Autor Tema: sa pakna na diskove  (Posjeta: 7461 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline TheBIG

sa pakna na diskove
« : 09 Prosinca, 2006, 12:33:58 »
aj jel ko ima kakvu ideju pošto kado ima doboše na sva 4 kola ja bi stavija diskove , koliko to košta i koliko je to pametno ,i jel bolje imat 2 diska naprid ili sva cetiri

Offline kile

sa pakna na diskove
« Odgovori #1 : 09 Prosinca, 2006, 20:42:59 »
Pametno je (vrlo preporucljivo) staviti diskove.
Možeš staviti sva cetiri pod uvjetom da su prednji diskovi i celjusti veci od zadnjih.
Tebi ce mislim biti dovoljno da ih staviš samo naprijed.
Najbolje bi bilo ako se proizvodio koji kadett B sa prednjim diskovima, pa da od njega nabaviš, a ak nije, trerbalo bi vidjeti jel bi se dalo što iskemijati sa diskovima od kadetta C.

Offline aske777

• Veteran member
sa pakna na diskove
« Odgovori #2 : 10 Prosinca, 2006, 15:31:12 »
e to je i mene zanimalo za passat.... nazad su mi doboši i missim se sa cega prebaciti diskove..
ITB+MEGASQURT+6A+KR= 190BHP

Offline aske777

• Veteran member
sa pakna na diskove
« Odgovori #3 : 05 Siječnja, 2007, 21:12:25 »
evo jedna odlicna stranica za diskove i kocnice..

http://nordmannbremsen.de/
ITB+MEGASQURT+6A+KR= 190BHP

$rk@

• Gost
sa pakna na diskove
« Odgovori #4 : 22 Siječnja, 2007, 08:20:23 »
istina da se proizvodio kadett b sa diskovima, samo ovakav kakav on ima na avataru, i to još zadnja godina proizvodnje - ali istina je i da se to sve da napraviti i sa c kadettom, samo se treba malo pomuciti...

meshin

• Gost
sa pakna na diskove
« Odgovori #5 : 22 Siječnja, 2007, 11:55:41 »
Trebas mjenjat straga glavcine, stavljat diskove i celjusti, lajtunge i glavni kocioni (ili barem regulator kocione sile ako je odvojen od glavnog kocionog)...

Sada toliko "muke", a auto nece nesto puno bolje kociti, te celjusti su puno teze za odrzavat nego dobose (lakse oslabe i zablokiraju da uopce ne koce).

Tebi je da sada odlucis jeli je to pametno ili ne...

NECA

• Gost
DISKOVI
« Odgovori #6 : 26 Lipnja, 2007, 23:48:51 »
JA SAM NA MINIJA STAVIO NAPRED OD YUGA

Offline MarinKT

• Senior member
sa pakna na diskove
« Odgovori #7 : 27 Lipnja, 2007, 12:31:41 »
Na tvog Kadetta pašu original disk-kocnice, jer su se proizvodili takvi kao "specijalna izvedba". Išli su uz jaci motor.
Na mom Kadettu su takvi. Mislim da su identicni kao na Kadettu C 1.2. Poslikacu ovaj vikend.
Otraga nemoj ništa dirati osim ako ne stavljaš puno jaci motor i neku šperu... a onda dobiš i diskove u kompletu.

Pozdrav!!!

Offline TheBIG

sa pakna na diskove
« Odgovori #8 : 06 Kolovoza, 2007, 11:32:46 »
nisan tija otvarat novi topic , nego me samo zanima ,servo od glavnog kocionog cilindra ima jedno crijevo , di se ono ušteka jer ja san in an unknown area :)

Offline Brlek

• Veteran member
sa pakna na diskove
« Odgovori #9 : 06 Kolovoza, 2007, 11:40:03 »
na usisnu granu

Offline TheBIG

sa pakna na diskove
« Odgovori #10 : 06 Kolovoza, 2007, 11:46:30 »

pboskovicyu

• Gost
sa pakna na diskove
« Odgovori #11 : 28 Listopada, 2007, 21:52:10 »
Napred se sve to lako menja samo skines glavcinu i stavis diskove, mislim da su isli na Relly i Coupe sa jacim motorom. Ja sam stavio celu tu konstrukciju od bas takvog (relativno lako pronadjeno) a potom sam narucio nove diskove DELPHI i plocice koje pasu od Alfe 75 100%  Nemam servo ali potpuno dobro koci i bez njega i napred i nazad.....  Planiram staviti celu zadnju osovinu od Kadett C na moga , jer ce izbaciti malo vise tockove a dobija se i bolje kocenje jer ima sire dobose.... Je li se neko odlucio za ovu operaciju do sada?

Offline YeLLOw_1

• Antique Member
sa pakna na diskove
« Odgovori #12 : 29 Listopada, 2007, 00:03:35 »
Citat: pboskovicyu
Planiram staviti celu zadnju osovinu od Kadett C na moga , jer ce izbaciti malo vise tockove a dobija se i bolje kocenje jer ima sire dobose.... Je li se neko odlucio za ovu operaciju do sada?

To bas sve i nije tako jednostavno kako si napisao.
Prvo, tvoj kadett ima osovinu kao kadett C City, a limuzina i coupe imaju drukciju osovinu koja ti bas i ne pase samo tak, a city-a ima dosta manje.
Drugo a mozda jos bitnije je da Kadett C 1,2 ima potpuno isti diferencijal, poluosovine, a i bubnjeve, znaci i kocnice kao tvoj kadett B.
Vece bubnjeve (iste kao Ascona i Rekord) je imao kadett 1,6 i 2,0, ali on ima i veci diferencijal, jace poluosovine, drugi stabilizator, ne pase na tvoj kardan i tako dalje i tako dalje,ali trag kotaca nije veci. Ako te zanimaju detalji, imas sve u mojoj garazi. Ali kadett s tom osovinom je imao reduktor za zadnje kocnice tak da nije jace kocio, a i neznam zasto bi pojacavao zadnje kocnice, mozes samo nastradat tako...
Ako te zanima samo sirenje traga kotaca, pogledaj u moju garazu, radio sam distancere i stavljao duze sarafe, ili ak ti se to radi, mozes nac osovinu od Ascone koja je 7,5 cm šira pa to pokusat upakirat makar je to previse posla za mali efekt