šoldi  :byeg:
Adio mare

Offline rambo

« Odgovori #10 : 28 Lipnja, 2017, 20:29:01 »
žao mi motora, ipak taj Ab ima 45 konja, što se osjeti... Skloniji sam napraviti generalku nego ga prodati. Moram još provjeriti ostale stvari jesu sa njega ili su pripasani sa nekih drugih modela... Uglavnom sex bez granica

Offline lignja

• Antique Member
    • http://www.vespaclubcroatia.com
  • Vozilo:: VW 1300 ('67). Vespa; SS 180, PX200.
« Odgovori #11 : 28 Lipnja, 2017, 21:09:25 »
Mozez ga dignit na puno vise.
Bez problema na 1700ccm uz obradu glava.
Sa dva dupla metak na cesti.

P.s.
Iman takve klipove i cilindre (nove, slip in sa debljom stjenkom)  :russian_roulette:
www.vespaklubsplit.hr                    www.vespaclubcroatia.com

Offline rambo

« Odgovori #12 : 02 Srpnja, 2017, 10:18:46 »
Pošto mi je kum vatrogasac, upitam ja za određenu pumpu, veli on nemoj to uzimat, to se slabo pazi,ulje se mijenja rijetko, svi po tom čačkaju, turiraju i tako. U manjim društvima koje imaju malo intervencija te su pumpe dosta izraubane,pošto su dokoni pa svako malo rade neke vježbe sa tim pumpama... To ako se uzima treba uzeti od većeg društva,jer tamo manje rade... Uglavnom puno baba kilavo dite... Pa sam odlučio ipak raditi generalku, jučer sam malo štelao platine i zabavljao se time. Uglavnom dokonačio sam da drugi cilindar ne radi, ima malu kompresiju. Treba rastaviti i vidjet što je, il je pukla karika il je progovorio ventil,virjet će se. No,to ću dati majstoru,nebih se ja upuštao sam u to. Nego pitanje, gdje u zagrebu ima za za kupiti sve potrebno za bubu,neki dućan da mi preporučite gdje radi netko tko se kuži u to,ne kao u Tokiću gdje rade trgovci koji su do jučer prodavali kruh i mlijeko i neznaju razliku između amortizera i opruge i takve stvari
« Zadnja izmjena: 02 Srpnja, 2017, 10:20:53 rambo »

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #13 : 02 Srpnja, 2017, 12:28:09 »
Pa folcika.hr u Stupniku.

Offline rambo

« Odgovori #14 : 02 Srpnja, 2017, 13:59:02 »
Pa folcika.hr u Stupniku.
jel to bivši drakar? Jednom sam tražio taj dućan Al nisam ga našao, na toj adresi je bila neka privatna kuća