Autor Tema: Prica o dvije Sierre  (Posjeta: 7627 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Igor V.

• Antique Member
  • Spol: Muški
    • OTK Ivanić
  • Vozilo:: AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE
Odg: Prica o dvije Sierre
« Odgovori #15 : 18 Ožujka, 2018, 11:22:38 »
 Jel imas kakvih slika sa scena?
Ili nesmijes ih postaviti?
Dobra tema!

:good:
AR Giulia 1300 TI ; Fiat 128 Sport Coupe ; Autobianchi A112 ELITE

Offline goran16v

« Odgovori #16 : 18 Ožujka, 2018, 16:55:52 »
Imam nesto, ali kao sto si napisao ne smijem ih postaviti.

Offline sven

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: youngschool punoljetnici
« Odgovori #17 : 20 Ožujka, 2018, 14:58:43 »
Gorane, hvala na ovoj meni vrlo zanimljivoj foto-priči; ne samo da sam dobio uvid u cjelokupno korištenje vozila u filmu, što me oduvijek interesiralo, nego me zaintrigirao i glavni protagonist cijele priče.
Interesantno je da se svuda po internetu navodi da je Marchand koristio Alfa Romeo u tim suludim i provokativnim vožnjama po Sarajevu. Jedino u ovom intervjuu povodom snimanja filma razjašnjeno je da se radilo o Sierri: https://www.oslobodjenje.ba/o2/kultura/film/paul-o-paulu-covjek-koji-je-volio-mrtvacnice

Obzirom da općenito dosta obraćam pažnju na aute u filmovima, moram primijetiti i pohvaliti trud i dosljednost u "izradi" auta-dublera. Tim više jer se radi o 30+ godina starim autima a nerijetko i kad se snima s novim, serijskim autima nisu u stanju koristiti dva identična. Čak ste išli toliko daleko da se obraćala pažnja i na kolor stakla, dezen na sjedalima, radio itd. što sumnjam da itko primijeti na filmu. :hi:
Šteta da su na neki način uništene dvije Sierre u tako izuzetnom stanju ali - kako ono znaju reći glumice koje se (rado) skidaju na filmu - "Sve za umjetnost." :biggrin:
Mislim da bi svakako trebalo sačuvati barem jednu, radi se o replici auta koji ima svoje mjesto u ratnoj povijesti Sarajeva a uz to se radi i o odličnom youngtimeru. Interijer uredite iznova, limariju popravite a ostalo neka ostane.

Evo još ponešto o Marchandu i filmu: https://www.oslobodjenje.ba/o2/kultura/film/alfa-romeo-slamnati-sesir-i-stonesi

Offline goran16v

« Odgovori #18 : 21 Ožujka, 2018, 01:26:11 »
Gorane, hvala na ovoj meni vrlo zanimljivoj foto-priči; ne samo da sam dobio uvid u cjelokupno korištenje vozila u filmu, što me oduvijek interesiralo, nego me zaintrigirao i glavni protagonist cijele priče.
Interesantno je da se svuda po internetu navodi da je Marchand koristio Alfa Romeo u tim suludim i provokativnim vožnjama po Sarajevu. Jedino u ovom intervjuu povodom snimanja filma razjašnjeno je da se radilo o Sierri: https://www.oslobodjenje.ba/o2/kultura/film/paul-o-paulu-covjek-koji-je-volio-mrtvacnice

Obzirom da općenito dosta obraćam pažnju na aute u filmovima, moram primijetiti i pohvaliti trud i dosljednost u "izradi" auta-dublera. Tim više jer se radi o 30+ godina starim autima a nerijetko i kad se snima s novim, serijskim autima nisu u stanju koristiti dva identična. Čak ste išli toliko daleko da se obraćala pažnja i na kolor stakla, dezen na sjedalima, radio itd. što sumnjam da itko primijeti na filmu. :hi:
Šteta da su na neki način uništene dvije Sierre u tako izuzetnom stanju ali - kako ono znaju reći glumice koje se (rado) skidaju na filmu - "Sve za umjetnost." :biggrin:
Mislim da bi svakako trebalo sačuvati barem jednu, radi se o replici auta koji ima svoje mjesto u ratnoj povijesti Sarajeva a uz to se radi i o odličnom youngtimeru. Interijer uredite iznova, limariju popravite a ostalo neka ostane.

Evo još ponešto o Marchandu i filmu: https://www.oslobodjenje.ba/o2/kultura/film/alfa-romeo-slamnati-sesir-i-stonesi

Dilema Sierra i Alfa je razjasnjena tokom priprema za film, a po autenticnim fotkama se vidi da su natpisi o trosenju metaka i smrtnicima koji pozdravljaju ipak bili na Sierri. Osoba za koju je emotinvo bio vezan i koja je bila neposredni svjedok je bila s nama cijelo vrijeme (mene zapravo zna od kad sam bio dijete). Sierru je vozio prvih mjeseci opsade, kad se film i desava.
Alfu, 164, a ne 146 jeste dovezao iz Verone, ali tek nakon sto se Sierra raspala i kasnije je po njoj postao poznat.

Sto se identicnosti tice, cilje je bio pribliziti sto je vise moguce, jer nikad ne znas sta ce sjevnuti na kameri, na sta ce ici krupo itd, a i ja sam pomalo detaljista.
Sto se Sierra tice, da su bile u losijem stanu ili ne bi izdrzale ili bi bilo velikih problema tokom snimanja, ako nista neka s vecom kilometratom bi prodimila plavo. Nazalost sudbina filmsih auta je intenzivno ruiniranje, svaki put kad se snima iznutra u autu imas direktora fotografije, nekoga iz gripa i sarfera u gepeku. Ni sam ne znam koliko puta se skidalo suvozacevo sjedalo. Kad se tak krcaju u brzini niko ne pazi hoce li je nesto nogom odvalio ili uprljao. Vrlo brzo auto izgleda jadan i prljav iznutra, a zbog kontinuiteta se ne dira.
Nije jos odluceno sta sa njima, nema racunice popravljati, jedino jednu ostaviti kako jeste kao memorabiliju a filma, ali daleko smo mi od takvih poteza, osim sto to malo koga interesuje stvara trosak.

Offline radnik-os

• Senior member
  • Vozilo:: bmw 2002-u nastajanju,truljavi tristac..ali pali
« Odgovori #19 : 21 Ožujka, 2018, 09:19:11 »
Hvala na ovom odličnom postu.Uz zanimljive tehnikalije,i super priča za koji nikada nisam ćuo.
Svakako namjeravam pogledati film :thmbup: :hi:
Tko izgubi dobitak,dobije gubitak!

Offline Darjan

« Odgovori #20 : 26 Ožujka, 2018, 20:54:20 »
Jako zanimljiva tema! Imaš li možda koju sliku originalnog automobila iz ratnog razdoblja?
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline goran16v

« Odgovori #21 : 26 Ožujka, 2018, 21:03:38 »
Nazalost nemam, i ovih par su zapravo screen printovi sa video klipova.