Autor Tema: Kanal u garaži  (Posjeta: 7496 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivmatic86

Kanal u garaži
« : 05 Studenoga, 2021, 19:27:40 »
Evo ka šta naslov kaže tija bi napravit kanal u garaži... Neman iskustva sa gradnjon kanala, a po netu nalazin svašta. Zanimaju me vaša iskustva, dimenzije, materijali, nacrti i bilo kakve ideje koje mogu pomoč. Garaža je 2014 napravljena i skroz je suha, bez ikakve vlage. Vrata su otprilike standardne dimenzije, ali sa live i desne strane iznutra ima po još 0.5m, pa su konačne dimenzije poda 3.5mx6m i visina 2.70m. Volija bi da kanal ima neke police ili čak dodatno proširenje sa strane, tako da ima dosta mista. U kopanje neču krenit odma, zasad prikupljan ideje i slažen računicu koliko če me to zadovoljstvo koštat... Ajmo ideje  :drinks:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline old dog

Odg: Kanal u garaži
« Odgovori #1 : 05 Studenoga, 2021, 21:27:39 »
Iskopaj uz temelje cijelom površinom poda u dubinu 2.5m. Onda dole ploča cca20cm, na gornjoj ploči pustiš otvor za kanal i imas cijelu prostoriju dole. Na mjestu di je kanal u toj donjoj prostoriji moraš imati onda podest visine 20-30-50cm (ovisi koliko si visok da bi ti odgovarala dubina kanala da se ne grbaviš ispod auta). To je onda top. Tako ima jedan bivši kolega u svojoj garaži koja je u sastavu kuće. Kopao je naknadno sve, isao ispod temelja i pojačavao. Sve u stijeni i na ruke kopao.
///// uno 1.9 TD

Offline werdas

« Odgovori #2 : 05 Studenoga, 2021, 22:27:23 »
Kad već slažeš računicu uzmi u obzir da ima dvostupnih dizalica za 1000e a vjerojatno bude tolko love potrošio na jamu...ponekad su i navozi super jer dignu auto dovoljno pa možeš ispod radit...

The following users thanked this post: Nero

Offline jeep frik

« Odgovori #3 : 05 Studenoga, 2021, 22:40:16 »
Vjerojatno on nema visinu stropa za dizalicu!

Offline OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #4 : 05 Studenoga, 2021, 23:02:42 »
Piše vam, 2,70 m  :punish2:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline jeep frik

« Odgovori #5 : 05 Studenoga, 2021, 23:17:01 »
Ja sam čitao, kasnije preskočio taj podatak od umora! Ali evo pogodio sam!

Offline Števa 071

« Odgovori #6 : 05 Studenoga, 2021, 23:32:28 »
To je nisko ttreba 3.5 M barem , moja je visine 4 M tako da mogu i kombi dignuti a i još mi ostaje prostora tako da treba biti 3.5 M

Sent from my iPhone using Tapatalk
elektrika i mehanika ,Ex Volvo servis.   http://www.autoklima-hrastinski.hr

Offline ivmatic86

« Odgovori #7 : 06 Studenoga, 2021, 12:27:32 »
Da, prenisko je za dizalicu, da ima visine, nebi se previše zamara kanalon jer če me svakako koštat više od 1000 eur. Malo me sttrah kopat uz zidove skroz da nebi počeli pucat i urušavat se s vrimenom. Moja garaža je srednja od 3 u nizu. tako da sa live i desne strane iman po 1 susida. :confused:
Yugo je više od vozila, to je statusni simbol!

Offline jeep frik

« Odgovori #8 : 06 Studenoga, 2021, 16:25:49 »
Nemrem ti puno pomoći slikama trenutno je auto iznad, uglavnom da se to izvesti, izbetonira se samo što je kod tasta močvarno područje pa izbija voda (jedno 10 cm) jer je beton porozan. Treba premaz tij.impregnacija. Stolar po struci sam je napravio daske. Iskopano na ruke. Neznam koliko je utrošeno.

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

The following users thanked this post: ivmatic86