Autor Tema: Pomoc oko carburatora  (Posjeta: 9983 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bojan

• Gost
Pomoc oko carburatora
« : 30 Prosinca, 2006, 20:42:28 »
E ovako danas ja nazad nasarafim carb (bio ga skino,al odusto od toga da ga sam otvaram,a i treba djelove prvo kupit) upalim auto,a on u leru radi na 3500 okretaja i tak stlno!e sad da ne pametujem jer nemam blage kaj ga jebe;jedino kaj kad sam ga opet skino vidim da je jedan od ona dva "leptirica" s donje strane stalno otvoren i neda se zatvorit,osim na silu.brijem da ne dobiva previse goriva,jer nis ne smrdi,nego da vuce previse zraka!carb je inace PIERBURG Neuss 2E...

I dali mi neko moze rec koji bi jos frgazer iso original na tu granu(weber  :)  :D ),motor je 1.8 66kw ako treba mogu poslikat carb i ulaz u granu?

i sad ono najvaznije,ako ima dobra dusa koja bi otisla samnom pogledat taj motor i pomoc ak bude znala,za neke simbolicne novce(za odvest kod majstora nemam),bio bi jako,jako zahvalan?????????DA se vise i ja malo provozam s tim autom...

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #1 : 03 Siječnja, 2007, 04:37:17 »
Sorry, al neznam koji auto imas (ne pise ti u profilu), ali cini mi se ko da se ili zaglavila zaklopka ili se rastelao saraf za stelanje ler gasa.
Jel mozes poslikati izbliza frgu?

imported_Gear

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #2 : 03 Siječnja, 2007, 10:59:31 »
To je scirocco, right?

imas za kupit reparatur kit sa svim brtvama, pumpicom, iglom plovka za cca 100 kn

inace moze bit svasta,  ako je to onaj frg koji mislim da je onda kad ga stavljas nazad moras pazit da si okrenuo one "stepenice"  za cok na dobru stranu inace ce ti serafic od ler gasa zapinjat na suprotnu stranu i radit na previse okretaja.   to prvo provjeri.

... evo budem ti i slikao ako nisi skuzio.

Bojan

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #3 : 03 Siječnja, 2007, 13:20:50 »
2 Gearhead
hvala na objasnjenju!set za reparaturu naso u Autocomercu na Drvinju,a i posluso savjet pa kupio jos jednu istu frgu za djelove,kad Kile bude imo vremena otici cu do njega da ga malo ocistimo i nekaj iskemijamo!ono sa ler gasom cu provjerit,to mi je budali tek poslje palo na pamet,a brijem da cu i ACE pumpu morat mjenjat jer steka negdje...

Offline kile

Pomoc oko carburatora
« Odgovori #4 : 03 Siječnja, 2007, 13:51:26 »
2 Gear; ajde poslikaj, tako da ja vidim kako to treba okrenuti, da nebude poslije zabune.

2 Bojan; pošalji ma na pp broj moba da ti se javim. Možda cak i danas uhvatim popodne vremena, pa ak i tebi odgovara, da dodeš do mene.

Offline kile

Pomoc oko carburatora
« Odgovori #5 : 03 Siječnja, 2007, 14:58:46 »
Evo što sam nabrzinu našao i za što pretpostavljam da bi ti trebalo, kad bi umjesto ovog frgica stavljao webere, koji su svakako bolja solucije

Za DGAV weber bi ti trebao samo adapter na tvoju originalnu granu i misli da se ovak nekaj bez beda može napraviti na CNC-u

Za dva dupla DCOE webera bi ti trebala ovakva grana. Na ebay-u košta 200€

Bojan

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #6 : 03 Siječnja, 2007, 22:23:47 »
Nasli se ja i Kile popodne,isli malo uredit frgu...ja blejo,a Kile rastvljo,cistio,mjenjo brtve i sastavljo...slike sutra
Uglavnom cim se skupe neke pare kemijat ce se Weber!

Kile hvala ti jos jednom...nadam se da si se odmrzo :)  :)
P.S
Auto mu je fakat prejeben,sve picikato :palac:  :palac:  :palac:

Bojan

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #7 : 03 Siječnja, 2007, 22:26:52 »
2 Gear
Aj poslikaj da ja doma nekaj ne zajebem kad budem spajo...hvala

Offline kile

Pomoc oko carburatora
« Odgovori #8 : 03 Siječnja, 2007, 22:43:45 »
Evo ti slika prije nego smo raskopali frgu, da vidiš kuda ide ona cjevcica.

I samo jedan komentar; UŽAS od frge. Ne u smislu da nešto ne valja, nego to za mene jednostavno nije fergazer. U sebi ima dvije dize koje jedva vidiš, a sve ostalo su kojekakve vakum pumpe, membrane, cokovi i kaj ti ja znam kakve gluposti. Ima na njemu više žica, nego kaj ima moj cijeli kadett :haha:

Bez uvrede Bojane. :D Šalim se malo. Nije tak strašno, ali kaj je je, mislim da bi trebao promjenit tu frgu.

Weber rules. Kucište, dize, dva poklopca. I to je to.

Bojan

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #9 : 03 Siječnja, 2007, 22:54:18 »
Kile kolko bi moglo kostati da se napravi onaj adapter za moju granu?

Offline kile

Pomoc oko carburatora
« Odgovori #10 : 03 Siječnja, 2007, 23:01:19 »
Ne znam majstore. To treba napraviti na CNC-u i mislim da bi bilo nekih 250-300kn minimalno.

Bojan

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #11 : 04 Siječnja, 2007, 17:15:39 »

jel mi netko može prevest ovaj tekst jer ja nemam blagog pojma o njemackom... :shock:  :shock:

imported_Gear

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #12 : 04 Siječnja, 2007, 21:31:24 »
ma samo sam mislio na onaj komad coka,  da pazis da onaj serafic za stelanje sjedne na pravu stranu jer kad ih odvajas se hoce okrenut kontra, ali ako samo obratis paznju na taj dio kod sklapanja stavit ces kako treba sigurno.

Bojan

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #13 : 05 Siječnja, 2007, 00:46:54 »
Kuzim...hvala
Kaj jel niko nezna prevest mi ono? :(  :(  :(

Offline aske777

• Veteran member
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #14 : 05 Siječnja, 2007, 21:24:42 »
evo ti stranica prepiši tekst i prevodi ja nisam ništa uspio razumiti pre duge su rijeci a i malo sam zahrdao sa njemackim... prevedi na engleski možda ti pomogne...

http://babelfish.altavista.com/
ITB+MEGASQURT+6A+KR= 190BHP