Autor Tema: Pomoc oko carburatora  (Posjeta: 9993 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sfinga

• Junior member
  • **
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #15 : 09 Siječnja, 2007, 22:00:10 »
Ajme sry stvarno sta me nije bilo ... evo vidim posla si mi PM ima 5 dana a mene nema  :(

Inace se nekuzim bash u karburatore al evo sta je bilo u mome i sta san stavija posli.
Moj scirocco je MK II 1.6 8v (motor iz golfa I tvornicki) ... 63 Kw

U njemu je bija ovi karburator:
PIERBURG  NEUSS
ZENITH  2B   DBP

I za taj karburator mogu reci samo najgore. Nakon pustih naganjanja i popravljanja skinem ga i kupim duplog Webera u lokalnog mestra cini mi se 32/30 da je al nisam siguran i naravno mora san napravit adapter za granu. Ovog Webera san kupija novog zapakiranog za 100 ojro i kolko sam uspija skuzit da je to neki fiatov zamjenski ... al ubi me nebi zna.
S Weberom je posli radija odlicno al eto nisam moga nac kuciste filtera itd itd i tako stoji scirocco ispred kuce vec pola godine ... a ja kupija Scirocca 1.8 16V.

Aj odo vidit koji je ovo weber na njemu ... jer eto koliko san se izj... sa autom automatski san zaboravija sve  :D

Offline Gorki

• Antique Member
  • Spol: Muški
  • Vozilo:: Taunus GXL Coupe 2000V6
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #16 : 17 Siječnja, 2007, 19:23:14 »
Ne da mi vrag mira! Gledam ove proracune za 2.0 r4 motore kad se stavljaju 40-tke ili veci carbovi. Sad mene zanima kako je to za 2000 v6, bi li na njemu bile izvedive 2x dell'orto ili weber 40 namijenjene originalno za 4 cilindra (samo meni uspravni, ne ležeci) Nemam usisnu granu nego je carb direktno na motoru. Meni je serijski solex 32/32 i rade odma oba grla, pa san mislija da spojim dva dupla i da svakom radi po jedno grlo uvik a kad dam gas da se i druga otvaraju. Naravno, trebam istokarit i adapter za to. Jel to izvedivo??? Takoder, može li se konvertirat automatski cok na manualni????
I did it my way 😎

Offline Risbo

• Antique Member
  • Spol: Muški
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #17 : 18 Siječnja, 2007, 01:55:03 »
Na sestaka stavis tri dvostruka vertikalna :D i slozis ih ko da stavljas na 1,4 masinu

Offline kile

Pomoc oko carburatora
« Odgovori #18 : 18 Siječnja, 2007, 08:28:29 »
Za V6 bi ti bila najbolja dva ovakva trostruka webera sa carere 911.  ;)
Prodavala su se dva na ebayu za samo 1500 eura.  :haha:

Nisam baš siguran dal bi ova tvoja prica hodala, al moram priznat da nisam baš niti potpuno razumio što si tocno zamislio.  :shock:

Ovo kaj Risbo veli, ima smisla. Staviš tri dvostruka i to je to. Za ovakav sistem ni grane nije problem napraviti.
Evo ovako:

imported_Gear

• Gost
Pomoc oko carburatora
« Odgovori #19 : 17 Ožujka, 2007, 21:37:16 »
evo ako ti ovo ista pomaze  (meni je puno)....

http://icelord.net/vw/doc/1081-04a.pdf

skoro sam si narucio haynesov manual za pierburg, al sam ipak nasao na netu,  uglavnom meni sve radi, ali sam htio provjeriti dali je sve korektno spojeno sto se tice vakuma i struje.  :)

inace ako ti fali koji dio, reci da ti dam ak imam.