Dakle, na mome Mercedesu 280 SEL iz 1970.godine, poklopac ventila je popriličan komad metala koji odmah pada u oči kada se podigne hauba. Kako je s vreemenom oksidirao i ne izgleda više baš najljepše, pokušao sam ga malo osvježiti s mesinganom četkom na brusilici kako bih skinuo gornji sloj nečistoća i taloga.
Nećistoću sam skinuo, ali površina ne izgleda puno bolje. Tada sam slučajno na jednom mesto malo pojačao pritisak četke i pojavila se lijepa svijetla površina aluminija. To mi se svidjelo pa sam jedan dio poklopca tako "obradio". No nakon pola sata sam shvatio da to možćda i nije najbolja ideja jer, istina, površina se sjaji, ali je vidljivo hrapavija, vide se tragovi četke zavisno od smjera kojim su četkale i bojim se kako će to izgledati nakon nekog vremena.
I što sada ?
Da završim do kraja, ili da probam nešto drugo?
Sutra ću odnijeti poklopac majstoru koji se bavi aluminijem da ga pitam za savjet. Možda bi pjeskarenje staklom dalo bolje rezultate?.
Ne bih želio polirati da ispadne jako sjajno jer mi je to malo previše "pimp my car style".
Imate li savjete i iskustva po tome pitanju ?
Stanje kod kupovine auta

Stanje prije čiščenja

Stanje nakon čiščenja

Varijanta s poliranjem koji ne bih želio (ako ne moram)