Autor Tema: Kelfos mangiaruggine  (Posjeta: 3097 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Tori

Kelfos mangiaruggine
« : 14 Rujna, 2017, 19:58:21 »
Ima li tko iskustva s ovim proizvodom?

Kakav se pokazao na duži vremenski period?

Offline ivmatic86

Odg: Kelfos mangiaruggine
« Odgovori #1 : 14 Rujna, 2017, 20:09:04 »
Ovoga nikad nisan koristija, ali mi je dobar za ovu namjenu Antioksidin. Hrvatski proizvod, naneseš i suvo za 2 sata. Poviše bojaš ko da je novi lim. Samo triba očetkat ruzinu koja se ljušti. Viskoznost mu je manja nego kod ovog proizvoda, pa ga se lakše razmaže.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline Jerry

• Antique Member
  • Vozilo:: BMW E21
« Odgovori #2 : 14 Rujna, 2017, 20:13:05 »
Vjerojatno slican proizvod Wurth-ovom rust converteru. Pretvara hrdu u cvrsti kemijski spoj ne dozvoljavajuci joj sirenje, nanijeti u tankom sloju, pogotovo na limove gdje je jace zahvaceno da ude u limove, po potrebi prebrusiti i nanijeti ponovno. Prije primera/bojanja lagano prebrusiti.
” Low mileage original cars are for collecting. High-mileage restored cars are for driving. Low mileage restored cars are for avoiding, because something or several somethings are not right.”

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #3 : 14 Rujna, 2017, 20:19:31 »
Ja koristim wurth i prezadovoljan sam.
Odlican.
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline Tori

« Odgovori #4 : 14 Rujna, 2017, 20:37:04 »
Razmišljao sam to ušpricati u kolone/pragove od auta, pošto su na većini starih auta pragovi iznutra počeli truliti barem površinski. Razmišljao sam o kobitu/plastobitu ali pod njime bi trebala biti neka temeljna boja jer on štiti od udaraca kamenčića i slično. Onda sam razmišljao o temeljnoj boji, ali kažu da bi ona trebala ići na čisti lim (što je u slučaju pragova nemoguće dobiti), te da na sebe povlači vlagu ako voda prodre do nje.
Za ovo mi je rečeno da nisu potrebne nikakve boje preko njega za dodatnu zaštitu, ali isto tako može se farbati preko njega.
Wurth-ov proizvod i Antioksidin nisam vidio u trgovinama gdje sam bio, možeš li mi reći što piše na njemu, tj. je li mu svrha jednaka kao i Kelfosu?
Cijena ovoga je oko 145-155kn/L kako se kreću cijena Wurth-ovog ili tog Antioksidina?
« Zadnja izmjena: 14 Rujna, 2017, 20:38:49 Tori »

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
« Odgovori #5 : 14 Rujna, 2017, 20:48:02 »
Mislim da je wurth 250
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline ivmatic86

« Odgovori #6 : 15 Rujna, 2017, 10:39:21 »
Bilo dobro bijat priko svih, jer ovo daje učinak "novog metala " koji ponovo može zaruzinavit. Ja namažen 1 sloj i pričekan da se osuši, pa onda ponovin. Prije bojanja pobriš nrpon sa acetonon i dobro je. Antioksidin 0.25l 15 kn, 1l oko 45-50kn. U pragove ovo nemoj štrcat. U njih nalij staro ulje pomišano sa voskon za pragove i malo benzina (da smanji viskoznost). Benzin ishlapi i ostane trajno masna unutrašnjost pa ruzina ne probija.
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!