Autor Tema: ALPINA  (Posjeta: 62613 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Darjan

Odg: ALPINA
« Odgovori #150 : 10 Veljače, 2022, 12:11:36 »
Nije original ali je zaslužia da ga se pogleda.

Krasan auto. Bila mi je odlična, a kako vrijeme prolazi, sve je bolja i bolja.

Koliko joj je skočila cijena od prodaje, to je čudo, to vrijeme je očito bio zadnji voz da se uhvati kocka šestak za razumnu lovu.
« Zadnja izmjena: 10 Veljače, 2022, 12:14:17 Darjan »
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline Bellof

« Odgovori #151 : 10 Veljače, 2022, 14:46:57 »
Kako misliš skočila cijena od prodaje?

Offline Darjan

« Odgovori #152 : 10 Veljače, 2022, 16:17:51 »
Kako misliš skočila cijena od prodaje?
Negdje oko 2015. se prodavala za 4k €, sad je ipak mrvicu skuplja.
"Ovdje postolar uči kirurga kako operirat slipo crivo, kirurg fudbalera kako igrat fudbal, a fudbaler postolara kako radit postole."

Offline TomoV

« Odgovori #153 : 10 Veljače, 2022, 16:53:34 »
Baš jucer pričam sa prijateljem. Kockica 318i u ne baš bajnom stanju plaćena 4000 EUR. Solidni primjerci 325i su od 10000 EUR na više. Taško je naći kupe a da nije ubijen.

Offline Bellof

« Odgovori #154 : 10 Veljače, 2022, 19:04:32 »
Negdje oko 2015. se prodavala za 4k €, sad je ipak mrvicu skuplja.

Auto je prodavano od prvog i drugog vlasnika oko tog iznosa samo da je sad u prodaji to mi je prvo šta čujem jer koliko znam Božo ne misli prodavat je.
Ako pričamo "kad bi" sad išla u prodaju to je drugi par postola.

Offline Bellof

« Odgovori #155 : 10 Veljače, 2022, 19:16:18 »
Baš jucer pričam sa prijateljem. Kockica 318i u ne baš bajnom stanju plaćena 4000 EUR. Solidni primjerci 325i su od 10000 EUR na više. Taško je naći kupe a da nije ubijen.

Još ako imaju egzotične dijelove na sebi brzo to ide u nebesa, ima još jedna kocka kabrio sa M3 e46 agregatom i ostalim ludorijama na sebi, vrhunski posal ali to nije tema pa nekom drugom prilikom.

Offline Darjan

« Odgovori #156 : 10 Veljače, 2022, 21:07:39 »
Auto je prodavano od prvog i drugog vlasnika oko tog iznosa samo da je sad u prodaji to mi je prvo šta čujem jer koliko znam Božo ne misli prodavat je.
Ako pričamo "kad bi" sad išla u prodaju to je drugi par postola.

Nisam spominjao da je u prodaji, samo sam se osvrnuo na rast cijena kocki, bio opravdan ili ne.

Online sigmafahrer

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Citroen CX, Mitsubishi Sigma, Jaguar XJR
« Odgovori #157 : 10 Veljače, 2022, 21:51:22 »
Bit će tako i sa E36. Za ovoga 325 naš kolega Mtech I je već imao prilika dobiti 20 000 eura, ali nije ga dao.

The following users thanked this post: Optimista

Online sigmafahrer

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Citroen CX, Mitsubishi Sigma, Jaguar XJR
« Odgovori #158 : 11 Ožujka, 2022, 20:29:20 »
Možda ste već pročitali, ali neka ostane i ovdje zabilježeno : Alpina je poslije gotovo 60 godina izgubila samostalnost i ovih dana je preuzeta od strane BMWa. Do 31.12.2025. će se Alpina auti još raditi u Buchloeu, a onda se gotovo sve seli u München. Sa tristotinjak zaposlenih i oko 120 milijuna eura prihoda godišnje nikad nisu bolje poslovali, ali boje se pada u godinama koje slijede. Burkardovi sinovi Andreas i Florian za razloge prodaje navode opstanak branda Alpina u ovim burnim vremenima za auto industriju. Dobre strane ove prekretnice vide u tome što će se moći posvetiti svojoj povijesti, odjelu klasičnih Alpina, restauracijama oldtimera i youngtimera. Dok će BMW svoju tehnologiju budućnosti moći okititi i značkom Alpine. U Münchenu su obećali da će 2026. godine zbrinuti sve zaposlenike Alpine i ponuditi im odgovarajuća radna mjesta u BMW pogonima.
Činjenica je da otkako se stvoritelj Alpine, tata Burkard okrenuo proizvodnji vina i umirovio, nema više tog entuzijazma i inata u Buchloeu, pa je ovo bilo kad tad za očekivati. Meni je iskreno žao zbog ovoga, kao da vidim da će Alpina znak proći kao i onaj "M" od BMW Motorsporta, razvodniti se i izblijediti. No, ovo sa Alpinom je u odnosu na ostala događanja ovih dana ipak manje bitna vijest.
« Zadnja izmjena: 07 Ožujka, 2024, 15:57:43 sigmafahrer »

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #159 : 11 Ožujka, 2022, 21:11:46 »
Nažalost, tuning kuće su stvar prošlosti kao i hrpa drugih stvari. Možda i zbog samog forsiranja struje gube svoj smisao. Mračna vremena stižu, možda i povratak u pećine.
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline jeep frik

« Odgovori #160 : 11 Ožujka, 2022, 22:26:57 »
Nažalost, tuning kuće su stvar prošlosti kao i hrpa drugih stvari. Možda i zbog samog forsiranja struje gube svoj smisao. Mračna vremena stižu, možda i povratak u pećine.
Nedaj Bože! Kod nas par riječi o tome!
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=auto&id=2346418&index_ref=naslovnica_auto_prva_m

Offline djagat

« Odgovori #161 : 21 Travnja, 2022, 17:16:08 »
Nazalost istina....sad ce biti "Alipina"na svakome cosku  ;D

Offline Bellof

« Odgovori #162 : 22 Travnja, 2022, 00:13:38 »
Neće, bit će još manje, jer će izgubit ono šta je imala do sad isto ko i drugi.

Offline tomtom

« Odgovori #163 : 22 Travnja, 2022, 06:22:27 »
Jučer mi se frend pohvalio da mu nećak slaže repliku Alpine e21......pred Uskrs kupio Alpinin motor 2.8 za 1700 europskih novaca......
Živi bili pa vidili, momka ne poznam, mladac neki, al po pričama od prije dovoljno zaluđen da ide u to.....
Kad popijem pet gemišta, fićek ide kao ništa, nema brda nema zavoja, policija neka maše.....

Offline Bellof

« Odgovori #164 : 22 Travnja, 2022, 14:05:50 »
Ako je originalan motor dobro je trgova