Radovi malo sporije napreduju, al se radi nešto.
DOHC je evakuirao motorni prostor karavana uz pomoć prijatelja jedno popodne.

Sljedeće na dnevnom redu je izvaditi OHC iz hatcha da DOHC može sist na njegovo misto.
Međutim, i tu sam naletio na problem. Čini se da neću moći prebaciti samo motornu instalaciju kako sam planirao, već da ću morati prebacivati kompletnu instalaciju iz kravana u hatcha da bi to sve radilo. Još uvijek tražim način da to izbjegnem, pa ako ima netko kakav savjet kako, bio bi jako zahvalan.
Da pojasnim, ako se nađe netko ko može dat savjet:
Kako je hatchback model sa OHC i na karburator, nedostaju mi dva konektora na koje bih trebao prespojiti struju od DOHC-a. Ogolio sam sve kompletno i još nisam našao da postoji čvorište/konektori na kojima bi u potpunosti mogao odvojiti struju motora od ostatka instalacije auta. Nisam siguran da je uopće moguće.
Konektori struje motora na DOHC:

I isti takvi na OHC, al samo jedan:

Svaka pomoć je dobrodošla. Riješit će se svakako, samo bih volio izbjeći prebacivanje baš komplet instalacije, al ako ne bude išlo drugačije, ići će tako.
Što se tiće plave, u stanju je mirovanja, čeka da se uredi 2.0 OHC i upari sa T9 getribom, još se nabavljaju neke sitnice za osvježit motor. U planu je obnova glave, sve nove brtve, pumpa vode/zupčasti/prstenovi, itd. O tom nadam se budemo ubrzo pisali🙂