Autor Tema: Aluminijske cijevi  (Posjeta: 5677 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kile

Aluminijske cijevi
« : 13 Studenoga, 2006, 19:10:57 »
Jel zna netko gdje ima za kupiti aluminijskih cijevi?
Trebao bih za usisnu granu. Unutarnjeg promjera cca fi 40mm

Također bi trebao nekoga tko mi može popigati cijevi pod 90° i nekoga tko vari aluminij.

Offline Beri

• Senior member
Aluminijske cijevi
« Odgovori #1 : 27 Studenoga, 2006, 17:58:04 »
Cijevi od aluminija imas u Strojoprometu (cementara podsused).
Za piganje je malo problem jer je aluminij nezahvalan za piganje.
Bilo bi dobro naci koljena od aluminija pa ih spajat ali eto nisam se raspitivo o tome.

Ako ti treba nekaj od aluminija zavarit javi se meni, istina imam mig aparat i nisu prekrasni zavari ali cist pristojni. Cvrstoca pristojna. Radio sam nekaj sa frendom pa sam se nazavarivo aluminja. Trebali smo kupiti TIG aparat ali bio je preskup pa smo ureli MIG koji cist pristojno zavaruje aluminij.

Razmisljo sam o usisnoj grani i mislim da bi je mogo napravit.
Ako je varijanta z adva dupla vodoravna nikakav problem a ako je varijanta za okomite onda treba nabavit koljena. Raditi ususnu za jedan frgic je najveci problem jer tu vec igra mehanika fluida, da se  nebi nekaj zeznulo pa stvarali vrtlozi ili kondenzacija na stjenkama plus da kod takvih grana obicno prolazi voda radi grijanja.

Ako imas ideju bumo se dogovorili.

Offline kile

Aluminijske cijevi
« Odgovori #2 : 27 Studenoga, 2006, 18:34:53 »
Danas dolaze dva webera 40 dcoe (vodoravni). Dakle trebao bih grane za te dvije frge koje idu na 2.0 CIH iz rekorda.
Ovakve kao na slici;

Bi li mogao napraviti takve grane?

E sad me zanima koliko bi to naplatio kad bi ti radio i flande (prirubnice), a koliko bi me koštalo kad bih ja dao na CNC-u napravit flande, a da ti samo nabaviš cijevi i povariš.

Moram ti napomenuti da je izlaz iz frgi okrugao, a ulaz u glavu cetvrtasti, što znaci da bi cijevi vjerojatno trebalo malo zagrijati pa ih zaravnati na krajevima.

Brutalac

• Gost
Aluminijske cijevi
« Odgovori #3 : 27 Studenoga, 2006, 20:35:33 »
2 Beri: jel mi mozes reci di si kupio MIGa i kolko si ga platio?
Imam CO2 ali vec duze vrijeme razmisljam o MIGu... :o

Tracker

• Gost
Aluminijske cijevi
« Odgovori #4 : 27 Studenoga, 2006, 20:44:36 »
I mene zanima,za izradu grane,pošto imamo iste karbove,tj. razliciti su,al iste velicine,i isti motor :)

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Aluminijske cijevi
« Odgovori #5 : 01 Prosinca, 2006, 00:07:15 »
Citat: Mini Vlatko
2 Beri: jel mi mozes reci di si kupio MIGa i kolko si ga platio?
Imam CO2 ali vec duze vrijeme razmisljam o MIGu... :o

Hmmm, CO2 je MAG a MIG bi bio kad bi kupio bocu argona :D
A za zavarivanje aluminija mora imati mogucnost zavarivanja izmjenicnom strujom ili bar impulsnom  ;)