Danas nešto rijetkih i meni dojmljivih auta sa RetroClassicsa :
DEVIN SS Monza
Auto Billa Devina sa američke zapadne obale iz 1958. godine. Ovo je treći po redu auto od 15 napravljenih. Restauriran je od 2012. do 2017. god. Šasija je kao na svim SuperSport rađena u Irskoj, karoserija u USA, a motor je 4.6 V8 iz Corvette. Izvorno sa oko 220 ks, ali ovaj je dobio Holley karburatore i sada ima 283 ks. Ubrzanje je oko 4,5 sec do 100, a max brzina preko 240 kmh. Prešao oko 17 tkm, u zadnje vrijeme se vozi na povijesnim utrkama oldtimera. Prodaje se za 159 000 eura.

Drugi je isto lijep auto, Shelby Cobra Daytona. Naravno, sudeći po cijeni od 125 000 eura sigurno nije dio "Original Six" niti Continuation model, replika je na bazi Roadstera. Detalje ne znam, ali izgleda odlično.

Porsche 904 Carrera GTS
Meni jedan od najljepših Porschea. Nastao je kao 904, ali zbog poznate priče oko zaštićene nule u sredini od strane Peugeota prodavao se kao Carrera GTS. Osim kao cestovni auto vozio se od 1964. do 1967. u svjetskom prvenstvu sportskih auta, u evropskim brdskim natjecanjima i na njemačkim kružnim utrkama. Osim ukupnih pobjeda na Targa Floriu i u Monzi 1964. ovaj lagani sportaš je osvojio svjetsko prvenstvo po markama u klasi do dvije litre, a 1964. i u klasi prototipova. Inače ovo je prvi Porsche sa plastičnom karoserijom ojačanom pletivom od staklenih vlakana (BASF). Napravljeno je 106 komada sa 4cilindričnim, jedan sa šestakom i tri auta sa 8cilindričnim boxerom.