Kako to da B6 ima BMW znak?
Pravo pitanje bi bilo zašto onaj makedonski ima Alpina znakove. Svaki original Alpina auto je izlazio sa BMW okruglim znakovima na haubi motora i poklopcu prtljažnika, zbog takvog dogovora sa BMWom. Alpina znakovi su bili natpisi "ALPINA" na prtljažniku, zatim poklopci felgi i dalje u motornom prostoru i interijeru. Od sredine 90ih su se mogli kupiti zamjenski okrugli logo za haube, ali nikada nisu ugrađivani u Buchloeu na nove aute.
Par komada na auto Scoutu. Čak i nije skupa po mnogima najbolja linija E39
https://www.autoscout24.hr/lst/alpina/b10/ve_v8
Po meni je to dobar izbor i dobar odnos uloženo/dobiveno. Za 30 t€ dobiješ solidnu oldschool Alpinu sa V8 motorom. E sad to "najbolja linija" od petica? Ne znam baš, meni je E39 prenov, zadnji što prolazi od starijih je E34. O izgledu petica sam na forumu već pisao, pa da ne pišem ponovo, samo kopiram jer nisam promijenio mišljenje :
"Kad smo kod petica, meni najljepša petica ikada E28, iza nje E12, pa E34. Na E39 se izgubila sva elegancija prethodnih modela, osim Hofmeister - knicka ne vidim ništa lijepo na tom autu. Apsolutno najružnija petica ikada je E60, Arcangelijev i Bangleov rad koji je dobar da se što prije zaboravi. E sad da ne bude što noviji-to ružniji: F10 nije ljepotan ali svakako veliki korak naprijed što se tiče izgleda. Odigran na sigurno. G30 logičan nastavak.
Kad smo kod M modela, E28 i bez M dodataka izgleda 1a. E34 mi je najskladniji M od svih petica, nema pretjerivanja, sve na svom mjestu. E39 M prenabildan, prenapuhan, ali eto rekao bih M paket je "spasio" inače bezličan dizajn. E60 ne spašava ni stotinu Mpaketa, odskače u negativnom smislu od svih petica prije i poslije. Dakle govorim samo o izgledu, ne o tehnici."