Autor Tema: Bmw e39 525tds  (Posjeta: 21234 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Domini

• Junior member
  • **
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Bmw e39 525tds
Bmw e39 525tds
« : 13 Listopada, 2021, 21:38:07 »
Evo prije par mjeseci sam dosao u priliku kupiti e39 525tds od prvog vlasnika koji ga je diveo novoga iz nj te je nazalost nedugo nakon kupnje protukao motor te stavljen drugi motor i kompletno nanovo slozen mehanicki
Sada sam u nedomici dali da idem dalje sa slaganjem ili da trazim drugi jel ima posla oko limarije i trebalo bi ga cijeloga prelakirati jel znm da ovi auri mogu biti rupe bez dna a kada sam gledao ovaj je bio medu boljima te bi sada trebao savjet sta i kako dalje jel sam ga uzeo za gust i lagano cruise
ali koliko sam cuo od par ljudi sada neznam jel istina ili nije da je u ovoj kombinaciji opreme boje i motora dosta rijedak
Boja je Montreal Blau

S339Shadow-Line

S401Lift-Up-And-Slide-Back Sunroof, Electric
S411Window Lifts,Electric,Front/Rear
S415Sun-Blind, Rear
S428Warning Triangle And First Aid Kit
S430Interior/Outside Mirror With Auto Dip
S431Interior Mirror With Automatic-Dip
S441Smoker Package
S473Armrest Front
S488Lumbar Support, Driver And Passenger
S494Seat Heating Driver/Passenger
S628Communication Pack
S629Car Telephone (GSM) W Card Reader, Front
S666Radio BMW Business CD
S500Headl.Washer System/Intensive Cleaning
S520Fog Lights
S522Xenon Light
S534Automatic Air Conditioning
S540Cruise Control
S548Kilometre Speedo
S555On-Board Computer V With Remote Control
S320Deleted, Model Lettering
S354Windscreen, Green-Tinted Upper Strip
S801National Version Germany/Austria
S863Dealer List Europe
S879On-Board Literature, German

« Zadnja izmjena: 13 Listopada, 2021, 21:40:09 Domini »

Offline jeep frik

Odg: Bmw e39 525tds
« Odgovori #1 : 13 Listopada, 2021, 22:47:02 »
Koliko znam to su OK motori imao sam ga prilike isprobati u Omegi. Neznam puno iskreno ne preferiram Bmw dizel, ali ako je održavan i od prvog vlasnika valjda to nešto znači. Isto tako radi više info nisi napisao ni godište ni kilometražu, niti konkretno naveo probleme limarije uz priložene slike. Neznam što bih rekao o kombinaciji rijeđi je e34 i e36 u toj boji. Na slici ne izgleda loše pa eventualno riješiti te limarske probleme i voziti naravno ako je mehanički ispravan! Pozdrav.
« Zadnja izmjena: 13 Listopada, 2021, 22:59:36 jeep frik »

Offline old dog

« Odgovori #2 : 13 Listopada, 2021, 22:59:07 »
Tds i nije neka sreca. Imao sam e36. Slagao sam motor, jedva sam glavu čitavu uspio nac. Ako ne dize temperaturu nadaj se sa će tako i ostati.
Po meni je malo preslab  za u e39.
///// uno 1.9 TD

Offline Domini

• Junior member
  • **
« Odgovori #3 : 13 Listopada, 2021, 23:08:32 »
God je 1998 a na satu ima 375.000 sta je potvdeno jel sam dobio masu papira od njega a ubacen je motor kompletan sa 150.000 sa potvrom iz adaca te je bio kompletno rastavljen i promjenjene karike lanac lezaji radi toga da se ne ponovi kao sa prvim da okrene lezaj i stavljena je na njega turbina interkuler i kompletno hladenje sa 3.0d  promjenjen zamasnjak jel je stari bio ubijen kompletno i kompletno struja je radena na novo jel je bivsi vladnik nesto cackao pa sam uspio nac kompletnu struju od njega  u njemackoj jel sam sve gore nabavljao zbog toga sta kod nas nema bas nesto dobrih dijelova oa sam radije iz nj jel me jeftinije ispalo iz nj nego sve kod nas nabaviti
A slike od ispod auta nemam nazalost no tipicni problemi pragovi i zadnji blatobrni nesto sitno  par tocki
Sa time da je bivsi vlasnik i ja smo se skoro posvadali jel je on htio platiti motor jel je auto prije 10.000km imao generalku pa kada smo otvorili motor stari ispostavilo se da je samo predihtan motor i to naplaceno masne novce
« Zadnja izmjena: 13 Listopada, 2021, 23:22:23 Domini »

Offline Domini

• Junior member
  • **
« Odgovori #4 : 13 Listopada, 2021, 23:18:28 »
Tds i nije neka sreca. Imao sam e36. Slagao sam motor, jedva sam glavu čitavu uspio nac. Ako ne dize temperaturu nadaj se sa će tako i ostati.
Po meni je malo preslab  za u e39.

A znm ja ga nisam uzeo za brzinu nego lagano 60 na sat i uzivanje da sam uzeo nesto jace posto znm sebe divljao bi sa time jel imam samo 21 god 😂😂 pa sam onda uzeo ovo da nmg divljati ili da me divljanje skupo kosta

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #5 : 13 Listopada, 2021, 23:21:16 »
Što želiš od auta? Kakvo slaganje? Auto ima složen motor i mehaniku kao što si napisao... Lakiranje? Čemu? Ako je svakodnevni auto, lakiranje je po meni nepotrebno, barem sudeći po slikama. U slučaju da ga misliš čuvati kao nekakvog klasika, mislim da se ne isplati.
Ja sam 4 godine vozio redizajna i nisam imao nikakvih problema ( osim senzora zatvaranje prednje haube koji je palio alarm - iskopčan senzor je riješenje ). U sjećanju mi je ostao kao jako udoban i kvalitetan auto. Ne znam...ovisi o željama i potrebama.
Ima prijatelj jednog tds-a u Zaprešiću kojeg je sad lakirao ( srebrno ) sa malo boljom opremom i na prodaju je...pa ako netko želi bacit oko nek se javi...

Offline Domini

• Junior member
  • **
« Odgovori #6 : 13 Listopada, 2021, 23:28:42 »
Što želiš od auta? Kakvo slaganje? Auto ima složen motor i mehaniku kao što si napisao... Lakiranje? Čemu? Ako je svakodnevni auto, lakiranje je po meni nepotrebno, barem sudeći po slikama. U slučaju da ga misliš čuvati kao nekakvog klasika, mislim da se ne isplati.
Ja sam 4 godine vozio redizajna i nisam imao nikakvih problema ( osim senzora zatvaranje prednje haube koji je palio alarm - iskopčan senzor je riješenje ). U sjećanju mi je ostao kao jako udoban i kvalitetan auto. Ne znam...ovisi o željama i potrebama.
Ima prijatelj jednog tds-a u Zaprešiću kojeg je sad lakirao ( srebrno ) sa malo boljom opremom i na prodaju je...pa ako netko želi bacit oko nek se javi...

Nije bas svakodnevni auto  vise stoji u garazi i samo kada je vani lijepo vrijeme se vozim sa njime
Zelim doslovno da bude kao nov jel vec je bio lakiran ali nije dobro napravljen posao boja uopce ne izgleda isto kod zadnjih blatobrana je vise ljubicasta nego plava i cijeli je zgreban i stuckan ali u skladu sa godinama ali pragovi najvise brinu jel kada smo dizali ga poceo je kit pucat a na lijevoj strani je dizalica bila usla malo u njega
O udobnosti necu ni pricat  preudoban auto i kvalitetan dosta
I osjeca se tezina auta kada ga vozis
Vise bi ga volio imati kao ajmo rec vikend auto jel za daily auto imam fabiu 1.9TDI slozenu na 160ks
« Zadnja izmjena: 13 Listopada, 2021, 23:32:09 Domini »

Offline Bellof

« Odgovori #7 : 14 Listopada, 2021, 08:50:01 »
Riješi se ti tog smeća, niti je prijašnji vlasnik vodia brigu niti su na autu originalne komponente.

The following users thanked this post: veky

Offline Zvonimir1985

• Antique Member
  • Vozilo:: švabe, talijan, englez te pokoji japanezer
« Odgovori #8 : 14 Listopada, 2021, 10:19:21 »
Oho...Mateo 2!

A nis...vjerojatno si fulao forum! Postoji i bmw forum...probaj tam!

The following users thanked this post: robert1, OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

Offline Domini

• Junior member
  • **
« Odgovori #9 : 14 Listopada, 2021, 10:57:54 »
Riješi se ti tog smeća, niti je prijašnji vlasnik vodia brigu niti su na autu originalne komponente.

Jedino sta se promjenilo na vozilu su felge bubrezi  i farovi ali sam dobio sve to uz auto bio a motor se vise isplatio staviti drugi nego ovaj slagati jel je prvi motor protuko zbog loseg majstora nazalost

Offline jeep frik

« Odgovori #10 : 14 Listopada, 2021, 11:33:27 »
Što reče Bellof, posumnjao sam i ja kad si napisao da su kitani pragovi! Ali ne kuzim tko tu koga mozda ne čitam dobro, što je s motorom? Na 150 tkm osvježen je-nije, stari-drugi motor!? Pa na 10000 kažeš!? Ne razumijem ništa! Ako je motor posložen plus spominješ struju i ulaganja u auto onda promjeni pragove, sredi rubove i lakiraj ga djelomično ili cijeloga ako treba! Ovo što boja nije ista znači u međuvremenu je popravljan, trknut i sl. Iako je riječ o maski i bubrezima kolega dobro kaže, auto je kemijan s neoriginalnim dijelovima tipa 3.0 te struja itd. Stoga možda i nije loša ideja se riješiti auta te kupiti tu po preporuci kolege već sređenog i gas ! A imaš Bmw Forum za više informacija! :thmbup:
« Zadnja izmjena: 14 Listopada, 2021, 11:49:40 jeep frik »

The following users thanked this post: Domini

Offline Domini

• Junior member
  • **
« Odgovori #11 : 14 Listopada, 2021, 11:55:13 »
Što reče Bellof, posumnjao sam i ja kad si napisao da su kitani pragovi! Ali ne kuzim tko tu koga mozda ne čitam dobro, što je s motorom? Na 150 tkm osvježen je-nije, stari-drugi motor!? Pa na 10000 kažeš!? Ne razumijem ništa! Ako je motor posložen plus spominješ struju i ulaganja u auto onda promjeni pragove, sredi rubove i lakiraj ga djelomično ili cijeloga ako treba! Ovo što boja nije ista znači u međuvremenu je popravljanj, trknut i sl. Dobro ti kažu da imaš Bmw Forum za više informacija! :thmbup:
Naci prvi motor je imao generalku prije 10000km i covjek dao racun ali je meni ni 2tj nakon kupnje protuko motor pa smo ga otvorili i vidjeli da je samo predihtan i da je okrenuo lezaj naci prijasnjeg vlasnika sam zvao radi toga i covjek je bio poludio jel je ostavio 13k kn na generalki koja nije napravljena zatim je nabavljen drugi motor sa 150.000 i napravljena generalka i izmjenjani lezaji lanac i jos xy stvari a limarija je radena bila radi hrdecovjek je zadnje bmatobrane bio kupovao i dao da se napravi i isto nije bas najbočje napravljeno pa sam isao kod susjeda koji radi limariju ako ocu da ga se napravi kako spada minimum je pragovi i zadnji blatobrani i trebalo bi ga cijeloga lakirati jel priprema nije dobro napravljena bila pa je napravio procjenu bio oko 1800 eura ako ocu dobar posao a ne ovako sfusano a dijelovi sa 3.0d sam ja stavljao od hladenja i svega jel ne zelim da zakuha da nebi razvalio ovaj motor jos a struju sam radio sa starim koji je inace autoelektricar i rekao bi da bi bilo lakse promjeniti komplet jel neke stvari na autu nisu radile bile
Pitao sam tamo ekipu bio dio kaze rijesi ga se drugi ostavi  zbog toga sam dosao tu pitati
« Zadnja izmjena: 14 Listopada, 2021, 11:58:32 Domini »

Offline old dog

« Odgovori #12 : 14 Listopada, 2021, 12:03:55 »
Aj ti za početak stavi negdje točku, zarez, veliko slovo.
Ovako ni glave ni repa.
A sto se tiče auta..kupi neki drugi koji nije baraka
///// uno 1.9 TD

Offline trajkeša

« Odgovori #13 : 14 Listopada, 2021, 12:26:54 »
He he nije valjda da se i u dojčland može zafušariti? Kako to? To evropoa

Offline jeep frik

« Odgovori #14 : 14 Listopada, 2021, 12:26:59 »
Kad si već utukao novce u njega onda ga sredi do kraja nemaš kaj razmišljati! Novce prodajom vratiti nećeš, a opet ćeš znati što imaš! :thmbup:

The following users thanked this post: Domini