Autor Tema: Retro Classics Stuttgart 2024.  (Posjeta: 9141 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sigmafahrer

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Citroen CX, Mitsubishi Sigma, Jaguar XJR
Odg: Retro Classics Stuttgart 2024.
« Odgovori #30 : 16 Svibnja, 2024, 16:52:31 »
Na RetroClassicsu je ovaj put jedan dio bio odvojen za izložbu pod nazivom "Tiefer, breiter, schneller" što je bila krilatica njemačkih ljubitelja tuninga osamdesetih godina, a znači "niži, širi, brži". Upadljivi su bili dva karakteristična predstavnika tog doba i tog slogana, Kadett Mattig i Golf Rieger.

The following users thanked this post: jeep frik

Online OVERDOSEDSPEEDJUNKIE

« Odgovori #31 : 16 Svibnja, 2024, 19:56:48 »
Kamei spojler na Rieger golfu  :biggrin:
NO GANDINI - NO LAMBORGHINI
Ima vozača....ima pilota....ali nema Senne
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #32 : 16 Svibnja, 2024, 20:46:17 »
Onaj crni na krovu iza?

« Odgovori #33 : 16 Svibnja, 2024, 21:37:30 »
Da, dio čuvenog X1 seta. Kao kinac nisam bio veliki ljubitelj Golfa jedinice ali s tim setom je izgledao svemirski, Dart Vader na 4 kotača  :biggrin:
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline jeep frik

« Odgovori #34 : 16 Svibnja, 2024, 21:48:10 »
U Minhenu sam jedan jedini put vidio RS plavi Golf 2 Rieger baza GTI, mislim 8v, prodavao se za tadašnjih 15 tisuća DEM. Kroz Karlovac je u prolazu zastao Crni Gsi 8v Rieger Njemačkih tablica, sjećam se da je naprijed imao 285 gume. Auto u živo pojava samo takva. Na Grobniku sam vidio crveni Golf 1 Rieger navodno je bio negdje u
 Slavoniji. Sve gore navedeno viđeno 90-ih godina. :good: :good: :good:

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #35 : 16 Svibnja, 2024, 22:32:51 »
Da, bili su atraktivni. Kako sam ja to volio, Koenig, Strosek Rieger, Mattig, Flossman, Folger, Mantzel. Sjećam se, ovdje oko Stuttgarta je svaki veći trgovac autima imao bar jedan takav
"Breitbau" auto. Imam i slika negdje. Ja sam pismima, poštom nešto dogovarao sa firmom WS Styling za takav široki set blatobrana i spojlera za mog prvog Caprija. Čak su mi i ponudili dobru cijenu ako bih nosio njihovu reklamu na autu. Ali ništa od toga, drugi prioriteti prevladali, pa se ukus promijenio, widebody auti skoro nestali sa scene. Mislim da su sad opet traženi.

« Odgovori #36 : 16 Svibnja, 2024, 22:38:49 »
U Zagrebu je jedno vrijeme bilo dosta proširenih, crni koenig SEC, lik je stavio neke kotače veće colaže pa je stražnji kraj bio dignut u nebesa  :nono:, crvani Koenig 928, tip je dolazio po susjedu s mog ulaza, žuti Koenig 928 parkiran kod one kuće koja je imala kulu, na uglu vukoarske i Držićeve, metalik crveni a kasnije srebrni Golf cabrio, žuta Renault Alpina itd.
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #37 : 16 Svibnja, 2024, 22:50:50 »
Taj žuti Koenig 928, jesu uz njega stajale i dvije Delte Integrale? U to vrijeme sam malo vozao bus i po Zagrebu, pa sam vidio negdje 928 u društvu Delti

Offline robert1

« Odgovori #38 : 17 Svibnja, 2024, 09:01:01 »
Taj žuti Koenig 928, jesu uz njega stajale i dvije Delte Integrale? U to vrijeme sam malo vozao bus i po Zagrebu, pa sam vidio negdje 928 u društvu Delti

Je, Mravac...
Screwed by Šarafoteka...www.scharafoteka.hr

Offline jeep frik

« Odgovori #39 : 17 Svibnja, 2024, 09:35:26 »
Žutog Koeniga 928 sam vidio na Jakuševcu, vlasnik malo deblji tip sa naočalama ga prodavao za oko 90000 DEM  negdje oko 88' godine.
« Zadnja izmjena: 17 Svibnja, 2024, 09:39:53 jeep frik »

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #40 : 17 Svibnja, 2024, 09:44:59 »

Offline dejanR

« Odgovori #41 : 17 Svibnja, 2024, 19:29:46 »
Je, Mravac...

U biti Mravunac. Osebujan lik koji je ima nekoliko dobrih modela i brdo krame...

The following users thanked this post: Števa 071

« Odgovori #42 : 17 Svibnja, 2024, 21:31:07 »
Je, sjećam se isto žute EVO, čini mi se da je motor bio izvađen.
Nakon Senne? Samo sjene.

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #43 : 17 Svibnja, 2024, 23:43:18 »

Offline sigmafahrer

• Antique Member
« Odgovori #44 : 18 Svibnja, 2024, 12:50:29 »
Cobra

Ovaj auto sam vidio ovdje i prošle godine, ali nekako u žurbi nisam registrirao o čemu se radi. Proletilo mi kroz glavu "netko je napravio sličan auto kao Cobrettijev", ali nisam ga zagledao. Tek sad vidim da nije sličan niti replika, nego baš auto iz filma. I ne samo to, nego je ovo baš auto iz scene sa parkiranjem iz filma "Cobra".
Vjerujem da se većina nas starijih sjeća tog filma iz 1986. Ja sam ga snimio na video kazetu i pregledao više puta, naravno kao tinejdžer bio oduševljen ležernošću i hladnokrvnošću Maria Cobrettija koji i tuži i sudi. I još na sve to taj cool auto na ulicama Los Angelesa. Realno, film je loš pa je tako zaradio mnoge "nagrade" za najlošiji film u više kategorija, ali tada to nisam znao. Film je bio toliko popularan u mom društvu da je moj kolega koji je inače znao sve u vezi Stallonea i Schwarzeneggera nakratko zaradio nadimak Cobra.
Auto je u originalu Mercury Coupe iz 1949. godine, a ovaj customizirani iz filma je bio uz Stallonea i Brigitte Nielsen prava zvijezda. Za potrebe filma su pronađena četiri ista Mercuryja iz 1949. i 1950., skraćen im je krov i bili su obojani istom bojom. Tri auta su za razliku od ovoga bili opremljeni zaštitnim kavezima i ostalom sigurnosnom opremom i sva tri su uništeni u stunt scenama. Četvrti je nekim čudnim putevima i transakcijama završio u jednom bavarskom mjestu, i na kraju kod sadašnjeg vlasnika. Nadam se da će još detalje koji su na autu u međuvremenu promijenjeni vratiti na one kako je izgledalo u filmu.

« Zadnja izmjena: 19 Svibnja, 2024, 23:06:39 sigmafahrer »

The following users thanked this post: jeep frik, Insima_RS