Autor Tema: Riješavanje od korozije(ruzine)  (Posjeta: 17367 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Doktor

Rije
« Odgovori #15 : 26 Studenoga, 2006, 11:37:05 »
Ima od Wurtha nekakav konvertor za hrdu, pa razno razni deoksidansi...ja sam koristio jedino Ferosan.
 :?  :P

Tracker

• Gost
Rije
« Odgovori #16 : 26 Studenoga, 2006, 11:37:56 »
Jel može malo više info o tome
Da ulijem u bazen pa cijelog kadetta umocim unutra  :P  :haha:

Offline kile

Rije
« Odgovori #17 : 26 Studenoga, 2006, 11:45:57 »
Ma kakvo vracanje metala iz hrde.
To je samo da ti pojede površinsku hrdu, koja je tek pocela nastajati.

Ovaj koji sam ja koristio se zove antikorozin (0,5l košta cca 20kn), i ja to jedino koristim kod uredivanja vilica i ostalih djelova podvozja, ali to nemoj ni slucajno koristit kod limarije, jer to nije dobra podloga za filer i lak.

Offline sale

• Antique Member
  • Spol: Muški
Rije
« Odgovori #18 : 26 Studenoga, 2006, 12:05:57 »
Citat: kile

Ovaj koji sam ja koristio se zove antikorozin (0,5l košta cca 20kn), i ja to jedino koristim kod uredivanja vilica i ostalih djelova podvozja, ali to nemoj ni slucajno koristit kod limarije, jer to nije dobra podloga za filer i lak.

jel to mozda tekucina koja slici na vodu ali smrdi na pokvarena jaja?  :haha:

ja sam imo nesto, al se ne sjecam kak se zvalo... kad je to bilooo  :?

crank

• Gost
Rije
« Odgovori #19 : 26 Studenoga, 2006, 16:29:51 »

antirost sprjecava daljnju oxidaciju i postaje podloga za kit,ali se bas mora bobro ocistiti to mjesto,ucinkovit je samo sitnu koroziju

Offline kile

Rije
« Odgovori #20 : 26 Studenoga, 2006, 21:07:10 »
Citat: sale

jel to mozda tekucina koja slici na vodu ali smrdi na pokvarena jaja?  :haha:

To je to.

Offline Risbo

• Antique Member
Rije
« Odgovori #21 : 01 Prosinca, 2006, 00:03:34 »
Uh, ja sam doktorirao na hrdji  :D  
Antikorozin je ok, ali ne pretvara hrdju u celik  :haha: nego u stabilan oksid koji se dalje ne siri. Najbolje je pobrusiti i izrezati hrdju pa namazati sta je ostalo.

Nakon toga mozes pokrpati fiberom, ali pazi da tamo di lijepis bude jako hrapavo (pobrusis sa flexericom i brusnom plocom - ne onim listicima) jer se inace ne drzi bas dobro.

Ja sam krpao svog prije 2 godine i jos uvijek nigdje nije izbila hrdja. Kad bum ga kompletno slagao, stavit cu svuda lim, ali ako trebas da drzi neko vrijeme, onda je ok.

Ako budes kitao preko fibera, obavezno prvo koristi kit sa vlaknima da ukruti, pogotovo ako je veca povrsina.

Offline kile

Rije
« Odgovori #22 : 01 Prosinca, 2006, 08:24:39 »
Citat: Risbo
Antikorozin je ok, ali ne pretvara hrdju u celik  :haha: nego u stabilan oksid koji se dalje ne siri. Najbolje je pobrusiti i izrezati hrdju pa namazati sta je ostalo.
...........

Je, u pravu si, al moram dodati samo jedno. To se dešava samo u površinskom sloju i to vrlo tankom. Ako je hrda bila imalo deblja ispod tog sloja oksida ce i dalje biti hrde, a to je kako sam vec jednom rekao
ODGAdANJE NEIZBJEŽNOG.

Ljudi nemojte biti ljeni i ici linijom manjeg otpora. Pa slažete aute za sebe, a ne da izdrže godinu dvije pa daih se rješite nakon toga. Ili možda neki rade tako.

Offline Gorki

• Antique Member
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Rije
« Odgovori #23 : 01 Prosinca, 2006, 12:30:46 »
Citat: Risbo
...........

Je, u pravu si, al moram dodati samo jedno. To se dešava samo u površinskom sloju i to vrlo tankom. Ako je hrda bila imalo deblja ispod tog sloja oksida ce i dalje biti hrde, a to je kako sam vec jednom rekao
ODGAdANJE NEIZBJEŽNOG.

Ljudi nemojte biti ljeni i ici linijom manjeg otpora. Pa slažete aute za sebe, a ne da izdrže godinu dvije pa daih se rješite nakon toga. Ili možda neki rade tako.

To se traži,respect :agressive:
I did it my way 😎

Offline Risbo

• Antique Member
Rije
« Odgovori #24 : 01 Prosinca, 2006, 16:00:51 »
Pa zato sam i napisao da prvo pobrusis i odrezes hrdju pa ono malo sto ostane namazes antikorozinom. On ne moze pomoci kod 1 cm hrdje  ;)

Offline kile

Rije
« Odgovori #25 : 01 Prosinca, 2006, 16:07:33 »
Ma sve 5 majstore. Kužim ja što si ti htio reci i vidim da ti je jasno.
Ova napomena je za one koji nisu upuceni u taj problem, da ne bi poslije bilo zabune.
Ekipa mi je rekla da samo namažem sa antikorozinom i da ce hrda nestati. Nestat ce ali samo površinski.

Još jednom, zaboravite taj antikorozin i primite fleksu i švas aparat u ruke.

Offline Tookie

• Antique Member
Rije
« Odgovori #26 : 01 Prosinca, 2006, 19:03:39 »

Još jednom, zaboravite taj antikorozin i primite fleksu i švas aparat u ruke.

tako je jedva cekam priljece da se uhvatim ja raskapanje brusenja pjeskarenja i ostalog... :evil:
..."I noga u guzicu je isto korak naprijed"...

bimmer

• Gost
Rije
« Odgovori #27 : 24 Veljače, 2007, 19:00:05 »
najbolje vam je uštedjeti malo para i kupiti si MIG/MAG aparat za varenje. cijena im nije velika(ima ih dobrih vec od 3000kn), a lako se sa njima radi i ne treba puno za savladati osnove, uzmete jednu staru karoseriju za probu

ovo što spominjete antikorozive i slicne stvari, sve je to goli k, ako hocete stvar napraviti kako treba, potrebno je zamjeniti lim i onda sve to dobro zaštititi, jer uvijek probije hrda, bilo to za 10 dana ili 2 godine

u krajnjem slucaju uzeti još i spoter, pa rastaviti auto po šavu i onda sve sanirati kako treba, pa opet složiti. naravno neke se stvari ne rastavljaju jer bi se narušila konstrukcija. uglavnom dijelove gdje je dupli lim na nepristupacnom mjestu. inace je starije aute puno lakše sanirati jer je jednostavnija konstrukcija

meni je npr limar uzeo 1000E samo za farbanje auta(vec se oljuštila :-o ) i neke sitne popravke, a za toliko para se uz malo truda i slobodnog vremena može napraviti skoro 100%rostfrei ljubimac

evo jedan dobar primjer(320 M3)

http://www.superbmw.com/