uglavnom , jucer i danas mi dosadno., pa sam napravio nest kaj sam dao napraviti covjeku koji se bavi metalom i limarijom. on nije evo godinu i pol nist napravio, pa mi dosadilo , pa sam odlucio ja napraviti (bonus je sto mu mogu reci da sam gotov, i da ne moram nist platiti , kad vec on nije htio to napraviti u razumnom roku, a dao si truda sve izmjeriti i uzeti mjere).
daklem, taunus je imao ala pragove ko buba izmedju blatobrana. to je imao samo u special i deluxe opcijama , al auto dize brutalno , i ljepse izgleda (provjerite po netu). ovaj moj je special (po mjenjacu na stupu volana , vise kroma , radio i hladjenje itd), al pragova nije bilo. bilo je tragova vijaka po ostacima pragova al nije ih bilo... pa sam u dosadi odlucio napraviti ih sam. realno. 4 sata posla i napravljeni su. prvo sam dao napraviti profile (L profile 40x40 mm), cetvrtinu cijevi polumjera 40 mm i od toga je plan napraviti pragove.
ovo su profili :

prvo profil jedan posarafio uz prag, uz njega zavario 400 mm flah koji ce mi drzati profil uz blatobrane, i na njega zbusio rupu i zavario vijak koji ce drzati blatobran i prag :

to dvoje sam spojio s l profilom drugim koji spaja kraj praga s rubom flaha ,ak udaljeno cca 60 mm jer kad obli dio dodje , da ima fini prelaz i konturu :

zadnju stranu sam spojio i isto napravio rub :

vozaceva strana :

skinuti kosturi praga (cca 80 posto posla odradjeno) :

onda sam popunio prag :

nakon malo flapanja , sam usarafio ih :
prije , bez pragova :

i pragovi , kak stoje :

to je to od limarije. jos sam par rupa po podu grdo povario , jer tak mora biti i flahove nasarafio, sad ce na njih ici poljepiti zvucnu izolaciju , tepih , naci siceve i iznutra je ratanje gotovo :D

ima jos napretka, u dva tjedna sam napravio vise neg u godinu dana... brijem da cu u 9 mjesecu fakat vozikat se s njim na kaj su jeli nasi stari :)