Mislim da nitko od vas ne bi trebao kolegu Bellofa krivo shvacati; covjek samo kaze istinu na hladnokrvan, surov nacin. Sto se tice "zanimljivosti" E21, s obzirom na kolegino iskustvo u BMW svijetu, ljubav prema "racing" autima/modelima, dobro zna sto govori i na sto pri tom misli. E21 nije neko preuzbudljivo auto koje ce donijeti neka "vau" uzbudenja vlasniku, ali je sasvim ok auto za provozat se i gustat u necemu sto i nije vise toliko cesto na cesti. ALI, bas tu se namece pitanje, s obzirom na sve to, koliko ima smisla trositi zivce, trud i novce na nesto sto ce ti pruziti isti efekt kao isto takvo uredno auto za puno nizu cifru? Lijepo je nesto sredivati, uredivati, na kraju svega toga diviti se tom nekom zavrsenom projektu, ali iskreno, ni jedan takav projekt nije ni blizu tvornicki ocuvanom modelu na kojeg si nabacio volan, felge ili sjedala i uputio se negdje na voznju. Zasto? Zato jer u Hrvatskoj postoji max 5 majstora koji ce auto odraditi po propisu i kako treba; zato jer ti je uvijek u glavi onaj krivi var ili neka neispravljena greska koja lezi negdje pod bojom ili zastitom, i bez obzira na to koliko si pazio ili tko ti je radio.
Ja sam svog 320/6 kupio za 2500kn, neudaranog, sa par hrdavih dijelova na karoseriji, sitnice; i bez obzira na sve to, i bez obzira na sav trud, paznju, konstantno setanje po rodakovoj garazi koji mi je radio auto, popravljanje gresaka, nadgledanje, biranje najkvalitetnijih materijala, karoserija je ispala 85% onoga sto sam ja htio. ( iako u mojoj temi i svi oni koji su je vidjeli, izgleda skoro savrseno). Tko god kaze da je uspio odradit projekt bez dijela bacenog novca, zivciranja, zelje za odustajanjem i da je na kraju bio 100% zadovoljan-laze. Sa lakiranim autom i unutarnjom zastitom na podu bio sam na cifri od 17500kn; bez kedera, tapeciranja, branika, ovjesa sitnica i jos sto ostalih pizdarija koje je tek trebalo naruciti.
Ovdje se postavlja pitanje; s obzirom na prozivljeno, odradeno, svo iskustvo sa sredivanjem auta, sto reci vlasniku? Bravo, divno, krasno, ajde, super, odlicno, gustat ces, nema osjecaja do toga, bla, bla, bla, jer nas ionako boli ku*rac kad je tude i trose se tudi zivci, trud i novci, ili ipak upozoriti na sto ga u buducnosti ceka i da dooobro razmisli o tome.
Ja i dalje stojim pri tome da je auto jedan od najranijih primjeraka 320 sestaka, toliko rani model da je jos imao oznaku koju je koristio 320/4 model i da je samim time zanimljiv nekad, nekome kao neki djelic automobilske povijesti; ali da vas ceka muka bozja sa ovim autom-ceka vas. Trul lim oko sajbi gdje su trostruki limovi, probivene mulde na mjestu blize kabini, propali bocni limovi mulde pod blatobranima i raznorazne standardne bolne tocke E21 modela koje vas sigurno cekaju predvidaju spasavanje ovog modela samo na nacin da se auto na svim tim mjestima raspunta i rastavi kao na lego kockice i istim redosljedom uz koristenje novijih materijala vari i sastavlja. U suprotnom cete imati samo bacene novce u auto koje ce za 5 godina procvjetati i biti jos gore. Eto toliko od mene. Jos jednom, za sve savjete, dijelove itd. sam na raspolaganju